Foment ofereix a França la seva col·laboració per resoldre els problemes de mobilitat en l'accés des de la Jonquera

10/03/2010

Temporal a Catalunya i a la regió francesa de Llenguadoc-Rosselló


Es tracta de restablir la normalitat en la circulació de vehicles per l'AP-7 en sentit nord, afectada per les restriccions establertes al país veí.

Foment va alliberar des de dilluns fins a la tarda d'ahir el peatge de l'AP-7, que es troba totalment desembarassada de neu.
 

El Ministeri de Foment ha ofert a les autoritats franceses la seva col·laboració per facilitar les tasques de neteja de l'accés a França per autopista i restablir la normalitat en la circulació de vehicles per l'AP-7 en sentit nord, afectada per les restriccions establertes al país veí, que obliguen a circular per un únic carril en passar la frontera.

L'oferiment del Ministeri de Foment té per objecte contribuir a resoldre els inconvenients que vénen patint els vehicles que arriben al pas fronterer de la Jonquera des d'una AP-7 totalment desembarassada.

Des que dilluns passat va començar el temporal, Foment ha mobilitzat tots els recursos disponibles en les infraestructures de la seva competència per plantar cara al mateix i mantenir la calçada de l'autopista AP-7 neta de neu i gel.

Així, el Ministeri ha desplegat en aquest dispositiu especial a més de 200 persones, més de 80 llevaneu, unes 2000 tones de sal i més de 100.000 litres de salmorra, entre altres recursos.

D'altra banda, i per tal de garantir la mobilitat a tot Catalunya, el Departament va mantenir alliberat, des de dilluns fins a la tarda d'ahir, el peatge de l'autopista AP-7 entre la Jonquera i Vilafranca sud