El nou pas soterrat per a vehicles i vianants de Sant Celoni entra avui en funcionament

actuacio

18/03/2010

  • L’actuació, amb un pressupost de 3,4 milions d’euros, ha suposat l’eliminació d’un pas a nivell per sobre de la línia del ferrocarril
  • El Ministeri de Foment té en marxa projectes per eliminar 117 passos a nivell dels 224 existents a Catalunya
El nou pas subterrani per a vehicles i vianants de Sant Celoni, situat en el punt quilomètric 157/921 de la Línia Tarragona-Barcelona-França, entra avui en funcionament. Es tracta d’una nova infraestructura, amb un pressupost de 3,4 milions d’euros, que ha portat a terme el Ministeri de Foment per eliminar el pas a nivell que estava situat en el punt quilomètric 157/630 d’aquesta línia de ferrocarril. Aquesta actuació es complementarà properament amb l’execució de dos passos inferiors per a vianants en els punts quilomètrics 157/495 i 157/630. El pressupost total de les actuacions a Sant Celoni serà de 4,6 milions d’euros.
 
El pas subterrani que avui entra en funcionament és un calaix de formigó que s’ha instal·lat a sota de les vies del tren pel procediment de l’hinca o clavament. El vial està format per dos carrils de circulació de 3 metres d’amplada cadascun (un per cada sentit de la marxa) i disposa d’unes voreres elevades per a vianants amb una amplada de 3,60 metres.
 
Objectius de l’actuació
 
El Ministeri de Foment treballa en l’eliminació del major nombre de passos a nivell i per això ha elaborat, en el marc del Pla Estratègic d’Infraestructures i Transport (PEIT), un pla específic destinat a la supressió i millora de la seguretat als passos a nivell existents en la xarxa ferroviària.
 
A la Xarxa Ferroviària d’Interès General de Catalunya hi ha 224 passos a nivell dels quals el Ministeri de Foment està treballant per eliminar 117. D’aquests 117, 23 es troben en fase d’estudi, 54 en fase projecte i 40 en obres.