Juliol

30/07/2010

Acord pel qual es pren nota de les obres d'emergència per reparar els danys en el litoral a la província de Barcelona

El MARM destina 1’8 milions d'euros per a aquestes actuacions que s'estan duent a terme amb la més gran urgència possible

Parlaments del Secretari d'Estat
30/07/2010

El secretari d'Estat de Medi Rural i Aigua visita a Lleida la recent acabada Estació Depuradora d'Aigües Residuals de Térmens i Menàrguens

Aquesta actuació, que beneficia una població superior a les 4.200 persones, forma part del Pla de Sanejament d'Aigües Residuals Urbanes, PSARU 2002, a la Conca de l'Ebre, en què el MARM, a través d'Acuamed, té encomanades obres per valor de 21,7 milions d'euros.

30/07/2010

El secretari de l'Estat de Medi Rural i Aigua presenta la licitació de les set primeres obres emmarcades en el Pla de Restitució Territorial per a la descontaminació de l'embassament de Flix (Tarragona)

Les primeres obres incloses en el Pla per un import total de prop de 5 milions d'euros es desenvolupen conjuntament entre el MARM, a través d'Acuamed, i la Conselleria de Medi ambient i Vivenda de la Generalitat de Catalunya.

30/07/2010

Foment sotmet a informació pública l'Estudi Informatiu del tancament de l'Autovia B-40, entre Terrassa i Granollers

Els 34,7 km de longitud del tram es construiran 19 viaductes, 7 falsos túnels, 2 túnels naturals, 23 passos superiors i 35 inferiors, a més de 10 enllaços de connexió.

30/07/2010

El MARM estableix una veda temporal per a la pesca de la modalitat d'encerclament en determinades zones del litoral de Catalunya

Els informes científics existents confirmen que resulta aconsellable l'establiment de mesures de protecció per a les poblacions d'espècies pelàgiques en àrees del litoral català.

29/07/2010

Els trens deixen de circular a superfície a Montmeló per primera vegada a la història

Foment inverteix més de 105 milions per eliminar la barrera que suposava la línia convencional, així com per integrar el traçat d'alta velocitat abans de la seva entrada en servei

Vista aèria del Passeig Marítim de Badalona
29/07/2010

El MARM destina més de 9,4 milions d'euros a la rehabilitació del tram de litoral entre el Carrer del Mar i el Port Esportiu, del passeig marítim de Badalona (Barcelona)

El projecte sorgeix de la necessitat de millorar urbanísticament el front marítim de la ciutat i aconseguir vertebrar el passeig amb la resta de la xarxa viària municipal

El Delegat amb els representants municipals
29/07/2010

La Delegació de Govern a Catalunya lliura a diversos ajuntaments fons documentals dipositats al seu Arxiu General

S’han lliurat 43 llibres d’actes, caixa i arqueig als ajuntaments de Capellades, Falset, Guissona, La Floresta, Marçà, Preixens, Sant Sadurní d’Anoia, Sarral, Vallbona d’Anoia i Sant Jaume dels Domenys

28/07/2010

La tuneladora que excava el túnel de l'AVE sota Girona reprèn els seus treballs

Després de realitzar una aturada programada per revisar tots els seus instruments i instal·lacions. Des d'aquest punt, la tuneladora ‘Gerunda’ recorrerà una distància aproximada de 800 m fins a l'estructura de la futura estació.

Signatura del conveni de col·laboració
27/07/2010

Els militars espanyols en missions internacionals localitzaran i traslladaran a Espanya a nens que necessitin tractament mèdic especialitzat

La ministra de Defensa, Carme Chacón, i el director gerent de l'Hospital Sant Joan de Déu d'Esplugues de Llobregat (Barcelona), Manel del Castillo, han subscrit avui un conveni de col·laboració per a la realització d'actuacions en el marc del ‘Programa Cuidam’, que té com a objectiu garantir l'accés a un tractament mèdic especialitzat a nens malalts de països menys afavorits que, per raons d'índole socioeconòmica, manquen de la possibilitat d'accedir a aquests serveis.

27/07/2010

El número de pensions a Catalunya es va situar en 340.511 al juliol

La pensió mitjana a Catalunya és de 804,81 euros, amb un creixement del 3,4% en relació al mes de juliol de 2009.

26/07/2010

Foment destina 56,5 milions a obres ferroviàries i de carreteres a Catalunya

Les obres del Pla de Rodalies, amb un cost de 10,3 M €, suposaran la millora del servei elèctric que incrementarà la seguretat i fiabilitat de les línies. Els 46,2 M € d'inversió en l'Eix Pirinenc de la 260 N-260, serviran per construir un túnel de 980 m de longitud i un viaducte de 96 m.

