Foment adjudica les obres de remodelació de l’estació Maçanet-Massanes i de l’aparcament

23/01/2010

Les obres s’emmarquen dins del Pla de Rodalies de Barcelona


El pressupost d’adjudicació puja a  1,23 milions d’euros

El Ministeri de Foment, a través de la Societat Estatal d'Infraestructures del Transport Terrestre (SEITT), ha adjudicat a l'empresa Arción, S.A. Construccions les obres de remodelació de l'edifici i d'adequació de l'accessibilitat en l'estació i l'aparcament de l'Estació Maçanet-Massanes. El pressupost d’adjudicació puja a 1.231.970,13 euros (IVA no inclòs) i el termini que es preveu per fer les obres és de 5 mesos.

L'objecte de l'actuació consisteix a realitzar una remodelació de l'edifici i una adequació de l'accessibilitat en l'estació i l'aparcament de l'Estació de Maçanet-Massanes pertanyents a la xarxa de Proximitats de Barcelona.

Aquesta actuació s'emmarca dins el Pla de Rodalies de Barcelona 2008-2015, segons l'Acord entre el Ministeri de Foment i el Departament de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat de Catalunya per a la realització d'actuacions per a la millora de la xarxa ferroviària de proximitats a Catalunya.

Contingut del Projecte
El conjunt d'actuacions previstes són les següents:

• Adequació de les infraestructures per permetre l'accessibilitat a les persones amb discapacitat. Està previst dotar de places d'aparcament de vehicles per a persones amb discapacitat, instal·lar un ascensor en cada andana i a escala de l'aparcament per permetre l'accessibilitat, crear recorreguts guiats i dotar de serveis sanitaris adaptats.
• Obres que permeten el control i l'accessibilitat externa.
• Remodelació de l'edifici de l'estació i construcció d'un edifici de viatgers en la zona d'accés.
• Dotació de marquesines en la zona d'accés a les andanes.
• Construcció de passos a nivell per a vianants, amb paviment de cautxú.
• Dotació d'aparcament per a usuaris, per a autobusos i per a taxis.
• Aparcament per a bicicletes.

El pas baix vies actuals serà modificat. Avui dia, disposa de dues escales fixes en cada andana, de les quals es suprimirà una per ubicar un ascensor que permetrà la continuïtat d'accés a les persones amb discapacitat des de l'exterior de l'andana (en total quatre ascensors amb capacitat per a vuit persones cada un).