La ministra de Cultura clausura el Fòrum Europeu d’Indústries Culturals

reunion

30/03/2010

A la Casa Llotja de Mar, a Barcelona


La ministra de Cultura ha clausurat esta tarde el Foro Europeo de Industrias Culturales que se ha celebrado durante dos días en la Casa Llotja de Mar, sede corporativa de la Cámara de Comercio de Barcelona.

La ministra de Cultura ha clausurat aquesta tarda el Fòrum Europeu d'Indústries Culturals que s'ha celebrat durant dos dies a la Casa Llotja de Mar, seu corporativa de la Cambra de Comerç de Barcelona.


Durant la sessió de clausura titulada Reflexions de ministres de Cultura sobre el marc de desenvolupament de les indústries culturals europees, Ángeles González-Sinde ha intervingut al costat d'Han Fadila Laanan, ministra de Cultura de la comunitat francesa de Bèlgica, Bernd Neumann, ministre de Cultura d'Alemanya, Marcus Rantalla, ministre designat per a la Cultura de Finlàndia, Gabriela Canavilhas, ministra de Cultura de Portugal i Androulla Vassiliou, comissària europea de Cultura i Educació.

En la seva intervenció ha assenyalat que el Fòrum i tots els debats “permeten obtenir una imatge més nítida sobre les oportunitats i necessitats del sector”. També ha suggerit que les aportacions dels experts i dels ministres que han acudit a l'esdeveniment són molt valuoses en el procés de presa de decisions equilibrades que harmonitzin els interessos i les necessitats de totes les parts.

Així mateix, la ministra ha destacat la importància d'estimular el consum de productes culturals europeus entre els països que conformen la Unió Europea.

González-Sinde ha conclòs que mitjançant el diàleg i l'aportació d'idees entre els països membre s'aconseguirà impulsar amb més gran precisió el protagonisme que ha de tenir la cultura en l'estratègia de la Unió Europea 2020”.
 
Temes tractats

Durant el Fòrum, s'han abordat diversos temes com les línies estratègiques que conformaran les bases del Llibre Verd de les indústries culturals i creatives de la Comissió Europea.

Així mateix s'han intercanviat opinions sobre l'accés a la inversió i a les garanties bancàries de les indústries culturals, sobre la capacitació i formació dels professionals i el foment del talent.

Els experts també han analitzat la contribució de les indústries culturals al desenvolupament local i regional, i han aprofundit en els aspectes legals dels drets d'autor.