26/07/2010

Foment inverteix 24 M € per a la gestió de les obres de la Sagrera

Els contractes d'assistència i control de qualitat i seguiment vénen a complementar l'adjudicació de les obres de construcció de l'estructura i accessos de l'estació de la Sagrera, que d'aquesta manera experimenta un impuls addicional en el seu desenvolupament.

Intervenció de Zapatero a Tribuna Barcelona.
23/07/2010

El President diu sentir-se responsable de les conseqüències polítiques de la sentència sobre l'Estatut

El President del Govern, José Luis Rodríguez Zapatero, ha afirmat en la seva conferència "Catalunya i Espanya avui", que ha pronunciat al fòrum Tribuna de Barcelona, que per tornar a créixer després de la sortida de la crisi, "Espanya necessita Catalunya i Catalunya necessita Espanya" i va afegir que només hi ha un mode de concebre aquesta convivència: al si d'un projecte comú, fonamentat en el respecte i en el reconeixement dels qui ho integren.

23/07/2010

Autoritzat un contracte-programa amb l’Autoritat del Transport Metropolità de Barcelona

El Consell de Ministres ha autoritzat avui la subscripció d'un contracte – programa entre l'Administració General de l'Estat (AGE) i l'Autoritat del Transport Metropolità de Barcelona (ATM) per al finançament del transport regular de viatgers de l'exercici 2010 i regularització de l'exercici 2009.

23/07/2010

Augmenta un 26,2% a Catalunya el nombre de tràmits d’estrangeria gestionats el primer semestre de 2010

Durant el primer semestre de l’any, les Oficines d’Estrangers de Catalunya han rebut un total de 196.655 sol·licituds, xifra que suposa un increment del 26,2 % respecte al mateix període de l’any anterior, en què el nombre total va ser de 155.810.

Flores i Rella en el decurs de la visita.
22/07/2010

El Ministeri de Cultura finançarà la restauració de la Porta dels Apòstols de la Seu Vella de Lleida

El Subdelegat del Govern, José Àngel Flores i el director dels Serveis Territorials de Cultura i Mitjans de Comunicació, Ferran Rella, han visitat aquest matí les obres de restauració dutes a terme en els absis de les capelles de Colom i Montcada de la Seu Vella de Lleida i que han permès millorar la coberta i façanes d’aquesta part del monument.

22/07/2010

Blanco anuncia la licitació aquest any de més de 5.500 milions d'euros, a més de què es mobilitzin amb el PEI

El ministre de Foment, José Blanco, en la seva compareixença davant la Comissió de Foment del Congrés dels Diputats per informar de l'impacte sobre els plans del seu Departament davant el nou escenari pressupostari, ha anunciat que aquest any, a part del que es mobilitzi per l'aplicació del Pla Extraordinari d'Infraestructures, es licitarà obra pública per valor de 5.568 milions d'euros. “Per tant – va afirmar el ministre - no s'atura la licitació i tampoc l'execució d'inversions”.

22/07/2010

La mitjana d'afiliats estrangers a la Seguretat Social a Catalunya es va situar en 425.142

Al juny, la mitjana d'afiliats estrangers a la Seguretat Social a Catalunya va assolir els 425.142, cosa que suposa un decreixement interanual del - 1,86%. A tot Espanya, la mitjana d'afiliats estrangers es va situar en 1.899.660.

Foment ha invertit 7.000 M€ des de 2005 per a l’impuls de les estructures ferroviàries de Catalunya
20/07/2010

Foment ha invertit 7.000 M€ des de 2005 per a l’impuls de les estructures ferroviàries de Catalunya

El secretari d'Estat de Planificació i Infraestructures, Victor Morlán, el delegat del Govern, Joan Rangel, el president d'Adif, Antonio González Marín, i el director general d'Infraestructures Ferroviàries, Carlos María Juárez, han presentat avui a Barcelona el balanç d'inversions executades pel Ministeri de Foment a Catalunya en el període 2005-2010 (fins a 30 de juny), així com de les actuacions en curs per al desenvolupament de la xarxa ferroviària catalana.

19/07/2010

L'Agència Tributària i els Mossos d'Esquadra desmantellen una xarxa de narcotraficants que importaven cocaïna oculta en motors elèctrics

L'Agència Tributària i els Mossos d'Esquadra van desmantellar el passat 8 de juliol a Mataró i l'Hospitalet de Llobregat una xarxa de narcotraficants que importaven cocaïna oculta a l'interior de motors elèctrics. Aquest grup hauria efectuat 8 importacions de motors elèctrics entre l’abril de 2008 i el setembre de 2009.

