Gener

El Delegado del Gobierno en Cataluña inaugura el campo de fútbol de Malgrat de Mar
31/01/2010

El Delegado del Gobierno en Cataluña inaugura el campo de fútbol de Malgrat de Mar

El Delegado del Gobierno en Catalunya, Joan Rangel, acompañado por la Alcaldesa de Malgrat de Mar, Conxita Campoy, ha inaugurado esta mañana el campo de fútbol municipal, obra realizada con financiación del Fondo Estatal de Inversión Local. En la comarca del Maresme, el Fondo ha financiado ya 223 proyectos de 30 poblaciones, por un importe de 49.346.240'43 euros, y han ocupado a un total de 3.090 personas, cifra que supera en un 114% el número amado inicialmente, que era de 2.702.

29/01/2010

Foment adjudica les obres de millora del camp de vols de l’Aeroport de Reus

El Ministeri de Foment, a través d'Aena, ha adjudicat les obres d'adequació del camp de vols de l'Aeroport de Reus a l'empresa Copcisa per un import d'13.850.716euros. El termini d'execució és de 18 mesos.

29/01/2010

Autoritzacions de Deute a vàries comunitats autònomes

El Consell de Ministres ha autoritzat operacions d'endeutament a les comunitats autònomes de Catalunya, Castella-la Manxa i Comunitat Foral de Navarra.

29/01/2010

El MARM destina 17,8 milions d’euros per les reparacions urgents dels danys causats pels incendis forestals del passat estiu

El Consell de Ministres ha aprovat avui un Acord pel qual es pren nota de la Resolució de la Ministra de Medi ambient, i Medi Rural i Marí, d'11 de novembre de 2009, per la qual s'autoritzen les zones d'actuació especial per a la restauració forestal i mediambiental en diverses comunitats autònomes, entre aquestes Catalunya.

29/01/2010

Rosas acull una sessió sobre “Estabilitat de vaixells” per prevenir riscos laborals en el sector nàutic i pesquer

Dissabte dia 30 de gener, entre les 9,30 i les 14.30 hores, la Confraria de Pescadors de ROSES – GIRONA - acollirà en EL Teatre Municipal la sessió formativa “Estabilitat dels vaixells”, dirigida a armadors, patrons i mecànics amb l'objectiu de prevenir riscos laborals en el sector nàutic-pesquer. Estarà impartida per ponents altament qualificats, i abordarà aspectes relacionats amb la seguretat, amb la prevenció de riscos laborals i amb la responsabilitat empresarial d'armadors i patrons en les qüestions relatives a la seguretat.

Chaves analitza amb els delegats el desenvolupament del nou Fons per al Treball i la Sostenibilitat Local
28/01/2010

Chaves analitza amb els delegats el desenvolupament del nou Fons per al Treball i la Sostenibilitat Local

El vicepresident tercer i ministre de Política Territorial, Manuel Chaves, i el secretari d'Estat de Cooperació Territorial, Gaspar Zarrías, s'han reunit avui dijous amb els delegats del Govern en les comunitats autònomes per analitzar el desenvolupament del nou Fons Estatal per al Lloc de treball i la Sostenibilitat Local, dotat amb 5.000 milions d'euros per a 2010 i aprovat pel Consell de Ministres el passat 23 d'octubre.

28/01/2010

AQUESTA PROPERA CAMPANYA ES FARAN PROVES DE REG AMB AIGUA PROVINENT DE LA NOVES CANALITZACIÓNS AL BAIX TER. I S’APROVA L’EXECUCIÓ DEL REVESTIMENT DEL DARRER TRAM DEL REC DEL MOLÍ DE PALS.

Els efectes positius del revestiment del canal de Sentmenat (marge esquerre) i el Rec del Molí de Pals (marge dret) es podran mesurar en la reducció de les pèrdues d’aigua per infiltració; en increments de l’eficiència en el reg, mitjançant la capacitat d’un major control en els volums d’aigua que es gasten; en la millora de l’eficiència econòmica en la gestió de la xarxa de regadiu; en les possibilitats que oferirà per l’automatització del reg i l’aplicació de noves tecnologies.

