Espanya explica davant la UE el seu sistema de sanitat digital com experiència per a polítiques europees

15/03/2010

La Presidència Espanyola de la Unió Europea vol que la sanitat digital (i e-Health) sigueu un element d'integració en les polítiques europees que contribueixi al creixement econòmic i a la innovació tecnològica, al lloc de treball i a la cohesió social i territorial de la Unió. D'aquesta manera, es cerca augmentar la qualitat de vida dels ciutadans.

Aquest és un dels missatges principals que ha exposat la ministra de Sanitat i Política Social, Trinidad Jiménez, en l'obertura de la Conferència d'Alt Nivell Ministerial sobre i e-Health 2010, que es celebra des d'avui i fins al proper dia 18 de març a Barcelona i que organitzen conjuntament la Presidència Espanyola de la UE, la Comissió Europea i la Generalitat de Catalunya.

La Conferència d'Alt Nivell compta amb la participació de diversos ministres de Sanitat de la UE i secretaris d'Estat europeus, així com amb la de la comissària europea de l'Agenda Digital, Neelie Kroes i el comissari de Sanitat i Consum, John Dalli. Participen també el president de la Generalitat, José Montilla i la consellera de Sanitat de Catalunya, Marina Geli, entre altres representants autonòmics.

Cal ressaltar que, per primera vegada, la Conferència d'Alt Nivell Ministerial sobre sanitat digital coincideix amb la Conferència i Exposició del Món de les Tecnologies de la Informació Sanitària. (World of Health IT Conference and Exhibiton). Aquest esdeveniment reuneix la indústria més avançada del sector, tant a l'àmbit nacional com a internacional.

Més informació: http://www.msc.es/gabinetePrensa/