Març

Els ministres de Cultura insten a situar-la en el centre de l'Estratègia econòmica
31/03/2010

Els ministres de Cultura insten a situar-la en el centre de l'Estratègia econòmica "Europa 2020"

Dicho documento reconoce el potencial creativo y económico de las industrias culturales y creativas europeas, así como la necesidad de que todos los Estados Miembros trabajen de manera sostenible y armonizada para adaptarse a los nuevos modelos de negocio surgidos a raíz del paso mundo analógico al digital.

31/03/2010

Afeccions de trànsit per obres de reordenació d’accessos a la T-11

Segons ens informa la Unitat de Carreteres del Ministeri de Foment a Tarragona, aquests propers dies d’abril, les obres de reordenació d’accessos de la T-11 comportarà la següent afecció al trànsit:

31/03/2010

Afeccions de trànsit per obres de l’autovia A-27 entre Valls i Montblanc

Segons ens informa la Unitat de Carreteres del Ministeri de Foment a Tarragona, aquests propers dies de finals de març i principis d’abril, les obres de l’autovia A-27 entre Tarragona, Valls i Montblanc comportaran afeccions al trànsit de la N-240 que els detallem a continuació:

Francisco Javier Velázquez ha presidit la incorporació de 254 nous policies a Catalunya
31/03/2010

Francisco Javier Velázquez ha presidit la incorporació de 254 nous policies a Catalunya

El Director General de la Policia i de la Guàrdia Civil, Francisco Javier Velázquez, juntament amb el Delegat del Govern a Catalunya, Joan Rangel, i el prefecte Antonio Manganelli, Director General de la Seguretat Pública d'Itàlia, ha presidit avui la incorporació de 254 nous agents de la Policia Nacional a Catalunya. Pertanyen a la XXIV-a Promoció de l'Escala Bàsica, que va jurar el càrrec a Àvila el passat 26 de febrer.

reunion
30/03/2010

La ministra de Cultura clausura el Fòrum Europeu d’Indústries Culturals

La ministra de Cultura ha clausurat esta tarde el Foro Europeo de Industrias Culturales que se ha celebrado durante dos días en la Casa Llotja de Mar, sede corporativa de la Cámara de Comercio de Barcelona.

El Delegat del Govern ha participat en l’acte d’apagada del senyal de televisió analògica de Collserola
30/03/2010

El Delegat del Govern ha participat en l’acte d’apagada del senyal de televisió analògica de Collserola

El Delegat del Govern a Catalunya, Joan Rangel, ha participat avui a l’acte d’apagada del senyal de televisió analògica al centre emissor de la Torre de Collserola. L’apagada d’aquest centre emissor, que posa fi al procés de transició, té repercussió en prop de 4 milions de ciutadans de set comarques, que se sumen als 3 milions de persones que ja van fer la transició al juliol de 2009.

todos
30/03/2010

El Secretari d’Estat de Turisme col•loca la primera pedra del futur Parador de Turisme de Lleida

El secretari de l'Estat de Turisme, Joan Mesquida, ha col·locat avui la primera pedra del futur Parador de Turisme de Lleida, que es convertirà en el quart Parador de la província i el vuitè establiment de la Xarxa a Catalunya.

30/03/2010

Foment adjudica per 21,7 milions d’euros les obres per a la remodelació i adequació de dotze estacions ferroviàries

El Ministeri de Foment, a través de la Societat Estatal d'Infraestructures del Transport Terrestre (SEITT), ha adjudicat obres d'adequació i remodelació de dotze estacions ferroviàries de Catalunya.