26/01/2010

Foment adjudica el projecte per a la rectificació de revolts a la N-340 i la millora de la ruta de Les Casetes d’en Muntaner

El Ministeri de Foment ha adjudicat a l'empresa Projecta, Estudis i Construccions, S.A. (Peyco) el contracte de consultoria i assistència tècnica per a la redacció del projecte de construcció amb estudi d'alternatives de traçat per a la rectificació de revolts en la N-340 i la millora de travessia de les Casetes d’en Muntaner, al final municipal de Vallirana de la província de Barcelona.

26/01/2010

Foment inicia la informació pública del nou traçat de la línia ferroviària entre Vallbona i Montcada i Reixac (Barcelona)

El Ministeri de Foment ha sotmès a informació pública el projecte bàsic del tram Vallbona – Montcada i Reixac de la línia ferroviària Barcelona-Portbou, segons publica avui el Butlletí Oficial de l'Estat.

26/01/2010

El número de pensions a Catalunya va pujar a 338.816 el gener

El nombre de pensions a Catalunya va ascendir a 1.539.830 el gener el que representa un increment de l'1,8% respecte al mateix mes de l'any anterior, segons dades de l'Institut Nacional de la Seguretat Social (INSS) del Ministeri de Treball i Immigració.

25/01/2010

Xerrades informatives sobre revalorització de pensions pel 2010

La direcció provincial de L’Institut Nacional de la Seguretat Social (INSS) ha programat a partir d’avui dia 25 de gener i fins el proper dia 10 de febrer un total de 21 xerrades informatives adreçades al col.lectiu de gairebé 92.400 pensionistes de les comarques de Lleida per tal d’informar sobre la revalorització de les pensions pel 2010.

24/01/2010

La Subdelegada del Govern a Barcelona inaugura la nova Rambla de la Sobirania a Vallirana

La Delegada del Govern a Catalunya, Montserrat García Llovera, acompanyada per l’Alcalde de Vallirana, Josep Alemany, ha inaugurat la nova Rambla de la Sobirania que s’ha realitzat amb el Fons Estatal d’Inversió Local. A la comarca del Baix Llobregat, el Fons ha finançat ja 299 projectes de 30 poblacions, per un import de 95.225.249 euros, i han ocupat a un total de 5.483 persones, xifra que supera en un 61% el nombre estimat inicialment, que era de 3.347.

25/01/2010

Foment adjudica les obres de remodelació de l’estació Maçanet-Massanes i de l’aparcament

El Ministeri de Foment, a través de la Societat Estatal d'Infraestructures del Transport Terrestre (SEITT), ha adjudicat a l'empresa Arción, S.A. Construccions les obres de remodelació de l'edifici i d'adequació de l'accessibilitat en l'estació i l'aparcament de l'Estació Maçanet-Massanes. El pressupost d’adjudicació puja a 1.231.970,13 euros (IVA no inclòs) i el termini que es preveu per fer les obres és de 5 mesos.

22/01/2010

Foment licita la renovació de la línia aèrea de contacte de l’estació de Montcada i del tram La Sagrera-Sant Adrià

El Ministeri de Foment, a través de la Societat Estatal d'Infraestructures del Transport Terrestre (SEITT), ha licitat les obres de remodelació de la línia aèrea de contacte de l'estació de Montcada Bifurcación i del tram la Sagrera-Sant Adriá del Besós, pertanyent a la xarxa de Proximitats de Barcelona.

22/01/2010

Arenys de Mar acull una sessió sobre “Estabilitat de vaixells” per a prevenir riscos laborals en el sector nàutic – pesquer

Dissabte dia 23 de gener, entre les 9 i les 14.30 hores, la Confraria de Pescadors d'Arenys de Mar (Barcelona) acollirà la sessió formativa “Estabilitat dels vaixells”, dirigida a armadors, patrons i mecànics amb l'objectiu de prevenir riscos laborals en el sector nàutic-pesquer. Estarà impartida per ponents altament qualificats, i abordarà aspectes relacionats amb la seguretat, amb la prevenció de riscos laborals i amb la responsabilitat empresarial d'armadors i patrons en les qüestions relatives a la seguretat.

