Febrer

guardonats
26/02/2010

Quatre persones reben la Medalla d’Or al Mèrit en el Treball

El ministre de Treball i Immigració, Celestino Corbacho, ha presidit avui l’acte de lliurament de les medalles d’or al Mèrit en el Treball,concedides pel Consell de Ministres el mes de desembre passat a diverses persones.

26/02/2010

El Govern d’Espanya aprova el traspàs de la Inspecció de Treball i Seguretat Social a la Generalitat de Catalunya

El Consell de Ministres ha aprovat en la seva reunió d’avui, a proposta del vicepresident tercer del Govern i Ministre de Política Territorial, Manuel Chaves, dos reials decrets pels que es traspassa a Catalunya la Inspecció de Treball i Seguretat Social i es realitza una ampliació de mitjans de matèria d’administració de Justícia.

26/02/2010

El Govern acorda la distribució de 3.000 milions d’euros a les autonomies per a la gestió de polítiques de treball

El Consell de Ministres, en la reunió d’avui, a proposta del ministre de Treball i Immigració, Celestino Corbacho, ha acordat la distribució de 3.018.606.650 euros dedicats a polítiques actives de treball, per a la gestió de les comunitats autònomes amb competències assumides. Aquesta xifra suposa un 6,7% d’increment respecte a la quantitat transferida l’any 2009.

26/02/2010

El MARM estableix les bases reguladores de la concessió d’ajuts a les agrupacions de productors de plantes vives i productes de la floricultura

El Consell de Ministres ha aprovat avui un Reial Decret pel que s’estableixen les bases reguladores dels ajuts a les agrupacions de productors de plantes vives i productes de la floricultura, en les que s’hi inclouen tres tipus de subvencions: a les inversions en explotacions i per millorar la comercialització, per fomentar la producció de productes de qualitat i a la formació i a la promoció.

visita
26/02/2010

El Delegat del Govern a Catalunya visita l’edifici d’equipaments de l’Estadi Municipal d’Atletisme d’Olot

El Delegat del Govern a Catalunya, Joan Rangel, acompanyat pel Subdelegat del Govern a Girona, Francesc Francisco-Busquets, i per l’Alcalde d’Olot, Lluís Sacrest, han visitat avui l’edifici d’equipaments de l’Estadi Municipal d’Atletisme d’Olot, una obra finançada pel Fons Estatal d’Inversió Local (FEIL) 2009. Durant la visita també s’ha anat a veure la zona del traçat de la futura variant d’Olot.

26/02/2010

El Govern distribueix més de 50 milions a les autonomies per finançar la pròrroga dels contractes de 1.500 orientadors

El Consell de Ministres, en la seva reunió d’avui, a proposta del ministre de Treball i Immigració, Celestino Corbacho, ha acordat destinar 50.120.000 euros a les comunitats autònomes amb competències assumides per finançar la pròrroga de la contractació fins al 31 de desembre de l’any actual dels 1.500 orientadors que des del 2008 treballen en el reforç de la red d’oficines de treball.

25/02/2010

La Subdelegada del Govern presenta el projecte d’adequació ambiental de les “Madrigueres” del Vendrell

La Subdelegada del Govern a Tarragona, acompanya de l’Alcalde del Vendrell, Benet jané, i del Cap de la Demarcació de Costes del Ministeri de Medi Ambient, Jordi Galofré, ha presentat avui el projecte d’adequació medi ambiental i recuperació de la servitud de trànsit al paratge de les Madrigueres, terme municipal del Vendrell.

25/02/2010

El director de l’Aeroport de Girona destaca la importància de disposar d’una aerolínia amb base a l’aeròdrom per a la seva consolidació

El director de l’Aeroport de Girona-Costa Brava, Lluís Sala, ha assenyalat avui a la ponència que ha presentat a les V Jornades d’Aeroports Regionals que se celebren a Girona la importància que "una companyia de gran potencial tingui una de les bases operatives a Girona".

Jornada de presentació del Pla Nacional de Transició a la TDT als treballadors socials dels municipis catalans
25/02/2010

Jornada de presentació del Pla Nacional de Transició a la TDT als treballadors socials dels municipis catalans

La Subdelegada del Govern a Barcelona, Montserrat García Llovera, el Gerent de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, Ramón Torra, el diputat adjunt i Delegat per a la Societat del Coneixement de la Diputació de Barcelona, Ezequiel Martínez, i la responsable de Dinamització i Capacitació Ciutadana de red.es (Ministeri d’Indústria, Turisme i Comerç), Luisa María Pérez, han inaugurarat avui la Jornada de presentació als treballadors socials dels 94 municipis beneficiats pel Projecte de Transició a la TDT de Collserola que es farà el proper 3 d’abril.

25/02/2010

El nombre de pensions a Catalunya es va situar en 1.539.936 al febrer

El número de pensiones en Cataluña se situó en a 1.539.936 en febrero lo que representa un incremento del 1,8% con respecto al mismo mes del año anterior, según datos del Instituto Nacional de la Seguridad Social (INSS) del Ministerio de Trabajo e Inmigración.

Més de 4,3 milions de ciutadans es beneficiaran del darrer cessament analògic a Catalunya
24/02/2010

Més de 4,3 milions de ciutadans es beneficiaran del darrer cessament analògic a Catalunya

El director de l’Oficina Nacional de Transició a la TDT (ONT) del Ministeri de Indústria, Turisme i Comerç, José Antonio Quintela, ha indicat aquest matí que el pròxim cessament analògic beneficiarà a més de 170 municipis que conten amb una població superior als 4,3 milions de ciutadans.