29/03/2010

Adoptada la posició comuna per a la Declaració Ministerial de la IV Conferència Euromediterrània sobre l'Aigua (UpM) que se celebrarà el 13 d'abril a Barcelona

Adoptada la posició comuna per a la Declaració Ministerial de la IV Conferència Euromediterrània sobre l'Aigua (UpM) quese celebrarà el 13 d'abril a Barcelona

29/03/2010

Fomento adjudica por 589,2 millones de euros la construcción de la estructura y los accesos de la estación de La Sagrera(Barcelona)

El Ministeri de Foment ha aprovat l'adjudicació de les obres de construcció de l'estructura i els accessos de l'estació de la Sagrera, a Barcelona. El Consell d'Administració d'Adif ha aprovat en la seva reunió d'avui aquesta adjudicació per un import global de 589.244.830, 7 euros (IVA inclòs).

26/03/2010

Blanco i Montilla presideixen l’acte de posada en marxa de la tuneladora Barcino

El ministre de Foment, José Blanco, i el president de la Generalitat de Catalunya, José Montilla, han presidit avui l'acte d'inici dels treballs de perforació del túnel de connexió Sants-La Sagrera de la Línia d'Alta Velocitat Madrid-Barcelona-frontera francesa.

26/03/2010

El Govern se suma a la campanya "Hora del Planeta" contra el canvi climàtic

El Ministeri de Medi ambient, i Medi Rural i Marí, en representació del Govern, apagarà les lluminàries de les seves seus centrals principals entre les 20.30 i les 21.30 hores, com a contribució a la defensa del medi ambient i a la lluita contra el canvi climàtic.

25/03/2010

Foment adjudica per 257 milions d’euros les obres de l’accès ferroviari a la nova terminal del Prat

El Ministeri de Foment, a través de la Societat Estatal d'Infraestructures del Transport Terrestre (Seitt), ha adjudicat a la Unió Temporal d'Empreses formades per Copcisa, Ferrovial Agromán i Sacyr el contracte d'obres de l'accés ferroviari a la nova T-1 de l'Aeroport del Prat de Barcelona.

24/03/2010

El Ministeri de Ciència i Innovació és la principal font de financiació de la investigació oncològica

La ministra de Ciència i Innovació, Cristina Garmendia, ha inaugurat avui a Barcelona el setè Congrés Europeu de Càncer de Mama, el més gran trobada internacional sobre aquest tipus de càncer a Europa, amb l'assistència de 5.000 delegats de 90 països. Durant la seva intervenció, la ministra ha subratllat que la investigació biomèdica és una prioritat per al MICINN, inclosa en les seves accions estratègiques, per la seva importància en la lluita contra el càncer i, en general, tots els avenços en esperança i qualitat de vida.

presentacio
25/03/2010

El Delegat del Govern assisteix a la presentació de l’oli d’oliveres mil·lenàries de la Taula del Sénia

El Delegat del Govern a Catalunya, Joan Rangel, ha assistit avui a la presentació dels olis de les olives mil·lenàries de la Mancomunitat de la Taula del Sènia. L’acte, que ha comptat amb la presència de la Directora General d’Indústria i Mercats Alimentaris del Ministeri de Medi Ambient, Medi Rural i Mar, Isabel Bombal i la Subdelgada del Govern a Tarragona, Teresa Pallarès, s’ha portat a terme a Fira de Barcelona en el marc d’Alimentaria 2010.

25/03/2010

El nombre de pensions a Catalunya es va situar en 1.542.903 el març

El nombre de pensions a Catalunya es va situar en 1.542.903 el març el que representa un increment de l'1,8% respecte al mateix mes de l'any anterior, segons dades de l'Institut Nacional de la Seguretat Social (INSS) del Ministeri de Treball i Immigració.

24/03/2010

La UE impulsarà que la indústria s'involucri des de l'etapa de gestació en les grans infraestructuras d'investigació com ALBA

“Les infraestructures d'investigació són un element dinamitzador de l'economia per la implicació que en elles tenen les empreses durant la seva fase de desenvolupament i construcció”. Així el ha afirmat avui el secretari d'Estat d'Investigació, Felipe Pétriz, durant la clausura de la Conferència Europea de Grans Infraestructures (ECRI 2010). La participació de la indústria en la construcció d'aquestes grans infraestructures com ALBA, inaugurat dilluns passat a Barcelona, és un dels objectius que han marcat per a la UE els participants en laConferencia en les seves conclusions. Aquestes s'enduran al Consell de ministres de Competitivitat de la UE el maig, és a dir, “a l'agenda política”, segons ha assenyalat Pétriz.

