Foment adjudica per 21,7 milions d’euros les obres per a la remodelació i adequació de dotze estacions ferroviàries

30/03/2010

Les obres s’emmarquen dins del Pla de Rodalies de Barcelona


Les estacions objecte de les obres són les de Sant Vicenç de Calders, el Masnou, Cunit, Caldes d’Estrac, Calafell, Sitges, Arenys de Mar, Cubelles, Garraf, Segur de Calafell, Premià de Mar i Gavà

El Ministeri de Foment, a través de la Societat Estatal d'Infraestructures del Transport Terrestre (SEITT), ha adjudicat obres d'adequació i remodelació de dotze estacions ferroviàries de Catalunya.

El pressupost total d'adjudicació d'aquests projectes ascendeix a 21.744.558, 26 euros (IVA inclòs) i el termini d'execució de les obres oscil·la entre quatre i deu mesos.

Aquesta actuació s'emmarca dins el Pla de Rodalies de Barcelona 2008-2015 segons l'Acord entre el Ministeri de Foment i el Departament de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat de Catalunya per a la realització d'actuacions per a la millora de la xarxa ferroviària de proximitats a Catalunya.

Estació de Sant Vicenç de Calders
Les obres de la fase II han estat adjudicades a l'UTE Estructures Aragó, S.A.U. (EASA) i INFESA Enginyeria i Serveis Ferroviaris, S.A.. El pressupost ascendeix a 2.546.550,01 euros i l'actuació consisteix en la remodelació d'edifici d'estació i aparcaments amb adequació d'accessos, construcció de noves marquesines, reforma i adaptació de passada inferior actual amb adequació d'escala de sortida a edifici d'estació i instal·lació ascensors. El termini d'execució de les obres és de sis mesos.

 


Estació el Masnou
Les obres, que han estat adjudicades a l'empresa Coalvli, S.A. i cuyo pressupost ascendeix a 2.506.438, 46 euros, consisteixen en la prolongació d'ambdues andanes, adequació del pas inferior amb ascensors i renovació d'acabats, desmuntatge de marquesina existent en andana 1-3 i muntatge d'una nova, formació d'un pas a nivell, així com la reordenació de l'aparcament per adequar l'accessibilitat a les persones amb mobilitat reduïda i als autobusos, taxis i cotxes, incloent àrees de detenció temporal per a recollida de viatgers. El termini d'execució és de vuit mesos.

Estació de Cunit
Les obres de la segona fase, que han estat adjudicades a l'empresa Excover, S.A. amb un pressupost de 2.184.762, 58 euros, consisteixen, entre altres actuacions, en l'execució d'un pas inferior amb escales fixes i ascensor en cada andana, execució de cobriment dels forats d'escales en el pas inferior existent i noves marquesines. El termini d'execució és de cinc mesos.

Estació de Caldes d’Estrac
Amb un pressupost de 2.197.993 euros, s'ha adjudicat a l'empresa Vialobra, S.L. les obres de remodelació de l'edifici i adequació de l'accessibilitat en l'estació i l'aparcament. El termini d'execució de les obres és de set mesos.

Estació de Calafell
Les obres de la segona fase, que han estat adjudicades a l'UTE Asphallt Road, S.A. i Gea 21, S.A. amb un pressupost de 2.073.359, 58 euros, consisteixen en la reforma de l'edifici de viatgers. Es projecta la construcció d'un nou pas inferior entre andanes, eliminant les connexions de l'existent, de manera que queda independitzat el pas de ciutat de l'accés a les andanes. També es preveu la construcció de noves marquesines en ambdues andanes i una nova urbanització de la zona de l'estació al costat de l'edifici. El termini d'execució és de sis mesos.

Estació de Sitges
Amb un pressupost de 2.025.972,65 euros s'ha adjudicat a l'empresa Tau Enginyeria i Construccions Especials, S.A. les obres de remodelació de l'edifici i adequació de l'accessibilitat en l'estació i l'aparcament. El termini d'execució de les obres és de set mesos.

Estació d'Arenys de Mar
Les obres, que han estat adjudicades a l'empresa Bruesa Construcció, S.A. i cuyo pressupost ascendeix a 1.970.384 euros, consisteixen en la construcció d'un pas inferior en l'extrem nord-est de l'estació amb instal·lació d'ascensors i escales fixa, el desmuntatge de pòrtic de catenària i la reubicació mitjançant un pòrtic de més gran llum, així com en l'ampliació de l'andana principal fins a aconseguir una amplada mínima de 3 m durant tota la seva longitud. El termini d'execució és de nou mesos.

Estació de Cubelles
Amb un pressupost d'1.949.973,11 euros s'ha adjudicat a l'empresa Construccions i Estudis, S.A. les obres de remodelació de l'edifici i adequació de l'accessibilitat en l'estació i l'aparcament. El termini d'execució de les obres és de set mesos.

 
Estació de Garraf
Les obres de remodelació de l'edifici de l'estació han estat adjudicades a l'empresa Extraco Construccions i Proxectos, S.A. per un pressupost de 1.757.469, 60 euros i un termini d'execució de set mesos.

Estació de Segur de Calafell
Amb un pressupost de 1.686.856, 92 euros, s'han adjudicat a l'empresa Construccions Mariano López Navarro, S.A. les obres de remodelació de l'edifici i adequació de l'accessibilitat en l'estació i l'aparcament. El termini d'execució de les obres és de deu mesos.

Estació de Premià de Mar
Les obres de recrescut i remodelació de l'edifici de l'estació han estat adjudicades a l'UTE format per les empreses Copcisa, S.A. i Novantia Integral, S.A. per un pressupost de 1.618.330, 87 euros i un termini d'execució de cinc mesos.

Estació de Gavà
Amb un pressupost de 1.518.467, 33 euros i un termini d'execució de quatre mesos, s'han adjudicat a l'empresa Construccions Rubau, S.A. les obres d'implantació d'un nou pas inferior amb escales mecàniques.