Chaves analitza amb els delegats el desenvolupament del nou Fons per al Treball i la Sostenibilitat Local

Chaves analitza amb els delegats el desenvolupament del nou Fons per al Treball i la Sostenibilitat Local

28/01/2010

El 4 de febrer clou el termini per presentar iniciatives


Els ajuntaments espanyols han presentat fins al moment 11.096 projectes al Ministeri de Política Territorial

El vicepresident tercer i ministre de Política Territorial, Manuel Chaves, i el secretari d'Estat de Cooperació Territorial, Gaspar Zarrías, s'han reunit avui dijous amb els delegats del Govern en les comunitats autònomes per analitzar el desenvolupament del nou Fons Estatal per al Lloc de treball i la Sostenibilitat Local, dotat amb 5.000 milions d'euros per a 2010 i aprovat pel Consell de Ministres el passat 23 d'octubre.

En la trobada s'ha realitzat una valoració positiva del procés, que fins a la data s'està desenvolupant amb normalitat. En aquest sentit, s'ha posat de manifest la tasca que estan realitzant les delegacions i subdelegaciones del Govern en la tasca de validació prèvia dels projectes.

Així mateix, s'ha destacat l'especial implicació dels ajuntaments a l'hora de presentar les seves propostes d'inversió, cosa que s'està reflectint en el nombre de projectes aprovats pel Ministeri de Política Territorial.

11.096 INICIATIVES REBUDES PER AL NOU FONS 2010

Fins avui, els municipis espanyols han presentat 11.096 sol·licituds, de les quals 9.199 són projectes d'inversió i 1.897 programes socials. Aquest nou fons, que es desenvoluparà durant 2010, torna a posar el focus en la creació de llocs de treball, però baix una nova perspectiva basada en l'economia sostenible, amb projectes relacionats amb les noves tecnologies, les energies renovables, l'estalvi energètic, les inversions medioambientals i els serveis socials, en especial els relacionats amb la Llei de Dependència.

Una altra novetat del Fons Estatal per al Lloc de treball i la Sostenibilitat Local és que finançarà, amb un màxim del 20% de les quantitats assignades, despeses corrents de programes d'actuació social de competència municipal, principalment per a educació i atenció a les persones dependents.

Els ens locals disposen fins al proper 4 de febrer per presentar les sol·licituds, de forma íntegrament electrònica, a través de la pàgina web del Ministeri de Política Territorial www.mpt.es. Les iniciatives finançades no podran tenir un pressupost superior als 5 milions d'euros. Una vegada aprovat el projecte, el Ministeri abonarà el 85% de l'import del cost de l'obra, mentre el 15% restant es lliurarà una vegada finalitzats els treballs.
DADES EN LA NOTA ANNEXA