24/03/2010

El secretari de l'Estat de Medi Rural i Aigua ha inaugurat el VIII Congrès Internacional sobre Dieta Mediterrània

El secretari d'Estat de Medi Rural i Aigua, Josep Puxeu, ha inaugurat a Barcelona el VIII Congrés Internacional sobre Dieta Mediterrània, en el marc del Saló Internacional Alimentària 2010. Josep Puxeu, qui ha defensat la Dieta Mediterrània com a model alimentari saludable, de qualitat i com a herència cultural vinculada al estil de vida dels pobles mediterranis, ha ofert el seu suport a la Candidatura UNESCO com a Patrimoni Cultural Immaterial.

24/03/2010

El MARM presenta el logotip “Lletra Q” per a l'etiquetatge voluntari de la llet i els productes làctics

El secretari General de Medi Rural i Aigua del Ministeri de Medi ambient i Medi Rural i Marí, Josep Puxeu, al costat de la directora general d'Indústria i Mercats Alimentaris, Isabel Bombal, ha presentat avui, en Barcelona, el logotip “Lletra Q” per a l'etiquetatge facultatiu, és a dir, totalment voluntari, de la llet i els productes lactis, per tal de millorar la informació i la transparència de la seva producció i comercialització.

inauguracio
23/03/2010

La Presidència Espanyola de la UE avançarà en la presa de decisions sobre l'emplaçament de les noves infraestructures europees d'investigació

"Les grans infraestructures d'investigació són fonamentals per a abordar des de la ciència i la tecnologia els reptes socials i econòmics que afronta la societat europea del segle XXI". Així ho ha indicat avui la ministra de Ciència i Innovació, Cristina Garmendia, en la inauguració de la sisena edició de la Conferència Europea de Grans Infraestructures (ECRI-2010).

23/03/2010

En la inauguració del Fòrum Internacional de l'Alimentació 2010 Elena Espinosa destaca que el consumidor valora la qualitat per davant del preu i la proximidad de l'establiment

La Ministra de Medi ambient i Mitjà Rural i Marí, Elena Espinosa, ha destacat avui que el consumidor actual de productes d'alimen-tació tria un establiment de compra per la qualitat dels productes com principal factor, per davant del preu i la proximitat. Elena Espinosa ha inaugurat avui el Fòrum Internacional de l'Alimentació 2010, que se celebra a Barcelona, i que està dedicat enguany al debat sobre les marques.

23/03/2010

El MARM destina més d'un milió d'euros per a treballs de seguiment i revisió de les mesures incloses en el nou Pla de la Demarcació de l'Ebre

El Ministeri de Medi ambient i Mitjà Rural i Marí està invertint 1.135.442 euros en treballs relacionats amb el nou Pla Hidrològic de la Demarcació de l'Ebre que entrarà en vigor enguany. En concret, el projecte que s'ha adjudicat a la UTE formada per Intensa-Inarsa, S. a. i Zeta Amaltea, S.L. defineix tres línies d'acció: la finalització del propi pla, la implantació de les mesures i el seguiment de les actuacions.

23/03/2010

El nombre mig d'afiliats estrangers a la Seguretat Social a Catalunya es va situar en 398.148

Al febrer, el nombre mig d'afiliats estrangers a la Seguretat Social a Catalunya va assolir els 398.148, cosa que suposa un decreixement interanual del - 4,87%. A tot Espanya, la mitjana d'afiliats estrangers es va situar en 1.817.985.

inauguracio
22/03/2010

Inaugurat el Sincrotró ALBA, la major infraestructura de ciència mai construïda fins ara a Espanya

El president del Govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, el president de la Generalitat de Catalunya, José Montilla, i la ministra de Ciència i Innovació, Cristina Garmendia, han inaugurat avui a Cerdanyola del Vallès (Barcelona) el Sincrotrón ALBA, la major infraestructura de ciència mai construïda fins a ara a Espanya.

