L’Aeroport de Reus posa en servei el nou edifici de sortides que duplica la seva capacitat

inauguracio

16/07/2010

Després de la seva remodelació


S’incorporen 3 noves portes d’embarcament i 2 locals comercials

L’aeroport podrà atendre a 3 milions de passatgers

La remodelació de l’àrea terminal ha suposat una inversió de 19,3 milions d’euros

La Secretària d’Estat de Transports, Concepción Gutiérrez, i el President d’Aena, Juan Lema, han inaugurat avui el nou edifici de sortides de l’Aeroport de Reus que incorpora 3 noves portes d’embarcament i 2 locals comercials. Amb aquesta ampliació l’aeroport podrà atendre fins a 3 milions de passatgers, el doble que en l’actualitat.

Amb aquesta nova zona d’embarcament, de 4.710 m2 que inclou el bloc tècnic, l’Aeroport de Reus compte amb 6 portes d’embarcament a la zona de sortides i també s’amplia l’oferta comercial que passa de 2 a 4 locals comercials.

Aquesta ampliació dota l’aeroport de més capacitat per atendre la seva creixent demanda de passatgers, millorant el confort, especialment en les puntes de trànsit. Així mateix, facilita una major flexibilitat per al tractament dels diferents fluxes de passatgers en funció de la seva tipologia.

Per a la posada en marxa del nou edifici, Aena ha realitzat proves d’explotació de les noves instal·lacions per tal de garantir la seva correcta operativitat i funcionament des del primer moment.

Aquesta posada en explotació forma part d’una sèrie d’actuacions que conformen l’ampliació de l’Àrea Terminal de l’Aeroport de Reus, entre les que destaca l’edifici de facturació, amb 23 mostradors, ja operatiu des de novembre de 2008, a més d’altres actuacions com la remodelació del pati de carretons cobert i la urbanització d’espais adjacents, amb una superfície de 1.800m2 i dos hipòdroms. Així, la inversió total realitzada per Aena en tota l’àrea terminal de l’aeroport suma 19.355.643 euros.

Aspectes mediambientals
D’altra banda, en la concepció d’aquest edifici, de la mateixa manera que la resta de l’aeroport, s’han tingut en compte aspectes mediambientals i d’estalvi energètic, així com la integració en l’entorn i la consonància amb les edificacions i instal·lacions actuals. Exemple d’això és la instal·lació de lavabos ecològics, fabricats amb materials reciclables que no precisen l’ús d’aigua ni d’agents químics, gràcies als quals, s’estima un estalvi superior als 3.700.000 litres d’aigua l’any.

Una altra instal·lació que comporta un gran estalvi energètic és la del control solar: s’han muntat unes làmines automatitzades situades al llarg de la façana principal que variarà la incidència dels raigs solars a l’interior de la terminal, disminuint el treball dels equips destinats a la climatització, tant a l’hora d’escalfar a l’hivern com la refrigeració en els mesos més calorosos.

Altres actuacions
Al mateix temps, han finalitzat les obres d’ampliació de la plataforma d’estacionament d’aeronaus i la construcció d’un nou carrer de connexió amb una de les capçaleres de pista. Després de l’adequació i ampliació de la plataforma, l’aeroport té un total de 18 llocs d’estacionament d’aeronaus -12 d’aviació comercial i 6 de corporativa-, 13 més de les que disposava abans d’aquesta ampliació.

Tanmateix, s’ha incrementat el nombre de places d’aparcament amb la construcció dels pàrkings P4 i P5, que tenen capacitat per a 1.079 vehicles.

Amb aquesta actuació, que ha significat una inversió de prop de 300.000 euros, l’aeròdrom disposa actualment d’un total de 2.066 places destinades als usuaris.

De cara al futur, ja han estat adjudicades una sèrie d’obres de millora del camp de vol que inclouran entre d’altres actuacions, la pavimentació dels marges de pista, l’adequació dels carrers de rodatge o l’ampliació d’una zona d’espera, tot plegat contribuint a la millora de les infraestructures aeroportuàries de Catalunya que desenvolupa el Ministeri de Foment mitjançant AENA.