El MARM comptarà amb una important presència en el Saló “Alimentaria 2010”

18/03/2010

Se celebra a partir del próximo lunes en Barcelona


  • Aquesta Fira, que destaca pel seu caràcter innovador, creatiu, dinàmic i la seva vocació exterior, tornarà a ser la més important a Espanya del sector de l'alimentació i una de les més influents en l'àmbit internacional.
  • El MARM, que ha invertit gairebé 645.000 euros en Alimentària, participarà en diverses activitats relacionades amb l'alimentació, l'agricultura ecològica, el formatge o el sector del vi.

El Ministeri de Medi ambient i Medi Rural i Marí participarà en nombroses activitats en el marc de la XVIII edició del Saló Internacional de l'Alimentació i Begudes, Alimentària 2010, que es celebra a Barcelona a partir de dilluns vinent i fins divendres 26 de març.

Alimentària 2010, que destaca pel seu caràcter innovador, creatiu, dinàmic i la seva vocació exterior, tornarà a ser la fira espanyola més important del sector de l'alimentació i una de les més influents en l'àmbit internacional. El Saló espera comptar amb a prop de 5.000 empreses de 75 països que ocuparan uns 94.500 m2, estant prevista la participació de més de 150.000 professionals. S'espera que més de 30.000 visitants siguin estrangers, i 1.500 empreses procedeixin de l'exterior.

A més, en el marc d'aquesta fira, es desenvoluparà un programa d'activitats paral·leles en què el MARM participarà, amb una inversió de gairebé 645.000 euros, per tal de presentar el sector, al públic general i a la premsa els projectes que actualment es vénen desenvolupant.

En concret en el Pavelló Institucional, i amb motiu de la Presidència Espanyola de la UE, el MARM acudeix a aquesta fira amb la finalitat de transmetre al públic el missatge “Agricultura i Alimentació: Sectors Estratègics de la Societat”. Per a això s'instal·larà un estand situat en la zona d'exposició internacional, amb una superfície de 108 m2, on s'informarà sobre les actuacions i treballs que s'estan duent a terme en matèria d'alimentació, com ara campanyes de promoció, pàgina web, dieta mediterrània, premis i estudis sobre consum i cadenes de valor.

Per part seva, en el Pavelló d'Agricultura Ecològica el MARM instal·larà en una superfície de 800 m2, un pavelló dedicat a exposar al públic els productes ecològics d'Espanya amb el lema “Agricultura Ecològica. Viu-la”. Comptarà amb la presència de 13 comunitats autònomes que agrupen un total de 135 comitès i empreses dedicades a aquest sector que exposaran els seus productes i realitzaran intercanvis.

En el Saló del Va venir el MARM estarà present en Intervin amb dues actuacions: un espai de 34 m2, destinat específicament a la informació i promoció del vi, on s'exposaran vins amb Denominacions d'Origen i s'oferirà informació sobre els treballs realitzats per a la confecció dels mapes “Vins d'Espanya”, i un altre punt d'informació en el trucat Fòrum de les Institucions, dedicat a les Rutes del Va venir d'Espanya, on a través de la col·laboració MARM-ACEVIN, es donaran a conèixer aquestes rutes com una oferta enoturística singular que recorre tota la geografia nacional.

Una de les propostes de formació més atractiva del Saló Alimentària és la denominada “L'Espanya dels Olis”, on el visitant podrà degustar nombroses varietats d'oli d'oliva gràcies a la Barra dels Olis. Dins aquest entorn, el MARM participarà amb una barra d'olis exclusiva on s'exposaran i degustaran els olis d'oliva verge extra elaborat en les almàsseres que van resultar guardonades amb el premi que convoca el Ministeri, en les passades campanyes 2008-2009.

En un altre pavelló es presentarà l'activitat “Espanya, el País dels 100 Formatges”, que pretén ser una ruta completa pel mapa formatger espanyol. El Ministeri de Medi ambient i Medi Rural i Marí celebrarà, el dia 22 de març l'acte de lliurament dels Premis Millors Formatges Espanyols 2009. Així mateix, s'exposaran, durant els dies de durada de la Fira els formatges guanyadors a què es fa lliurament del premi.

En el Pavelló institucional del Ministeri tindran lloc presentacions dirigides, principalment, al sector agroalimentari i als mitjans de comunicació, com a “Art breu en la cuina”, que es tracta d'un nou projecte en què el MARM col·labora amb l'empresa Paradora de Turisme S.A., que té per objecte divulgar la cuina regional tradicional fomentant els productes de qualitat de les diferents zones geogràfiques i promocionar el turisme gastronòmic.

També es presentaran mesures per al foment de la comercialització de la carn d'oví i caprí, o el Pla Índia, de promoció de productes agroalimentaris que es desenvoluparà, a L'índia, de manera conjunta per ICEX, MARM, FIAB i 11 comunitats autònomes.

Igualment el MARM organitzarà altres activitats com la reunió de la Presidenta i els membres de la Comissió de Medi ambient i Medi Rural i Marí (Congrés dels Diputats) per analitzar els projectes relatius a alimentació en què actualment s'està treballant al si de la Unió Europea, així com la conferència “La competitivitat de la indústria alimentària europea”, o l'acte de promoció destinat a donar a conèixer els productes agroalimentaris de qualitat al sector exportador.