Presentació del distintiu “Igualtat a l’empresa” del Ministeri d’Igualtat

Presentació del distintiu “Igualtat a l’empresa” del Ministeri d’Igualtat

02/03/2010

La Directora General per a la Igualtat en l’Ocupació del Ministeri d’Igualtat, Capitolina Díaz, ha presentat aquest matí a Lleida les característiques i requisits que acompanyen la concessió del distintiu “Igualtat a l’empresa”, aprovat l’any passat pel Govern de l’Estat amb la finalitat de potenciar en el món empresarial l’aplicació de polítiques d’igualtat entre homes i dones.

Capitolina Díaz ha explicat que l’Ordre de convocatòria per tal que les empreses puguin sol.licitar el distintiu està pendent de publicar-se properament, que tindrà una vigència de tres anys prorrogables i que de forma anual, les empreses que hagin obtingut el distintiu hauran d’elaborar un informe que reflecteixi tant les
actuacions dutes a terme com els resultats obtinguts derivats de l’aplicació de plans d’igualtat o de polítiques d’igualtat.
  
La presentació del distintiu “Igualtat a l’empresa” s’ha fet en el marc de la Jornada “Igualtat a l’empresa. Un valor que et distingeix” organitzat per la Fundació Catalana de Cooperació amb la col.laboració de la Subdelegació del Govern a Lleida que ha comptat amb la participació d’unes quaranta persones.
 
D’altra banda, la Directora General per a la Igualtat en l’Ocupació ha explicat que en el darrer any, 24 empreses de Lleida es van acollir a les subvenciones del Ministeri d’Igualtat adreçades a empreses de qualsevol sector productiu que implanten plans d’igualtat encara que no tinguin obligació de fer-ho per tenir una plantilla inferior als 250 treballadors.
 
D’aquestes 24 sol.licituds de subvenció, se’n van aprovar 20 i les 4 restants es van desestimar. En el conjunt del territori nacional, 529 empreses es van presentar a la convocatòria de subvencions. D’aquestes, el 26,1% corresponen a sol.licituds presentades per empreses de Catalunya.
 
(Per a més informació podeu consultar www.migualdad.es i/o el Real Decret 1615/2009 que regula la concessió i ús del distintiu “Igualtat en l’empresa”)