Foment adjudica les obres de millora del camp de vols de l’Aeroport de Reus

29/01/2010

  • El pressupost ascendeix a 13,85 M €
  • S’ampliarà la pista de vol, s’adequaran els carrers de rodatge i es modificarà l’abalisament, entre altres actuacions.
El Ministeri de Foment, a través d'Aena, ha adjudicat les obres d'adequació del camp de vols de l'Aeroport de Reus a l'empresa Copcisa per un import d'13.850.716euros. El termini d'execució és de 18 mesos.

 

L'expedient adjudicat inclou una sèrie d'obres de millora del camp de vols del citat aeròdrom com la pavimentació dels marges de pista, l'adequació de carrers de rodatge o l'ampliació d'un apartador d'espera, entre altres actuacions.

En relació a la pista, s'actuarà sobre la franja per aconseguir una amplada de 150 metres a cada costat de l'eix. A més, es pavimentaran els marges de la pista, de 7,5 metres, per aconseguir una amplada de pista més marges de 60 metres i s'ampliarà un apartador d'espera d'aeronaus en capçalera de pista.

 

Amb referència a l'adequació de carrers de rodatge, s'ampliarà la seva amplada fins a 23 metres i es construiran marges pavimentats de 10,5 metres. Es procedirà a la construcció de sobreamplades en les corbes dels carrers de rodatge. S'habilitarà també la franja del carrer de rodatge fins a una amplada mínima de 47,5 metres des de l'eix del carrer amb el conseqüent desplaçament de la tanca, anivellament del terreny i es cobrirà la riera.

 

L'expedient adjudicat inclou, a més, les actuacions de modificació del drenatge existent per integrar els nous marges previstos. Com a conseqüència de les obres efectuades, es modificarà el conjunt d'ajudes visuals del camp de vols (abalisament) mitjançant diverses actuacions.
 
En l'expedient es recullen també actuacions en el sistema d'il·luminació d'aproximació i en la central elèctrica, on s'instal·laran reguladors per a nous circuits i es substituirà el quadre d'abalisament. Finalment, s'adequarà la senyalització horitzontal i el camí perimetral a les actuacions esmentades.