L'Agència Tributària i els Mossos d'Esquadra desmantellen una xarxa de narcotraficants que importaven cocaïna oculta en motors elèctrics

19/07/2010

Operació' Panamà'


En una primera fase es va detenir un grup d'atracadors que havia segrestat un camió amb droga

Quinze persones detingudes

Desmantellats un laboratori de cocaïna i dues plantacions de marihuana

L'Agència Tributària i els Mossos d'Esquadra van desmantellar el passat 8 de juliol a Mataró i l'Hospitalet de Llobregat una xarxa de narcotraficants que importaven cocaïna oculta a l'interior de motors elèctrics. Aquest grup hauria efectuat 8 importacions de motors elèctrics entre l’abril de 2008 i el setembre de 2009.

L'operació denominada 'Panamà' es va iniciar l'1 de setembre de 2009 per una actuació conjunta dels Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Urbana de Barcelona, que van interceptar en el Mirador de Vallvidrera, a Barcelona, un camió segrestat a punta de pistola i que transportava 162 motors elèctrics. A l'interior dels motors hi havia ocults 80 kg de cocaïna. El sistema d'ocultació era molt sofisticat, ja que no s’apreciava cap manipulació del motor. La droga s’amagava dins de l'eix d'enrotllar el cable d'acer. En cada motor hi havia aproximadament mig quilogram de cocaïna d'una puresa entre el 80 i el 90%. En aquesta primera fase es van detenir sis persones del grup d'atracadors, que no té cap relació amb la xarxa de narcotraficants, i es van fer cinc entrades i escorcolls d'immobles a Sabadell.

En una segona fase, duta a terme el passat 4 de juliol, es va desmantellar la xarxa de narcotraficants responsable de la cocaïna oculta en el camió. Van ser detingudes nou persones i es van fer sis entrades i escorcolls en immobles de Mataró i l'Hospitalet de Llobregat. També es van desmantellar un laboratori de cocaïna, dues plantacions de marihuana i es van intervenir telèfons mòbils i abundant material informàtic.

Totes les importacions de droga s’efectuaven amagades en motors elèctrics i seguint la mateixa ruta: La mercaderia era carregada en contenidors a Panamà, que es transportaven via marítima a Hamburg (Alemanya) i després per carretera fins als magatzems de la zona franca de Barcelona

El jutjat ha ordenat l'ingrés a la presó de 7 dels detinguts.