Foment inverteix 24 M € per a la gestió de les obres de la Sagrera

25/07/2010

Línia d'Alta Velocitat Madrid-Barcelona-frontera francesa


Els contractes d'assistència i control de qualitat i seguiment vénen a complementar l'adjudicació de les obres de construcció de l'estructura i accessos de l'estació de la Sagrera, que d'aquesta manera experimenta un impuls addicional en el seu desenvolupament

El Ministeri de Foment, a través d'Adif, ha aprovat l'adjudicació de dos contractes d'assistència i control de les obres de construcció de l'estructura i accessos de l'estació de la Sagrera, a Barcelona, així com un tercer contracte d'assistència d'oficina tècnica. El pressupost global dels mateixos ascendeix a 24.004.146,4 euros.

L'adjudicació d'aquests contractes ve així a sumar-se a la de les obres de construcció de l'estructura i accessos d'aquesta estació, que va ser aprovada pel Consell d'Administració d'Adif per un import de 589,2 milions d'euros i que, d'aquesta manera, rep un important impuls addicional encaminat a afavorir el desenvolupament de l'obra.

Els contractes tenen per objecte dotar de suport tècnic a la direcció d'obra per al control, vigilància i seguiment dels treballs. La supervisió de les obres i instal·lacions inclou totes les actuacions necessàries per assegurar la correcta execució dels treballs, d'acord amb el que estableix els projectes.

Aquests projectes inclouen les obres de plataforma de vies de la línia d'alta velocitat, la reordenació del corredor ferroviari existent d'amplada convencional, els VIALS perimetrals i transversals, i la coberta de la infraestructura ferroviària.

 

La nova estació de la Sagrera es convertirà en un dels pols estratègics per al desenvolupament de la xarxa de transport públic en l'àrea metropolitana de Barcelona, estimant-se que comptarà aproximadament amb 100 milions d'usuaris anuals.

Aquesta important actuació servirà per connectar la Línia d'Alta Velocitat amb les xarxes de rodalies, regionals, metre, autobús i taxis, així com amb el transport privat, i representarà, igualment, una gran operació de transformació urbanística de la zona en què s'ubica, generant en el seu entorn nou oportunitats de desenvolupament socioeconòmic.

La Unió Temporal d'Empreses (UTE) formada per SGS Tecnos, Ingeniería Idom Internacional, Euro Geotècnic i Applus Norcontrol ha estat l'adjudicatària del contracte per al control i vigilància de les obres del tram La Sagrera-nus de la Trinidad del projecte de construcció dels accessos a l'estació de la Sagrera, per un import de 6.698.665,5 euros.

Per part seva, el contracte d'assistència del projecte de construcció de l'estructura de l'estació de la Sagrera ha estat adjudicat, per una quantia de 8.510.566,3 euros, a l'UTE format per Auditories i Enginyeries, Ayesa i Cicsa.

Ambdues actuacions estan cofinançades per la societat ‘Barcelona Sagrera Alta Velocitat’, que aporta 4.523.742, 2 euros i 134.990,8 euros respectivament.

Finalment, el contracte d'assistència d'oficina tècnica ha estat adjudicat a l'UTE format per Sener, Enginyeria i Sistemes, GPO Enginyeria i Inocsa. L'import del contracte ascendeix a 8.794.914, 6 euros.