21/01/2010

El Ministeri d’Habitatge fixa en 6.642 milions d’euros el volum de préstecs per al 2010

El Butlletí Oficial de l'Estat publica avui l'Ordre del Ministeri de L'Habitatge per la qual es fixa el volum màxim de préstecs convinguts a concedir el 2010 per les 123 entitats de crèdit col·laborador per al finançament de les actuacions previst en el Pla Estatal d'Habitatge i Rehabilitació 2009-2012.

21/01/2010

El número mig d’afiliats estrangers a la Seguretat Social a Catalunya es va situar en 405.847

A desembre, el nombre mig d'afiliats estrangers a la Seguretat Social a Catalunya va assolir els 405.847, cosa que suposa un decreixement interanual de-6,92%. A tot Espanya, la mitjana d'afiliats estrangers es va situar en 1.848.047.

20/01/2010

Foment adjudica per 54,7 milions les obres de la nova estació ferroviària de la província de Tarragona

El Ministeri de Foment ha adjudicat a l'empresa Ferrovial Agromán les obres de la nova estació ferroviària de la província de Tarragona, en la Connexió del Corredor Mediterrani d'Alta Velocitat amb la Línia d'Alta Velocitat Madrid-Barcelona-Frontera Francesa. El pressupost de l’adjudicació, publicada avui al Butlletí Oficial de l’Estat, puja a 54.733.765,96 euros.

18/01/2010

Ciència i Innovació destina 15 M€ més per la lluita contra el càncer

La ministra de Ciència i Innovació, Cristina Garmendia, i el President de la Generalitat de Catalunya, José Montilla, han presidit aquesta tarda la signatura d'un conveni entre el Ministeri de Ciència i Innovació, la Generalitat de Catalunya, i el Parque Científico de Barcelona, per a la creació del Centre de Seqüenciació, que permetrà avançar en la detecció i tractament del càncer.

18/01/2010

El Delegat del Govern a Catalunya assistirà a l’acte d’atorgament a Jordi Solé Tura de la Medalla d’Or de la Generalitat, a títol pòstum

El Delegado del Gobierno en Cataluña, Joan Rangel, tiene previsto asistir mañana 19 de enero, a las 19h, al acto de entrega, a título póstumo, de la Medalla de Oro de la Generalitat a Jordi Solé Tura.

comision
18/01/2010

Constituïda la comissió informativa provincial del Fons Estatal per l’Ocupació i la Sostenibilitat a Tarragona

Avui, dia 18 de gener, ha tingut lloc a la seu de la Subdelegació del Govern a Tarragona la constitució de la comissió informativa provincial del Fons Estatal per l’Ocupació i la Sostenibilitat Local.

18/01/2010

Fomento redueix els temps de viatge dels trens AVE amb parades de la línia d’alta velocitat Madrid-Barcelona

El Ministeri de Foment, a través d'Adif i Renfe, ha establert una reducció dels temps de viatge dels trens AVE amb aturada que circulen per la línia d'alta velocitat entre Barcelona i Madrid, així com en les relacions Barcelona-Màlaga i Barcelona-Sevilla.

18/01/2010

Foment adjudica l’Estudi Informatiu d’ampliació de la Ronda Litoral (B-10), en el tram Zona Franca-El Morrot, Barcelona

El Ministeri de Foment ha adjudicat, segons publica avui el Butlletí Oficial del Estat, a l’empresa Apia XXI, S.A., els treballs de consultoría i assistència tècnica per a la redacció de l’Estudi Informatiu d’ampliació de la Ronda Litoral (B-10), tram Zona Franca-El Morrot, a la província de Barcelona, amb un pressupost d’adjudicació que puja a 499.878,17 euros.

