El MARM presenta el logotip “Lletra Q” per a l'etiquetatge voluntari de la llet i els productes làctics

24/03/2010

En el marc de la Fira Alimentaria 2010 que se celebra a Barcelona


- La “Lletra Q” és sinònim de traçabilitat, transparència i informació i atorgarà una diferenciació i un valor afegit a les produccions làcties.

El secretari General de Medi Rural i Aigua del Ministeri de Medi ambient i Medi Rural i Marí, Josep Puxeu, al costat de la directora general d'Indústria i Mercats Alimentaris, Isabel Bombal, ha presentat avui, en Barcelona, el logotip “Lletra Q” per a l'etiquetatge facultatiu, és a dir, totalment voluntari, de la llet i els productes lactis, per tal de millorar la informació i la transparència de la seva producció i comercialització.

La “Lletra Q” és sinònim de traçabilitat, transparència i informació i atorgarà una diferenciació i un valor afegit a les produccions làcties. Suposarà importants avantatges per a totes les baules de la producció, des dels productors als operadors del sector, i atendrà a les demandes dels consumidors pel que fa al seu coneixement sobre la traçabilitat dels productes.
Des de l'any 2004 funciona a Espanya un sistema de traçabilitat plenament operatiu que permet el seguiment de la llet des de la seva producció en les explotacions ramaderes fins a la seva arribada als centres on s'elaboren els productes làctics. Amb aquest logotip, els organismes independents de control proporcionaran una garantia addicional al sistema i supervisaran l'adequat ús
del logotip per les empreses.

El logotip “Lletra Q” és una mesura que s'emmarca dins l'Estratègia per a el sector làctic espanyol: horitzó 2015, elaborada fa uns mesos pel Ministeri de Medi ambient i Medi Rural i Marí per reforçar la competitivitat del sector lacti espanyol i aconseguir una més gran orientació de les produccions a la demanda del mercat, tant intern com extern