Presentació del projecte de la nova Biblioteca Pública de l’Estat a Girona

Presentació del projecte de la nova Biblioteca Pública de l’Estat a Girona

12/07/2010

El Ministeri de Cultura té previst invertir prop de 14 milions d’euros en la seva construcció i s’espera que estigui terminada al 2013

La subsecretària del Ministeri de Cultura, Mercedes del Palacio, ha presentat avui a Girona al costat de l'Alcaldessa de Girona, Anna Pagans, la maqueta de la nova seu de la Biblioteca Pública de l'Estat en aquesta ciutat.

El Ministeri de Cultura construirà la nova biblioteca en un solar cedit per l'Ajuntament de Girona, situat en el carrer Emili Grahit s/n. Amb una superfície útil de més de 6.000 m2, tindrà un cost de 13.981.907 euros i s'espera que estigui acabada el 2013. La redacció del projecte arquitectònic va ser adjudicat a l'equip de Corea i Habiten Aquitectura, s.l.

La ubicació de la biblioteca en la nova zona del Parc del Migdia suposa una aposta important per dinamitzar un sector de la ciutat en creixement i en què també estarà situat el futur Centre d'Art Contemporani.

La biblioteca disposarà d'amplis espais per a la consulta de tot tipus de llibres i altres materials informatius de la seva col•lecció, formada avui dia per més de 330.000 exemplars. Posseeix una important col•lecció històrica, amb més de 7.000 obres anteriors al segle XVIII i 16 incunables, alguns d'ells únics, les mesures més modernes de seguretat i preservació en el nou edifici.

L'edifici comptarà amb una àmplia sala d'informàtica, llocs de consulta repartits per tots els espais i facilitats per a la connexió sense fil amb qualsevol dispositiu. A més, el públic infantil disposarà de més de 500 m2 dedicat a ell exclusivament. Es preveu que la nova biblioteca pugui rebre fins a 2000 persones al dia, atretes no només per la seva oferta de col•leccions, sinó també pels seus diversos serveis i activitats culturals i d'oci.