22/03/2010

El MARM es reuneix amb la Fundació Dieta Mediterrània per analitzar la Candidatura UNESCO de la Dieta Mediterránea

La Ministra de Medi ambient i Medi Rural i Marino, Elena Espinosa, acompanyada per la Directora General de Indústria i Mercats Alimentaris, Isabel Bombal, s'ha reunit avui amb la Fundació de la Dieta Mediterrània, en el marc d'Alimentària 2010, per analitzar la situació de la Candidatura UNESCO de la Dieta Mediterrània com Patrimoni Cultural Immaterial.

19/03/2010

El Govern aprova un Reial decret que precisa les obligacions d'informació de les instal·lacions que s'incorporaran el 2013 al règim de comerç de drets d'emissió

El Consell de Ministres ha aprovat un Reial decret pel qual es desenvolupen determinades obligacions d'informació per a activitats que s'incorporen al règim de comerç de drets d'emissió de gasos d'efecte hivernacle (GEI) a partir de l'1 de gener de 2013.

19/03/2010

Les indemnitzacions pels temporals i els incendis en l'agricultura i la ramaderia pujaran a 130 milions d’euros

Les indemnitzacions als agricultors i ramaders com a conseqüència de les inclemències meteorològiques i els incendis forestals registrats durant l'any 2009 i els primers mesos de l'any 2010 ascendiran a 130 milions d'euros.

19/03/2010

El Govern d’Espanya i la Generalitat de Catalunya inverteixen 57,3 milions d’euros per assegurar l’aigua als municipis del Pla de Restitució Territorial de l’Ebre, a Flix (Tarragona)

El secretari d'Estat de Medi Rural i Aigua del Ministeri de Medi ambient, i Medi Rural i Marí (MARM), Josep Puxeu, el conseller de Medi ambient i Vivenda de la Generalitat de Catalunya, Francesc Baltasar, i el Director de l'Agència Catalana de l'Aigua, Manuel Hernandez han signat avui el Conveni de Col·laboració per al desenvolupament de totes les actuacions incloses en el Pla de Restitució Territorial de l'Ebre per a les obres de descontaminació de l'embassament de Flix, a Tarragona, elaborat en col·laboració entre ambdues administracions.

18/03/2010

El MARM comptarà amb una important presència en el Saló “Alimentaria 2010”

El Ministeri de Medi ambient i Medi Rural i Marí participarà en nombroses activitats en el marc de la XVIII edició del Saló Internacional de l'Alimentació i Begudes, Alimentària 2010, que es celebra a Barcelona a partir de dilluns vinent i fins divendres 26 de març.

actuacio
18/03/2010

El nou pas soterrat per a vehicles i vianants de Sant Celoni entra avui en funcionament

El nou pas subterrani per a vehicles i vianants de Sant Celoni, situat en el punt quilomètric 157/921 de la Línia Tarragona-Barcelona-França, entra avui en funcionament.

18/03/2010

Foment adjudica obres de remodelació de l’estació ferroviària de Badalona

El Ministeri de Foment, a través de la Societat Estatal d'Infraestructures del Transport Terrestre (SEITT), ha adjudicat a l'empresa Constructora Familiar, S.A. (Emcofa) les obres de remodelació de l'Estació de Badalona.

roda de premsa
17/03/2010

La construcció de la nova estació de Sagrera-Meridiana obliga a interrompre el trànsit ferroviari entre Sant Andreu Arenal i Arc de Triomf

A causa de les obres de construcció de la nova estació de Sagrera- Meridiana, s’interromp la circulació ferroviària al tram Arc de Triomf – Sant Andreu Arenal. Per aquest motiu, entre el diumenge 28 de març i el diumenge 12 de setembre es modificarà el servei de les línies R3, R4 i R7 de Rodalies i dels serveis de Media Distancia de la línia Barcelona-Manresa-Lleida. La resta de trens de les línies, R1 i R2, prestaran el servei habitual.