Imatge de la presentació.
19/07/2010

Beatriz Corredor inaugura 150 allotjaments universitaris a Lleida als que el Ministeri de Vivenda destina 5 milions d’euros

La ministra de Vivenda, Beatriz Corredor, ha inaugurat avui la Vila de Lleida, una promoció de 150 allotjaments universitaris protegits adscrits a la Universitat de Lleida que han estat impulsats gràcies al conveni subscrit entre el Ministeri de L'Habitatge, la Generalitat de Catalunya, l'Ajuntament de Lleida i la UdL.

inauguracio
16/07/2010

L’Aeroport de Reus posa en servei el nou edifici de sortides que duplica la seva capacitat

La Secretària d’Estat de Transports, Concepción Gutiérrez, i el President d’Aena, Juan Lema, han inaugurat avui el nou edifici de sortides de l’Aeroport de Reus que incorpora 3 noves portes d’embarcament i 2 locals comercials. Amb aquesta ampliació l’aeroport podrà atendre fins a 3 milions de passatgers, el doble que en l’actualitat.

Imatge de la jornada
14/07/2010

La Subdelegada del Govern a Barcelona ha presidit una jornada informativa sobre el nou reglament de Cartutxeria i Pirotècnia

La Subdelegada del Govern a Barcelona, Montserrat Garcia Llovera, ha presidit avui a la Delegació del Govern a Catalunya una Jornada informativa sobre el nou reglament de Cartutxeria i Pirotècnia, adreçada a ajuntaments, venedors i fabricants de pirotècnia, i a representants d’associacions de festes populars de la província de Barcelona.

14/07/2010

Nou reglament de cartutxeria i pirotècnia

El nou Reglament de Cartuxeria i Pirotècnica (R.D. 563/2010, de 7 de maig, BOE núm. 113 de 8 de maig) preveu diverses normes que afecten als Ajuntaments, especialment en el que respecta a Espectacles Pirotècnics, manifestacions religioses, festives, culturals i tradicionals i punts de venda d’articles pirotècnics. Seguidament es fa un resum, dirigit als Ajuntaments, d’aquestes normes.

Presentació que ha tingut lloc a l'Estació de França
13/07/2010

Adif invertirà 50 M€ en la construcció de Sagrera-Meridiana i en la remodelació d’altres tres estacions de rodalies

Adif invertirà un total de 50 milions d’euros en la construcció de la nova estació de rodalies de Sagrera-Meridiana i en l’adequació i millora de l’accessibilitat de les estacions de Passeig de Gràcia, El Clot Aragó i Plaça de Catalunya, ubicades a la ciutat de Barcelona.

Adif inverteix més de 6,1 M€ en la millora de les estacions de Calafell i Segur de Calafell (Tarragona)
13/07/2010

Adif inverteix més de 6,1 M€ en la millora de les estacions de Calafell i Segur de Calafell (Tarragona)

Adif invertirà un total de 6.123.775,8 euros en actuacions per a la millora de les condicions d’accessibilitat i seguretat i l’augment de la qualitat del servei en les estacions de Calafell i Segur de Calafell, a la província de Tarragona, i que pertanyen a la línia R2 de la xarxa de rodalies de Barcelona, que discorre entre Barcelona, Vilanova i Sant Vicenç de Calders.

El Ministeri de Vivenda invertirà 21 milions d’euros al 2010 per a la rehabilitació de barris de Catalunya
13/07/2010

El Ministeri de Vivenda invertirà 21 milions d’euros al 2010 per a la rehabilitació de barris de Catalunya

La ministra de Vivenda, Beatriz Corredor, ha signat avui sis convenis de remodelació de barris que suposaran una inversió de l'Estat per a aquest any de 20,95 milions d'euros destinats a la rehabilitació i renovació de vivendes, edificis i espais urbans de 19 barris de Catalunya.

Beatriz Corredor en el Cercle d'Infraestructures
13/07/2010

Corredor ratifica que el Ministeri de Vivenda manté per aquest any 2010 els compromisos de finançament per habitatge protegit signats amb les Comunitats Autònomes

La ministra de Vivenda, Beatriz Corredor, ha ratificat avui el seu compromís “ferm per seguir facilitant l'accés de les famílies a una vivenda digna i assequible a Catalunya i a la resta de les CCAA” però, a la vegada, ha recordat que la qualificació de les actuacions que s'emmarquen en el Pla Estatal de Vivenda i Rehabilitació és una competència exclusiva de les autonomies i que “l'exercici d'aquesta competència no està supeditada a la disponibilitat pressupostària de l'Estat”.