parlamentos
17/01/2010

Lleida estrena l’aeroport Lleida-Alguaire

El president de la Generalitat, José Montilla, ha realitzat avui el vol inaugural de l’aeroport Lleida-Alguaire amb un viatge des de l’aeroport del Prat a Barcelona fins el de Lleida. Amb aquest primer vol, s’estrenava el primer aeroport amb titularitat de la Generalitat de Catalunya tot i que la gestió serà privada.

caminant carrer
15/01/2010

La Subdelegada del Govern a Barcelona inaugura l’ampliació de la Biblioteca d’El Pont de Vilomara i Rocafort

La Subdelegada del Govern a Barcelona, Montserrat Garcia Llovera, acompanyada de l’Alcalde d’El Pont de Vilomara i Rocafort, Cecilio Rodríguez, ha inaugurat aquest matí la Biblioteca d’aquest municipi, reformada amb finançament del Fons Estatal d’Inversió Local.

El Delegat del Govern a Catalunya inaugura els nous espais del Centre Cívic La Confiança de Campdevànol
15/01/2010

El Delegat del Govern a Catalunya inaugura els nous espais del Centre Cívic La Confiança de Campdevànol

El Delegat del Govern a Catalunya, Joan Rangel, acompanyat per l’Alcaldessa d’aquest municipi del Ripollès, Núria López, i pel Subdelegat del Govern a Girona, Francesc Francisco Busquets, ha presidit avui la inauguració oficial del Centre Cívic La Confiança.

15/01/2010

El Gobierno de España licita más de 3.800 millones de euros en obras de infraestructura en Catalunya durante el 2009

Entre los meses de enero y diciembre de 2009, el Gobierno de España incrementó en más de un 51% en relación al año anterior el volumen de licitaciones en Catalunya, con el objetivo de promover la obra pública, mantener el desarrollo industrial de la comunidad autónoma y mejorar la ocupación para hacer frente a la coyuntura económica.

15/01/2010

L’índex general de preus de l’habitatge baixa un 6,2% en 2009

L'índex general de preus de l'habitatge va registrar durant el quart trimestre de 2009 una davallada del 0,5% pel que fa al trimestre anterior, mentre que la taxa de variació interanual és de-6,2%, 1,6 punts superiors a la registrada en el tercer trimestre. A Catalunya la taxa de variació és de-5,9%.

15/01/2010

Foment adjudica el projecte de millora del traçat de la N-340 a Vallirana i Cervelló (Barcelona)

El Ministeri de Foment ha adjudicat a l’empresa Proyectos, Estudios y Construcciones, S.A. (Peyco) el contracte de consultoria i assistència tècnica per a la redacció del projecte d’obres per la millora del traçat de la carretera N-340 a Vallirana i Cervelló (Barcelona).

intervencion
14/01/2010

La Vicepresidenta Primera avisa que l'intent de “vorejar la legalitat” a la política migratoria està “necessàriament condemnat al fracàs”

La Vicepresidenta Primera del Govern, Mª Teresa Fernández de la Vega, ha participat a l'acte organitzat per la Generalitat de Catalunya, i presidit pel President Montilla, per presentar les propostes institucionals i ciutadanes d'aquesta comunitat per al semestre de Presidència espanyola de la Unió Europea.

reunio constitucio
13/01/2010

Els ajuntaments de Lleida presenten 21 projectes al nous Fons d’inversió estatal per crear ocupació

El Subdelegat del Govern de l’Estat a Lleida, José Angel Flores, ha anunciat avui que els ajuntaments de Lleida ja han presentat 21 projectes d’inversió al Fons Estatal per a l’Ocupació i la Sostenibilitat Local, dotat amb 5.000 milions d’euros a tot l’Estat dels quals 46,1 corresponen a la província de Lleida.

reunion constitucion comision
13/01/2010

El Subdelegat del Govern a Girona presideix la constitució de la Comissió Informativa Provincial del Fons Estatal per a l’Ocupació i la Sostenibilitat Local (FEOSL 2010)

Avui, el Subdelegat del Govern a Girona, Sr. Francesc Francisco-Busquets, ha presidit la constitució de la Comissió Informativa del Fons Estatal per l’Ocupació i la Sostenibilitat Local.

