El Ministeri d’Igualtat condemna el darrer cas de violència de gènere que s’ha produït a L´Hospitalet de Llobregat (Barcelona)

08/01/2010

La ministra d'Igualtat, Bibiana Aído, ha expressat la seva més absoluta condemna i repulsa per l'assassinat de J.I.P.R., de 32 anys i nacionalitat peruana, a mans, presumptament, del seu company sentimental S.S.V.V., de 43 anys i també de nacionalitat peruana.

Aquesta víctima és la segona d'aquest any, després que 2009 acabés amb 55 dones assassinades per les seves parelles o ex parelles; el menor número de dones mortes per violència de gènere des que existeixen registres estadístics sobre aquest tipus de crims (2003).

La titular d'Igualtat ha insistit en la necessitat que les dones víctimes de violència de gènere se sentin protegides en aquest país “sigui quina sigui la seva nacionalitat”. En aquest sentit, Aído ha recordat que des de 2009 les dones estrangeres residents a Espanya compten amb un pla específic d'atenció i prevenció de la violència de gènere, “que té com a objectiu aproximar tots els recursos existents en aquesta matèria a aquesta població, adaptant-los a les circumstàncies específiques de les dones estrangeres immigrants”. A més, la titular d'Igualtat ha destacat que la reforma de la Llei d'Estrangeria introdueix canvis que vénen a aportar més grans garanties a les dones estrangeres que denunciïn violència de gènere.

No consten denúncies prèvies

En aquest darrer assassinat de l’Hospitalet de Llobregat no consten denúncies prèvies per violència de gènere, fet pel qual la ministra d’Igualtat ha insistit en la necessitat que les dones denunciïn les situacions de maltractaments per a que s’activin els mecanismes i mesures de protecció; “només així podrem protegir-les i posar al seu abast els recursos i mitjans necessaris per sortir d’aquest drama”.