Imatge de la inauguració
12/07/2010

La Directora General de Sostenibilitat de la Costa i el Mar ha inaugurat la segona fase del projecte del passeig fluvial d’Amposta (Tarragona), en què el MARM ha invertit més d’1’1 milions d’euros

La directora General de Sostenibilitat de la Costa i el Mar, Alicia Paz Antolín, ha inaugurat la segona fase de les obres del projecte del passeig fluvial d'Amposta (Tarragona), en què el MARM ha invertit 1.198.511 euros. El projecte ha tingut com a objecte principal la recuperació de la façana fluvial en un front de 377,17 metres.

Presentació del projecte de la nova Biblioteca Pública de l’Estat a Girona
12/07/2010

Presentació del projecte de la nova Biblioteca Pública de l’Estat a Girona

La subsecretària del Ministeri de Cultura, Mercedes del Palacio, ha presentat avui a Girona al costat de l'Alcaldessa de Girona, Anna Pagans, la maqueta de la nova seu de la Biblioteca Pública de l'Estat en aquesta ciutat.

Garmendia destaca el paper de l’administració local en l’impuls a la ciència i la innovació espanyoles
12/07/2010

Garmendia destaca el paper de l’administració local en l’impuls a la ciència i la innovació espanyoles

La ministra de Ciència i Innovació, Cristina Garmendia, ha participat avui al costat del president de la Generalitat de Catalunya, José Montilla, a l'acte de presentació oficial del Parc Científic i Tecnològic de Terrassa ORBITAL 40, del qual ha destacat la capacitat transformadora que tindrà en el seu entorn més pròxim i en la Comunitat en el seu conjunt, així com la seva aposta per l'especialització.

Embarcació de Salvament Marítim “Salvamar Alonso Sánchez”
12/07/2010

Presentació de l’embarcació de Salvament Marítim “Salvamar Alonso Sánchez”, a Vilanova i la Geltrú

El Ministeri de Foment, a través del Capità Marítim de Barcelona, Fco. Javier Valencia Alonso, i del cap del Centre de Salvament Marítim de Barcelona, Jaime Zaragoza Junyent, ha presentat aquest matí l'embarcació d'intervenció ràpida “Salvamar Alonso Sánchez”, amb nova base a Vilanova i la Geltrú. Així mateix, a l'acte ha assistit el cap del Districte Marítim de Vilanova, Vicente Martí Flors.

09/07/2010

Aprovat el repartiment de 22,8 milions d’euros entre les Comunitats Autònomes per a la protecció del medi natural

El Consell de Ministres en la seva reunió d'avui, ha aprovat un Acord pel qual es formalitzen els criteris de distribució i el repartiment d'22.881.316 euros entre les comunitats autònomes per finançar actuacions relacionades amb la protecció i millora del medi natural, d'acord amb els criteris de la Conferència Sectorial de Medi ambient de 7 de juny de 2010.

07/07/2010

S’inicien demà les obres d’emergència per a la regeneració de les platges del Maresme als municipis de Cabrera, Premià, Vilassar de Mar i Montgat

Demà s'inicien les obres d'emergència per a la regeneració de les platges del Maresme, gràcies als esforços conjunts del Ministeri de Medi ambient, Medi Rural i Marí, la Generalitat de Catalunya i el Port de Mataró.

La prevenció és la millor resposta
06/07/2010

La prevenció és la millor resposta

Aquest matí el Ministeri de Foment ha presentat a Tarragona la Campanya de Seguretat en la Nàutica d'Esbarjo 2010, que s'emmarca en el nou Pla Nacional de Salvament (PNS) 2010 – 2018, que persegueix reforçar la seguretat i la protecció marítimes en consonància amb els objectius de la Política Marítima de la Unió Europea.

02/07/2010

Foment adjudica per 3,4 milions d’euros estaciones de conservació i explotació a vàries carreteres de Barcelona

El Ministeri de Foment ha adjudicat a la Unió Temporal d’Empresas (UTE) formada per Api Movilidad i Bonal el contracte de serveis d’assistència tècnica per l’execució de diverses operacions de conservació i explotació en vàries carreteres de la província de Barcelona.

02/07/2010

La mitjana d'afiliats a la Seguretat Social a Cataluña es va situar al juny en 3.143.621

La taxa interanual de l'afiliación mitjana a la Comunitat de Catalunya va registrar-se el passat mes en un -1,99% cosa que suposa una variació de -63.751 afiliats .

Hospital de la Santa Creu i Sant Pau
01/07/2010

Foment destina 3,8 milions d'euros a quatre projectes de recuperació del patrimoni històric a Catalunya

S'han aprovat dues actuacions a l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau de Barcelona; a les Reials Drassanes de Barcelona; i al Centre Cultural Anselm Turmeda a Montblanc (Tarragona)