13/01/2010

Es liciten les obres de rehabilitació de la Delegació d'Economia i Hisenda a Girona

El BOE d’avui 13 de gener, publica l’anunci de licitació de les obres de rehabilitació de l’edifici d’oficines de la Delegació d’Economia i Hisenda de l’Avda. Jaume I, 47, cantonada Plaça de l’Hospital de Girona.

12/01/2010

Aprovats els primers 23 projectes per Catalunya del nou Fons Estatal per l’Ocupació i la Sostenibilitat Local

El Ministeri de Política Territorial ha autoritzat el finançament de les primeres 267 iniciatives, presentades per 122 ajuntaments per a projectes d'inversió i per 19 ajuntaments per a programes socials, amb càrrec al nou Fons Estatal per a l’Ocupació i la Sostenibilitat Local de 5.000 milions d'euros aprovat pel Consell de Ministres el passat 23 d'octubre.

12/01/2010

El Ministeri d’Igualtat fa balanç de les dades de violència de gènere del 2009

La ministra d'Igualtat, Bibiana Aído, i el delegat del Govern per a la Violència de Gènere, Miguel Lorente, han presentat avui, a la seu del Ministeri d'Igualtat, el balanç dels homicidis i les denúncies per violència de gènere registrats el 2009.

11/01/2010

El Ministeri de Foment col·labora amb la Generalitat i la Diputació en la neteja de carreteres afectades per la neu

Els efectius i màquines llevaneus de la demarcació de carreteres del Ministeri de Foment col·laboren des d’aquest passat cap de setmana amb el desplegament autonòmic i provincial per tal de tornar la normalitat a les comarques tarragonines que han patit problemes de mobilitat a conseqüència de les nevades.

11/01/2010

Foment adjudica l’Estudi Informatiu de la Línia d’Alta Velocitat Castelló-Tarragona del Corredor Mediterrani

El Ministeri de Foment ha adjudicat a l'empresa Ibèrica d'Estudis i Enginyeria, S.A (Iberinsa) el contracte per a la redacció de l'Estudi Informatiu del la Línia d'Alta Velocitat Castelló-Tarragona del Corredor ferroviari del Mediterrani.

11/01/2010

La Subdelegada del Govern a Barcelona inaugura la Plaça dels Miquelets i el carrer Santa Llúcia de Vilanova del Camí

La Subdelegada del Govern a Barcelona, Montserrat Garcia Llovera, acompanyada per l’Alcalde de Vilanova del Camí, Joan Vich, va inaugurar ahir la Plaça dels Miquelets i el carrer de Santa Llúcia, realitzats amb finançament del Fons Estatal d’Inversió Local. A la comarca de l’Anoia, el Fons ha finançat ja 77 projectes de 32 poblacions, per un import de 19.606.203 euros, i han ocupat a un total de 953 persones, xifra que supera en un 122% el nombre estimat inicialment, que era de 775.

Visita a la Riera Gavarra de Canet de Mar
09/01/2010

El Delegat del Govern a Catalunya inaugura la urbanització de la Riera Gavarra a Canet de Mar

El Delegat del Govern a Catalunya, Joan Rangel, acompanyat per l’Alcalde de Canet de Mar, Joaquim Mas, ha inaugurat aquest matí la urbanització de la Riera Gavarra d’aquest municipi, realitzada amb finançament del Fons Estatal d’Inversió Local. A la comarca del Maresme, el Fons ha finançat ja 223 projectes de 30 poblacions, per un import de 49.346.240’43 euros, i han ocupat a un total de 3.090 persones, xifra que supera en un 114% el nombre estimat inicialment, que era de 2.702.

08/01/2010

El Govern dóna llum verda a l’Avantprojecte de Llei del nou Registre Civil

El ministre de Justícia, Francisco Caamaño, ha presentat avui al Consell de Ministres l'Avantprojecte de Llei del Registre Civil, que suposa un canvi profund de l'actual model registral, vigent des de 1957.

