Lleida estrena l’aeroport Lleida-Alguaire

parlamentos

17/01/2010

El president de la Generalitat, José Montilla, ha realitzat avui el vol inaugural de l’aeroport Lleida-Alguaire amb un viatge des de l’aeroport del Prat a Barcelona fins el de Lleida. Amb aquest primer vol, s’estrenava el primer aeroport amb titularitat de la Generalitat de Catalunya tot i que la gestió serà privada. L’aeroport incorpora Lleida al mapa aeroportuari català amb l’objectiu de dotar al territori lleidatà d’un nou impuls econòmic, empresarial i turístic. 

A l’acte inaugural hi han estat presents representants del govern de la Generalitat i de totes les institucions que formen part del Consorci de l’aeroport, així com nombrosos alcaldes del territori i representants dels principals sectors econòmics de les comarques de Lleida. Per part de l’Estat, hi han assistit la vicepresidenta Primera del Congrés, Teresa Cunillera, el director general d'Aeroports Espanyols i Navegació Aèrea (AENA), Juan Ignacio Lema, el Subdelegat del Govern de l’Estat a Lleida en representació de la Delegació del Govern a Catalunya, José Angel Flores, i comandaments de la Guàrdia Civil i del Cos Nacional de Policia, entre d’altres.
 
Els vols comercials del nou aeroport Lleida-Alguaire s’enlairaren el proper dia 5 de febrer amb vols a París i Palma de Mallorca, mentre que a l’abril s’hi afegiran els vols amb destí a Milà i Frankfurt.