El Ministeri de Cultura finançarà la restauració de la Porta dels Apòstols de la Seu Vella de Lleida

Flores i Rella en el decurs de la visita.

22/07/2010

Es tracta d’una nova intervenció en el monument amb una aportació estatal de 400.000€

Flores i Rella visiten les obres de restauració dutes a terme en els absis Colom-Montcada

El Subdelegat del Govern, José Àngel Flores i el director dels Serveis Territorials de Cultura i Mitjans de Comunicació, Ferran Rella, han visitat aquest matí les obres de restauració dutes a terme en els absis de les capelles de Colom i Montcada de la Seu Vella de Lleida i que han permès millorar la coberta i façanes d’aquesta part del monument.

Les obres han estat finançades pel Ministeri de Cultura amb una aportació econòmica de 430.000 euros i supervisades pel Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació de la Generalitat. La intervenció ha servit per recuperar la inclinació original de les cobertes per evitar que les aigües pluvials generessin humitat en els absis a més a més de recuperar i restaurar elements arquitectònics de les façanes. Les obres han permès treure a la llum vuit mènsules originals que presenten un bon estat de conservació.

Un cop finalitzada aquesta intervenció en la Seu Vella de Lleida, el Ministeri de Cultura encetarà un nou projecte de conservació i restauració en aquest monument centrat en la façana de la Porta dels Apòstols amb una inversió de 400.000 euros. El projecte resta només pendent d’adjudicació.

Tant el Subdelegat del Govern com el director dels Serveis Territorials de Cultura i Mitjans de Comunicació han destacat “la importància en la suma d’esforços de les diferents administracions pel que fa la recuperació del patrimoni cultural i monumental del país”.

 

 

 

Segons dades del Ministeri de Cultura, els projectes de conservació i restauració de bens culturals duts a terme per l’Institut de Patrimoni Cultural d’Espanya des de 1.997 fins al 2.009 a la província de Lleida sumen 14 projectes amb una inversió global de 1.763.331,66 euros, dels quals 1,3 milions s’han invertit a la Seu Vella de Lleida.

A la visita també hi ha estat presents el director del Consorci de la Seu Vella, Josep Tort, i l’arquitecte encarregat de les obres dutes a terme en els absis de les capelles de Colom i Montcada, Enric Solsona.