08/01/2010

Protecció Civil y Tràfic recomanen adelantar els viatges per carretera de tornada de les vacances

Davant les prediccions de l'Agència Estatal de Meteorologia (AEMET) d'un temporal de fred, neu i pluja per a diumenge 10 i dilluns 11, la Direcció General de Protecció Civil i Emergències del Ministeri de l'Interior alerta per neu i baixes temperatures, que afectaran en general a tot el país, especialment a les comunitats autònomes d'Astúries, Cantàbria, País Basc i Castella i Lleó. . A Barcelona, les nevades podran acumular fins a 3 cm en el Litoral. . A Madrid i Catalunya es preveuen temperatures de fins a-12è

08/01/2010

El Ministeri d’Igualtat condemna el darrer cas de violència de gènere que s’ha produït a L´Hospitalet de Llobregat (Barcelona)

La ministra d'Igualtat, Bibiana Aído, ha expressat la seva més absoluta condemna i repulsa per l'assassinat de J.I.P.R., de 32 anys i nacionalitat peruana, a mans, presumptament, del seu company sentimental S.S.V.V., de 43 anys i també de nacionalitat peruana.

08/01/2010

El Ministeri d’Habitatge adjudica les obres de reforç i remodelació de les places del Monestir de Montserrat

El Ministeri de l'Habitatge ha anunciat la licitació de les obres de reforç estructural i de remodelació de les places del Monestir de Montserrat, en el municipi barceloní de Monistrol de Montserrat. El pressupost base de licitació ascendeix a 5,5 milions d'euros i l'actuació serà finançada íntegrament pel Ministeri.

07/01/2010

El Ministeri de l'Habitatge adjudica la rehabilitació del convent de Sant Domènech

El Ministeri de l'Habitatge ha adjudicat les obres de rehabilitació del convent de Sant Domènech. Els treballs s'engloben en el programa d'Actuacions en Arquitectura Religiosa del Ministeri de l'Habitatge.

07/01/2010

EL MARM edita un plànol explicatiu per recòrrer el Camí Natural del riu Manol en la província de Girona

El Ministeri de Medi ambient i Medi Rural i Marí ha editat un plànol amb la descripció del Camí Natural del Riu Manol (Girona), la cartografia necessària per realitzar el seu recorregut, i informació sobre la durada de la ruta i la seva dificultat, i les recomanacions per aprofitar aquesta experiència. Aquesta publicació forma part de la Guia dels Camins Naturals d'Espanya, que el MARM està incloent com a separata en la seva revista “Desenvolupament Rural i Sostenible”.

05/01/2010

Adif invertirà més de 6 milions d'euros en la millora d'instal·lacions i accessibilitat de diverses estacions a Barcelona

Adif ha licitat quatre contractes per a l'execució d'obres de millora de l'accessibilitat i de la qualitat de les instal·lacions a 6 estacions de la xarxa de Rodalies de Barcelona, amb un pressupost global de 6.094.998,7 euros.

05/01/2010

Foment destina 80 milions a obres per a la connexió del Corredor Mediterrani amb la línia Madrid-Barcelona

El Ministeri de Foment ha licitat avui obres per a la connexió del Corredor Mediterrani amb la Línia d'Alta Velocitat Madrid-Barcelona (província de Tarragona) per un valor de prop de 80 milions d'euros, segons ha publicat el Butlletí Oficial de l'Estat.

05/01/2010

El número mitjà d'afiliats a la Seguretat Social a Catalunya és de 3.121.824

La tasa interanual de l'afiliació mitja a la Comunitat de Catalunya va registrar el mes de desembre un -4,97%, el que suposa una variació d'163.169 afiliats.

04/01/2010

La Renda Bàsica d’Emancipació ha arribat ja a 167.500 joves

La Renda Bàsica d'Emancipació ha arribat a 167.472 llars després que uns altres 18.478 joves hagin començat a cobrar l'ajuda de 210 euros per al pagament del lloguer durant el quart trimestre de l'any, cosa que suposa un increment del 12,4% respecte a octubre.