Fomento redueix els temps de viatge dels trens AVE amb parades de la línia d’alta velocitat Madrid-Barcelona

18/01/2010

A partir de l’1 de febrer


> Es programaran a més dues noves freqüències (una per sentit) a primera hora del matí

El Ministeri de Foment, a través d'Adif i Renfe, ha establert una reducció dels temps de viatge dels trens AVE amb aturada que circulen per la línia d'alta velocitat entre Barcelona i Madrid, així com en les relacions Barcelona-Màlaga i Barcelona-Sevilla.

 

Aquesta mesura, que s'aplicarà a partir del proper 1 de febrer, representa un guany d'entre 5 i 8 minuts respecte als temps de viatge actual dels trens amb aturades del corredor AVE Barcelona – Madrid entre Barcelona i Madrid i del voltant de 10 minuts en el tren AVE Barcelona – Màlaga i de 4 minuts en el servei AVE Barcelona – Sevilla.

 

En la línia Barcelona – Madrid, Renfe va iniciar el servei comercial el 20 de febrer de 2008, amb 17 trens AVE diaris per sentit, amb un millor temps de viatge de 2 hores 38 minuts per als serveis AVE directe Barcelona – Madrid.

 

Per aquesta línia d'alta velocitat circulen també, des del gener de 2009, els nous serveis directes entre Andalusia i Catalunya, quatre trens AVE diaris que realitzen els trajectes Sevilla-Barcelona i Màlaga-Barcelona.

 

Renfe i Adif fan possible aquesta reducció gràcies a la fiabilitat que la infraestructura ferroviària que gestiona Adif ve demostrant en aquests gairebé dos primers anys des de l'entrada en servei al complet de la línia fins a Barcelona, així com als bons resultats d'explotació i puntualitat obtinguts, que es situen gairebé el 99% tant el 2008 com en l'última previsió establerta per a l'any 2009.

 

La Línia d'Alta Velocitat Madrid-Barcelona, pel que fa a mitjans de control i gestió de trànsit, disposa actualment del nivell 1 del sistema ERTMS. El Centre de Regulació i Control de Trànsit d'aquesta línia està situat a l'estació de Saragossa-Delícies.

 

Dos nous serveis matinals entre Madrid i Barcelona
A aquestes millores en la línia Madrid-Barcelona, s'afegirà l'increment dels serveis amb dues noves freqüències en dies laborables (dilluns, dimarts, dimecres i dijous) amb els següents horaris:

 

- Sentit Madrid-Barcelona: sortida de Madrid, 8.15; Saragossa, 9.34 i Barcelona, 11.07
- Sentit Barcelona-Madrid: sortida de Barcelona, 6.40; Saragossa, 8.09; Madrid, 9.32.