El Delegat del Govern ha participat en l’acte d’apagada del senyal de televisió analògica de Collserola

El Delegat del Govern ha participat en l’acte d’apagada del senyal de televisió analògica de Collserola

30/03/2010

El Pla Nacional de Transició a la TDT, un canvi progressiu i per fases


Espanya s’avança en 2 anys a la data límit imposada per la UE, el 2012, per a la fi de les emissions analògiques

 
El Delegat del Govern a Catalunya, Joan Rangel, ha participat avui a l’acte d’apagada del senyal de televisió analògica al centre emissor de la Torre de Collserola. L’apagada d’aquest centre emissor, que posa fi al procés de transició, té repercussió en prop de 4 milions de ciutadans de set comarques, que se sumen als 3 milions de persones que ja van fer la transició al juliol de 2009.

Aquesta actuació forma part del Pla Nacional de Transició a la Televisió Digital Terrestre (TDT) dissenyat pel Govern d’Espanya (Ministeri d’Indústria, Turisme i Comerç). Aquest pla inclou 90 projectes perquè el canvi a la TDT sigui progressiu. Avui, a més del centre emissor de Collserola, també s’ha apagat el centre emissor de Torrespaña a Madrid.

En aquests moments, ja en la tercera i darrera fase del Pla Nacional de    Transició a la TDT, la cobertura de la TDT a Espanya supera el 98,5% de la població i l’antenització de llars supera el 95%. Els ciutadans que tinguin dubtes poden trucar al 901 2010 04 o connectar-se al web   www.televisiondigital.es