El Secretari d’Estat de Turisme col•loca la primera pedra del futur Parador de Turisme de Lleida

todos

30/03/2010

Emmarcat al Consell Monogràfic de Turisme


  • Turespaña invertirà 15 milions d’euros en la seva construcció i la Societat de Paradors n’aportarà 2 milions per a la seva decoració interna.
El secretari de l'Estat de Turisme, Joan Mesquida, ha col·locat avui la primera pedra del futur Parador de Turisme de Lleida, que es convertirà en el quart Parador de la província i el vuitè establiment de la Xarxa a Catalunya.

A l'acte de col·locació de la Primera Pedra ha participat l'alcalde de Lleida, Ángel Ros; el director general de Turisme de Catalunya, Joan Carles Vilalta; el Subdelegat del Govern, José Ángel Flores, i el president de Paradors, Miguel Martínez.

La construcció del futur Parador requerirà una inversió de 15 milions d'euros per part de Turespaña, a què caldria afegir el cost de decoració interna del mateix, que s'estima en dos milions d'euros, a càrrec de la Societat de Paradors. El termini d'execució de les obres serà de 30 mesos.

En el Consell Monogràfic de Turisme, celebrat a Mallorca el juliol de 2009, es va prendre coneixement de la licitació de les obres d'aquest Parador. Emmarcat en la política d'expansió de la Xarxa de Paradors, suposa un element decisiu per a la dinamització en l'economia d'aquesta zona i posicionar-la com a producte turístic de qualitat.

Aquest nou Parador, ubicat en l'emblemàtic convent del Roser, disposarà d'una oferta de 53 habitacions dobles, incloent suites, menjadors, cafeteria-bar, saló de convencions, spa i aparcament subterrani.

Amb aquest Parador de Turisme són ja 14 els establiments que es troben en construcció, que es sumaran als 93 Paradors de Turisme que componen actualment la Xarxa.

Al costat del Parador de Lleida, Turespaña està realitzant obres per a l'obertura de sis nous Paradors (Lorca, Cangas de Narcea, Morella, Eivissa i Veruela), mentre que altres vuit es troben en fase de projecte (Muxía, Béjar, Badajoz, Ayegui, Villablino, Cadis, Alcalá el Real, Molina d'Aragón), cosa que suposa una inversió total de 328 milions d'euros.