presentacio
16/03/2010

Adif invertirà gairebé 3,5 milions d’euros en les obres de l’estació de Malgrat de Mar

Adif invertirà 3.434.816 euros en la remodelació de l’estació de rodalies de Malgrat de Mar, pertanyent a línia Barcelona-Mataró-Maçanet. El projecte, que té com a principals objectius l’eliminació de les barreres arquitectòniques i l’augment de la qualitat del servei que s’ofereix als clients del ferrocarril, contempla la construcció d’un pas inferior dotat d’ascensors, l’ampliació i reordenació de les andanes i millores en l’edifici de viatgers, aparcaments i entorns.

presentacio
17/03/2010

Adif inverteix 2,5 milions d’euros en la millora de l’accessibilitat a l’estació d’Arenys de Mar

Adif construirà un nou pas inferior en l’estació barcelonina d’Arenys de Mar i realitzarà altres millores en andanes i entorns, pel que invertirà 2.481.860 euros. El projecte, que té com a principals objectius l’eliminació de les barreres arquitectòniques i l’augment de la qualitat del servei que s’ofereix als clients del ferrocarril, contempla la construcció d’un pas inferior dotat d’ascensors, l’ampliació i reordenació de les andanes i millores en els aparcaments.

presentacio
16/03/2010

Adif invertirà més de 3,2 milions d’euros en la millora de l’accessibilitat en l’estació del Masnou

Adif invertirà 3.229.611 euros en les obres de remodelació de l’estació de rodalies del Masnou, pertanyent a la línia Barcelona-Mataró-Maçanet. El projecte contempla la reforma del pas inferior, així com la prolongació de les andanes cap al costat Maçanet-Massanes i millores en els accessos per afavorir l’accessibilitat.

signatura
16/03/2010

Adif i l'Ajuntament de Camarles signen un conveni per millorar la integració del ferrocarril en el municipi

El president d'Adif, Antonio González Marín, i l'alcalde de Camarles, Joan Curto i Querol, han signat un conveni que té per objecte millorar la integració del ferrocarril en la trama urbana d'aquest municipi de la comarca del Baix Ebre, a la província de Tarragona. L'acord estableix una revisió del planejament municipal i un canvi d'ús dels sòls propietat d'Adif per dotar-los d'aprofitament urbanístic i integrar-los en el desenvolupament urbà.

15/03/2010

Espanya explica davant la UE el seu sistema de sanitat digital com experiència per a polítiques europees

La Presidència Espanyola de la Unió Europea vol que la sanitat digital (i e-Health) sigueu un element d'integració en les polítiques europees que contribueixi al creixement econòmic i a la innovació tecnològica, al lloc de treball i a la cohesió social i territorial de la Unió. D'aquesta manera, es cerca augmentar la qualitat de vida dels ciutadans.

15/03/2010

Defensa posa en marxa la rehabilitació de la Casa del Governador de Figueres per albergar el nou museu militar

La directora general d'Infraestructura del Ministeri de Defensa, Mónica Melle, ha visitat avui Figueres per informar del desenvolupament de les accions necessàries per ubicar en el Castillo de San Fernando el nou museu militar.

12/03/2010

El Ministeri de L'Habitatge presenta un díptic amb les ajudes per convertir l'estoc en vivendes protegides

La ministra de Vivenda, Beatriz Corredor, ha presentat avui el díptic Més vivendes assequibles per a les famílies, “en què els ciutadans podran conèixer les ajudes estatals que tenen a la seva disposició per a la compra i lloguer d'una vivenda protegida i els agents del sector les possibilitats de vendre o llogar les seves vivendes com a protegides”.

