Rosas acull una sessió sobre “Estabilitat de vaixells” per prevenir riscos laborals en el sector nàutic i pesquer

29/01/2010

El proper dissabte, 30 de gener


  • Dirigida a armadors, patrons i mecànics, l'activitat està coordinada per la Direcció Provincial de l'Institut Social de la Marina
  • Els mitjans gràfics podran prendre imatges a l'inici de la mateixa 
Dissabte dia 30 de gener, entre les 9,30 i les 14.30 hores, la Confraria de Pescadors de ROSES – GIRONA - acollirà en EL Teatre Municipal la sessió formativa “Estabilitat dels vaixells”, dirigida a armadors, patrons i mecànics amb l'objectiu de prevenir riscos laborals en el sector nàutic-pesquer. Estarà impartida per ponents altament qualificats, i abordarà aspectes relacionats amb la seguretat, amb la prevenció de riscos laborals i amb la responsabilitat empresarial d'armadors i patrons en les qüestions relatives a la seguretat.

Aquesta activitat, coordinada per la Direcció Provincial de l'Institut Social de la Marina, s'emmarca en els objectius de la Comissió de Treball de seguiment de “l'Acord del consell de Ministres, de 29 d'abril de 2005, pel qual s'estableixen actuacions conjuntes entre el Ministeri de Foment, el Ministeri de Treball i Immigració i el Ministeri de Medi ambient, Medi Rural i marí per millorar la seguretat dels vaixells pesquers”. 
  
L'estructura de la sessió i els temes que s'abordaran seran els següents:

Ponent: Sr. José Bernardo Rodríguez González. Inspector de Vaixells i Coordinador de la Seguretat de la Capitania Marítima de Vigo.
Continguts:
- Estructura dels diferents nivells de seguretat a bord d'un vaixell pesquer
- Influència del “factor humà” dins aquest esquema.
- Causes però freqüentis que provoquen els accidents marítims. Anàlisi de l'accident marítim de vaixells pesquers més letal per l'alt numero de victimas que comporta: La inquietud. (bolcada immediata del vaixell que es materialitza en segons).
- Exposició didàctica i fàcil de les diferents causes que motiven la inquietud a través d'explicacions teòriques acompanyades de la descripció i anàlisi de 10 accidents reals d'inquietud, per comprendre els principis bàsics que determinen l'estabilitat d'un vaixell pesquer i el seu comportament en la mar.
- Conclusions sobre les mesures preventives que s'han de prendre per impedir que dit fenomen pugui donar-se en vaixells i embarcacions.

Ponent: Sr. Guillermo Alvarez Tratalo.Inspector de Treball i Seguretat social de Girona.-
Continguts:
- La prevenció de riscos laborals en el sector pesquer
- Obligacions en matèria preventiva que corresponen als armadors
- Responsabilitats administratives
- La campanya SEGUMAR

Ponent: Sr. Enrique Sarabia Montalvo. Fiscal de sinistralitat laboral de Girona.
Continguts: La responsabilitat empresarial d'armadors i patrons en la seguretat.
 
 
ELS MITJANS GRÀFICS PODRAN PRENDRE IMATGES A L'INICI DE LA SESSIÓ