Prop d’un centenar d’efectius de la UME netegen la neu acumulada a carreteres de Girona

09/03/2010

Coordinats pel Centre d’Emergències de Catalunya


Gairebé un centenar d'efectius de la Unitat Militar d'Emergències (UME) estan col·laborant avui en la neteja de la neu acumulada en diverses carreteres de la província de Girona, davant les fortes nevades registrades a la comunitat autònoma de Catalunya.


La Direcció General de Protecció Civil va sol·licitar anit la intervenció de la UME per pal·liar els efectes de les nevades a Catalunya, que va provocar ahir que es tallessin diverses carreteres a les províncies de Barcelona i Girona, així com la interrupció del trànsit ferroviari en algunes zones i talls de subministrament elèctric.

Coordinats pel Centre d'Emergències de Catalunya (CECAT), durant la nit la UME ha intervingut fonamentalment realitzant tasques de neteja de neu en la carretera C-35, entre les localitats de Vidreres i Llagostera (Girona), continuant per la C-31 fins a Palamós.

En el matí d'avui, es troben en la zona d'intervenció un total de 96 efectius dels Batallons d'Intervenció en Emergències III i IV, amb seu en Bétera (València) i Saragossa, amb 5 màquines llevaneu, 2 màquines d'enginyers i 35 vehicles.

Està previst que durant el dia els efectius de la UME continuïn desembarassant de neu la carretera N-II des de Girona, en direcció nord fins a la frontera amb França, i en direcció sud fins a Tordera; així com les carreteres comarcals que uneixen la capital gironina amb Quart, Casa de la Selva, Llagostera, Castel de Cèrcol i Parafrugel.

El lloc de comandament avançat i la base logística de la UME s'han establert en el parc de bombers de Girona, i s'ha sol·licitat a l'Exèrcit de Terra, en cas que calgui, el suport des de l'aquarterament ‘General Álvarez de Castro’ en San Clemente de Sasebas (Girona), on s'està desenvolupant el campament bàsic d'emergències.

Des del Centre d'Operacions de la Caserna General de la Unitat Militar d'Emergències en la base de Torrejón de Ardoz (Madrid) es segueix directament el moviment i intervenció de tots els elements de la UME desplaçats a la zona.