12/03/2010

640.000 famílies es beneficien de la baixada de tipus d'interès dels préstecs sobre les vivendes protegides

El Consell de Ministres, a iniciativa de la ministra de Vivenda, ha aprovat avui l'acord mitjançant el que es revisen i modifiquen els tipus d'interès efectius dels préstecs convinguts concedits en el marc dels plans estatals de vivenda 1998-2001, 2002-2005 i 2005-2008, així com dels programes 1995 (del Pla 1992-1995) i 1998 (del Pla 1996-1999).

10/03/2010

Foment ofereix a França la seva col·laboració per resoldre els problemes de mobilitat en l'accés des de la Jonquera

El Ministeri de Foment ha ofert a les autoritats franceses la seva col·laboració per facilitar les tasques de neteja de l'accés a França per autopista i restablir la normalitat en la circulació de vehicles per l'AP-7 en sentit nord, afectada per les restriccions establertes al país veí, que obliguen a circular per un únic carril en passar la frontera.

10/03/2010

El Ministeri de Medi Ambient ha iniciat les obres de la passarel•la sobre la riera dels Canyars de Gavà

El Ministeri de Medi Ambient, Medi Rural i Marí, a través de la Demarcació de Costes a Catalunya, va iniciar el 24 de febrer les obres de construcció de la pasarel·la sobre la riera dels Canyars de Gavà que forma part del projecte modificat de recuperació del sistema de dunes en el front marítim de Gavà, entre els carrers Salou i Palafrugell (tram III). A més del pont per sobre de la riera, també es realitza el passeig que transcorre per una franja de 7 metres d’amplada.

09/03/2010

El MARM inverteix 1,6 milions d'euros en la restauració paisatgística de l'entorn del Castell de Sant Jordi d’Alfama, a L’Ametlla de Mar, Baix Ebre (Tarragona),

La directora General de Sostenibilitat de la Costa i el Mar, Alicia Paz Antolín, ha inaugurat les obres que el MARM ha dut a terme al final municipal de L’Ametlla de Mar, Baix Ebre (Tarragona) i que han consistit en la restauració paisatgística, d'un tram de costa d'uns 1.000 metres, de l'entorn del Castillo de Sant Jordi d’Alfama, per un import total d'1.604.663 euros.

09/03/2010

Prop d’un centenar d’efectius de la UME netegen la neu acumulada a carreteres de Girona

Gairebé un centenar d'efectius de la Unitat Militar d'Emergències (UME) estan col·laborant avui en la neteja de la neu acumulada en diverses carreteres de la província de Girona, davant les fortes nevades registrades a la comunitat autònoma de Catalunya.

09/03/2010

Foment manté alliberat el peatge de l'AP-7 entre la Jonquera i Vilafranca sud fins a les 14.00 hores per facilitar el trànsit cap a França

El Ministeri de Foment manté alliberat el peatge de l'AP-7 entre la Jonquera i Vilafranca sud, des d'ahir i fins a les 14.00 hores d'avui, per facilitar el trànsit cap a França a qualsevol tipus de vehicles, després del temporal de neu que ha afectat Catalunya les últimes 24 hores.

08/03/2010

Foment mobilitza tots els recursos disponibles per fer front al temporal a Catalunya

El Ministeri de Foment ha mobilitzat des d'ahir tots els recursos disponibles en les infraestructures de la seva competència per plantar cara al temporal que està patint Catalunya.

inauguracio
06/03/2010

Inauguració de les obres de rehabilitació del Palau de l’Abadia i del nou Centre d'Interpretació del mite del Compte Arnau a Sant Joan de les Abadesses

El Palau de l'Abadia de Sant Joan de les Abadesses, al Ripollès, ha rebut avui els primers visitants després de la restauració que s'ha dut a terme al mateix per un import d'1 milió d'euros, dels que el Ministeri de Foment ha invertit, a través de l'1% Cultural, 279.000 euros, i que també ha rebut finançament en el marc de la Llei de Barris de la Generalitat. A l'acte inaugural hi ha assistit el Delegat del Govern a Catalunya, Joan Rangel, el conseller de Política Territorial, Joaquim Nadal, i el conseller d'Innovació, Josep Huguet, entre altres.

