El MARM destina 17,8 milions d’euros per les reparacions urgents dels danys causats pels incendis forestals del passat estiu

29/01/2010

Aprovat en Consell de Ministres


  • Aquests incendis van afectar a les comunitats de Catalunya, Extremadura, Aragó, Castilla-La Mancha i Andalusia
  • El Govern pren raó de la Resolució de la Ministra de Medi Ambient, i Medi Rural i marí per la que s’autoritzen les zones d’actuació especial per a la restauració forestal i mediambiental en diverses Comunitats Autònomes, així com l’emergència de les obres de reparació.
  • Aquesta resolució estableix les bases per fer front als danys produïts pels incendis forestals sobre masses forestals, explotacions agrícoles i ramaderes, infraestructures rurals i forestals, i importants vies de comunicació.
El Consell de Ministres ha aprovat avui un Acord pel qual es pren nota de la Resolució de la Ministra de Medi ambient, i Medi Rural i Marí, d'11 de novembre de 2009, per la qual s'autoritzen les zones d'actuació especial per a la restauració forestal i mediambiental en diverses comunitats autònomes, així com l'emergència de les obres per a la urgent i immediata reparació dels danys causats pels incendis forestals de l'estiu de 2009, per un import d'17.855.653 euros.

Aquesta Resolució estableix les bases per plantar cara als danys produïts pels incendis forestals sobre masses forestals, explotacions agrícoles i ramaderes, infraestructures rurals i forestals, i importants vies de comunicació. Aquests incendis van afectar a les comunitats autònomes de Catalunya, Extremadura, Aragó, Castella i Lleó, Les canàries, Castella-la Manxa i Andalusia.

A més, amb les mesures acordades s'evitarà l'erosió i l'atac de malalties i plagues forestals, es facilitarà la recuperació i regeneració dels hàbitats afectats, s'impedirà el soterrament de camins i el tamponament de passos d'aigua, i es milloraran les infraestructures forestals i rurals.

La definició d'actuacions i la seva execució es realitza de manera coordinada amb les comunitats autònomes afectades.