S’inicien demà les obres d’emergència per a la regeneració de les platges del Maresme als municipis de Cabrera, Premià, Vilassar de Mar i Montgat

07/07/2010

Per millorar l’actual situació de manca de sorra com a conseqüència dels temporals


La inversió total d’aquestes obres és de 2.245.000 euros, dels que 1.345.000 euros corresponen al MARM, 400.000 corresponen a la Generalitat de Catalunya i 500.000 al port de Mataró.

Demà s'inicien les obres d'emergència per a la regeneració de les platges del Maresme, gràcies als esforços conjunts del Ministeri de Medi ambient, Medi Rural i Marí, la Generalitat de Catalunya i el Port de Mataró.

L'objectiu d'aquestes obres és millorar l'actual situació d'escassetat de sorra que pateixen aquestes platges com a conseqüència dels temporals d'aquest hivern. Els treballs a realitzar, que hauran d'acabar al final d'aquest mes de juliol, han estat consensuats amb els diversos municipis i sectors afectats.

La inversió total d'aquestes obres de regeneració dels quatre municipis (Cabrera, Premià, Vilassar de Mar i Montgat) és de 2.245.000 euros. El MARM aporta 1.345.000 euros. La Generalitat de Catalunya aporta 400.000 euros i el port de Mataró s'incorpora amb una aportació de 500.000, específicament dirigida a la zona de Cabrera de Mar, contigua al municipi de Mataró, complint l'acord del seu consell d'Administració, amb relació al transvasament de sorres que volia realitzar els últims 5 anys i que per raons tècniques no havia pogut dur a terme.

La zona d'extracció de sorra autoritzada es localitza davant la costa de Premià, en la mateixa àrea en què es van realitzar els treballs d'extracció per a l'estabilització de les platges de Barcelona i amb les mateixes exigències de control i seguiment ambiental.