05/03/2010

Durant el quart trimestre de 2009 es van vendre 130.572 vivendes

Durant el quart trimestre de 2009 es van vendre a Espanya 130.572 vivendes, cosa que representa un increment del 4,1% pel que fa al mateix trimestre de l'any anterior i un 21,4% més que en el tercer trimestre de 2009. La dada registrada entre octubre i desembre de 2009 representa el primer increment interanual de transaccions de vivendes des del quart trimestre de 2006.

05/03/2010

El Govern adapta a l'àmbit ferroviari espanyol la norma europea sobre drets i obligacions dels viatgers

El Consell de Ministres ha aprovat avui, a proposta del Ministeri de Foment, un acord segons el qual s'ajusta l'àmbit ferroviari espanyol al reglament europeu sobre els drets i les obligacions dels viatgers per ferrocarril que va entrar en vigor el passat mes de desembre de 2009.

04/03/2010

El Ministeri de l'Habitatge decideix els Premis Nacionals de Vivenda i Arquitectura 2009

L'arquitecte català Carlos Ferrater ha estat guardonat amb el Premi Nacional d'Arquitectura 2009 en reconeixement a la seva trajectòria professional, plena de premis nacionals i internacionals, i per haver-se convertit en referència indiscutible per a diverses generacions d'arquitectes, dins i fora d'Espanya. Ferrater passa així a engrandir la llista de premiats amb aquest guardó en edicions anteriors al costat d'Oriol Bohígas, Santiago Calatrava i Matilde Ucelay, entre d'altres.

02/03/2010

Defensa col·labora amb la Corporació Sanitària Parc Taulí en el desenvolupament d'un sistema de vigilància intel·ligent de pacients crítics

La ministra de Defensa, Carme Chacón, la consellera de Salut de la Generalitat de Catalunya, Marina Geli, i el president de la Corporació Sanitària Parc Taulí, Pere Fonolleda, han signat avui a Sabadell (Barcelona) un acord de col·laboració entre les tres institucions per implementar un projecte de R+d cuya última finalitat és la vigilància intel·ligent – local o remota - de pacients crítics

Presentació del distintiu “Igualtat a l’empresa” del Ministeri d’Igualtat
02/03/2010

Presentació del distintiu “Igualtat a l’empresa” del Ministeri d’Igualtat

La Directora General per a la Igualtat en l’Ocupació del Ministeri d’Igualtat, Capitolina Díaz, ha presentat aquest matí a Lleida les característiques i requisits que acompanyen la concessió del distintiu “Igualtat a l’empresa”, aprovat l’any passat pel Govern de l’Estat amb la finalitat de potenciar en el món empresarial l’aplicació de polítiques d’igualtat entre homes i dones.

rotonda
02/03/2010

La Subdelegada del Govern a Barcelona visita les obres de Castellterçol realitzades amb el FEIL 2009

La Subdelegada del Govern a Barcelona, Montserrat García Llovera, acompanyada per l’Alcalde de Castellterçol, Manel Vila, ha visitat avui les obres que s’han fet al municipi en el marc del Fons Estatal d’Inversió Local (FEIL) 2009.

02/03/2010

El nombre mig d'afiliats a la Seguretat Social a Catalunya es va situar en 3.085.618

La taxa interanual de l'afiliació mitjana a la Comunitat de Catalunya va registrar el passat mes un - 3,91% el que suposa una variació de - 125.601 afiliats.

Foment finalitza la construcció del túnel de Figueres (Girona)
01/03/2010

Foment finalitza la construcció del túnel de Figueres (Girona)

El Ministeri de Foment, a través d'Adif, ha finalitzat la construcció del túnel de Figueres, que està situat en el tram Borrassà-Figueres de la Línia d'Alta Velocitat Madrid-Barcelona-frontera francès.