El Delegat del Govern assisteix a la presentació de l’oli d’oliveres mil·lenàries de la Taula del Sénia

presentacio

25/03/2010

En el marc d'Alimentaria 2010


La Mancomunitat de la Taula del Sénia compta amb 4.157 oliveres monumentals
El Ministeri de Medi Ambient, Medi Rural i Marí ha aportat una subvenció d’1.230.150 d’euros al projecte

El Delegat del Govern a Catalunya, Joan Rangel, ha assistit avui a la presentació dels olis de les oliveres mil·lenàries de la Mancomunitat  de la Taula del Sènia. L’acte, que ha comptat amb la presència de la Directora General d’Indústria i Mercats Alimentaris del Ministeri de Medi Ambient, Medi Rural i Mar, Isabel Bombal i la Subdelgada del Govern a Tarragona, Teresa Pallarès, s’ha portat a terme a Fira de Barcelona en el marc d’Alimentaria 2010.
 
El gerent de la Mancomunitat Taula del Sènia, Jaume Antich Balada, ha estat  l’encarregat d’explicar el projecte que, amb el títol “Olis i oliveres mil·lenàries, motor de desenvolupament sostenible de la Taula del Sénia”, ha rebut una subvenció del Ministeri de Medi Ambient, Medi Rural i Martí d’1.230.150 euros per al seu desenvolupament durant els propers 4 anys.
 
El primer pas d’aquest projecte va iniciar-se amb el recompte de les oliveres mil·lenàries d’aquesta zona formada per 24 municipis de les comunitats autònomes de Catalunya, València i Aragó. El resultat és de 4.157 oliveres mil·lenàries en 18 municipis de banda i banda del riu Sènia. El recompte, portat a terme gràcies a una col·laboració del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC), es va portar a terme marcant la mesura de tall en 3,50 metres de perímetre de tronc a l’alçada del pit per a considerar un arbre monumental.
 
El projecte que compta amb un llibre i un vídeo de presentació ha donat com a resultat la producció de quatre olis: Molí de la Creu, Acomont, Alboredes i Montebre. A banda de la producció de l’oli, aquest projecte és transversal i vol potenciar el territori a través de la gastronomia i el turisme rural.
 

> Fotos