El secretari de l'Estat de Medi Rural i Aigua ha inaugurat el VIII Congrès Internacional sobre Dieta Mediterrània

24/03/2010

En el marc d'Alimentaria 2010


- Josep Puxeu ha defensat la Dieta Mediterrània com a valuosa herència cultural i ha ofert el seu suport a la Candidatura UNESCO com a Patrimoni Cultural Immaterial.

El secretari d'Estat de Medi Rural i Aigua, Josep Puxeu, ha inaugurat a Barcelona el VIII Congrés Internacional sobre Dieta Mediterrània, en el marc del Saló Internacional Alimentària 2010. Josep Puxeu, qui ha defensat la Dieta Mediterrània com a model
alimentari saludable, de qualitat i com a herència cultural vinculada al estil de vida dels pobles mediterranis, ha ofert el seu suport a la Candidatura UNESCO com a Patrimoni Cultural Immaterial.

En aquest sentit, ha destacat que Espanya ha pres la iniciativa de la candidatura i, juntament amb Itàlia, Grècia i El marroc, ha promogut totes les sinergies en el context europeu, mediterrani i internacional. El secretari de l'Estat de Medi Rural i Aigua ha mostrat la sensibilització i l'alt grau de compromís del MARM amb la dieta mediterrània i ha destacat que les conclusions del Congrés conduiran cap a l'evidència de que aquest model alimentari és un recurs sostenible per a tot el mediterrani i un llegat cultural que hi ha que protegir.

Durant l'acte, que ha congregat un nodrit panell d'especialistes de tot el món, s'han tractat els últims estudis sobre el patró alimentari per excel·lència i vinculat directament amb la cultura espanyola.