Defensa posa en marxa la rehabilitació de la Casa del Governador de Figueres per albergar el nou museu militar

15/03/2010

Visita de la Directora General d'Infraestructura


La directora general d'Infraestructura del Ministeri de Defensa, Mónica Melle, ha visitat avui Figueres per informar del desenvolupament de les accions necessàries per ubicar en el Castillo de San Fernando el nou museu militar.

El Ministeri de Defensa té previst durant el 2010 elaborar el projecte arquitectònic de rehabilitació de l'edifici denominat Casa del Governador, així com el projecte museogràfic. Aquestes actuacions es realitzaran amb la col·laboració i aprovació del Consorci que gestiona el Castillo de Sant Ferrán de Figueres, del qual formen part el Ministeri de Defensa, el Govern de la Generalitat de Catalunya i l'Ajuntament de Figueres.

Les obres de rehabilitació, xifrades en uns nou milions d'euros, començaran l'any 2011. L'edifici Casa del Governador, que albergarà el nou Museu Militar de Catalunya, té una superfície total construïda de 2.449 m2 en dues plantes (la planta baixa és de 1.081 m2 i la primera de 1.388 m2), cosa que permet albergar tot el material de l'antic Museu de Montjuic.

Aquest projecte aconsegueix rehabilitar una petita part del Castillo de Figueres que, amb les seves 34 Hectàrees, és el recinte fortificat més gran d'Europa i és un exemple excepcional d'arquitectura militar del segle XVIII.