Inauguració de les obres de rehabilitació del Palau de l’Abadia i del nou Centre d'Interpretació del mite del Compte Arnau a Sant Joan de les Abadesses

inauguracio

06/03/2010

El Palau de l'Abadia de Sant Joan de les Abadesses, al Ripollès, ha rebut avui els primers visitants després de la restauració que s'ha dut a terme al mateix per un import d'1 milió d'euros, dels que el Ministeri de Foment ha invertit, a través de l'1% Cultural, 279.000 euros, i que també ha rebut finançament en el marc de la Llei de Barris de la Generalitat.  A l'acte inaugural hi ha assistit el Delegat del Govern a Catalunya, Joan Rangel, el conseller de Política Territorial, Joaquim Nadal, i el conseller d'Innovació, Josep Huguet, entre altres.

El Palau acull un centre d'interpretació del mite del Comte Arnau, que és la seu del Pla de Dinamització Turística 'Terra de Comtes i Abats'. Aquest Pla ha tingut una inversió de 3’95 milions d'euros, dels quals el Govern d'Espanya ha aportat a través del ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme 1.316.667 euros, i que també ha comptat amb la mateixa aportació per part de la Generalitat de Catalunya i del Consorci Ripollès Desenvolupament. El Pla té entre els seus objectius l'augment de la qualitat dels serveis turístics, la millora del medi urbà i natural, l'ampliació i millora dels espais d'ús públic, la posada en valor dels recursos turístics, la creació de nous productes i la sensibilització de la població, entre d'altres.
 
El Palau de l'Abadia és un edifici gòtic del segle XV, proper al monestir de Sant Joan de les Abadesses, i que consta de dos cossos. Per una banda, el Claustre i les dependències i per l'altra l'antiga casa de l'Abat. L'objectiu dels treballs ha estat condicionar la planta baixa del Palau de l'Abadia per a destinar-la a oficina d'informació i turisme del municipi, la planta primera com a centre d'interpretació del mite del Comte Arnau, i la planta segona com a museu del Romànic.

> Fotos