La Subdelegació de Lleida s’adhereix al Programa Ecoentitats
23/02/2010

La Subdelegació de Lleida s’adhereix al Programa Ecoentitats

La Subdelegació del Govern a Lleida s’ha adherit, per segon any consecutiu, al Programa Ecoentitats dins del Pla Agenda 21 Local de l’Ajuntament de Lleida mitjançant el qual ceritifiquen el seu compromís amb el Medi Ambient.

23/02/2010

El nombre mig d'afiliats estrangers a la Seguretat Social a Catalunya es va situar en 395.674

Al gener, el nombre mig d'afiliats estrangers a la Seguretat Social a Catalunya va assolir els 395.674, cosa que suposa un decreixement interanual del 5,88%. A tot Espanya, la mitjana d'afiliats estrangers es va situar en 1.806.873.

La Guardia Civil de Lleida ha incautat un total de 311.469 paquets de tabac de contraban durant l'any 2009
22/02/2010

La Guardia Civil de Lleida ha incautat un total de 311.469 paquets de tabac de contraban durant l'any 2009

Durant l’any 2009, i per part de la Comandància de la Guardia Civil de Lleida, es van incautar un total de 311.469 paquets de tabac ros de contraban, el que suposa un increment respecte el 2008 d’un 138%.

22/02/2010

Foment aprova l’Estudi Informatiu d’integració del ferrocarril a Sant Feliu de Llobregat (Barcelona)

El Ministeri de Foment ha aprovat l’expedient d’Informació Pública i l’Estudi Informatiu del projecte per a la integració del ferrocarril a la localitat de Sant Feliu de Llobregat (Barcelona), segons publica avui el Butlletí Oficial del Estat.

19/02/2010

Aprovat el nou Reglament de Centres de Reconeixement de Conductors

El Consell de Ministres ha aprovat avui el nou Reglament de Centres de Reconeixement de Conductors (CRC) que substitueix al RD 2272/1985 de 4 de desembre i RD 1467/1982 de 28 de maig, amb l'objectiu de crear una única disposició normativa que reculli tots els aspectes referits a aquesta matèria.

19/02/2010

El Govern dóna llum verda a l'Avantprojecte de Llei de Mediació i a la reforma de la Llei d'Arbitratge per reduir la càrrega de treball en els tribunals

El ministre de Justícia, Francisco Caamaño, ha presentat avui al Consell de Ministres tres avantprojectes de llei: el de Mediació, el de reforma de la Llei d'Arbitratge i de Regulació de l'Arbitratge institucional en l'Administració General d'Estat i el de Llei Orgànica, complementària dels dos anteriors, pel qual es modifica la Llei Orgànica del Poder Judicial per adaptar les competències dels jutjats i tribunals en aquestes matèries.

El Delegat del Govern a Catalunya inaugura la nova variant del Camí de la Serra de Lliçà d’Amunt
19/02/2010

El Delegat del Govern a Catalunya inaugura la nova variant del Camí de la Serra de Lliçà d’Amunt

El Delegat del Govern a Catalunya, Joan Rangel, acompanyat per la Subdelegada del Govern a Barcelona, Montserrat Garcia Llovera, i per l’Alcalde de Lliçà d’Amunt, Ignasi Simón, ha inaugurat aquest matí la nova variant del Camí de la Serra d’aquest municipi del Vallès Oriental, que ha estat realitzada amb finançament del Fons Estatal d’Inversió Local (FEIL).

19/02/2010

Modificat el Reial Decret per a l'aplicació de mesures del programa de suport al sector vitivinícola espanyol

El Consell de Ministres ha aprovat avui una modificació del Reial decret per a l'aplicació de mesures del programa de suport al sector vitivinícola espanyol adaptant les exigències de lliuraments de vi dels cellers per al cobrament de l'ajuda per hectàrea per part del viticultor en la mesura de destil·lació d'alcohol d'ús de boca, així com permetre una gestió més adequada dels fons disponibles per a l'execució del Programa de Suport.

18/02/2010

El reforç de serveis per el GSMA agilitza el pas dels usuaris per l’Aeroport de Barcelona

El reforç de serveis a l’Aeroport de Barcelona amb motiu de la celebració del World Congress 2010 (3GSMA Barcelona) ha permès que el pas dels usuaris per les instal·lacions de El Prat s’hagi realitzat de manera àgil i ràpida. Del 12 al 18 de febrer, s’ha incrementat el personal dels serveis d’informació, controls de seguretat, entrega d’equipatges, mostradors de facturació i control de passaports.

El 93,1% de les llars de Lleida on es produirà el pròxim cessament analògic ja accedeixen als canals de la TDT
17/02/2010

El 93,1% de les llars de Lleida on es produirà el pròxim cessament analògic ja accedeixen als canals de la TDT

El 93,1% de les llars dels municipis de Lleida on es produirà el pròxim cessament analògic ja accedeixen a canals de la TDT, segons les dades del mes de gener obtingudes del darrer informe que ha elaborat el Ministeri d’Indústria, Turisme i Comerç a través de l’Oficina Nacional de Transició (ONT). Aquest treball revela, a més, que el percentatge de llars antenitzades supera el 98%. Pel que fa al coneixement, s’indica que en el 99,3% de les llars d’aquests municipis ja es coneix el nou sistema d’emissió audiovisual.

El MARM invertirà 1.230.150 euros per a conservar i protegir els oliveres mil·lenaris i el seu oli en el territori de la Sénia
16/02/2010

El MARM invertirà 1.230.150 euros per a conservar i protegir els oliveres mil·lenaris i el seu oli en el territori de la Sénia

El Ministeri de Medi ambient i Medi Rural i Marino, a través de la Direcció General de Desenvolupament Sostenible del Medi Rural, ha aprovat les posada en marxa d'una iniciativa presentada per l'Associació Territori del Sénia, per al projecte pilot “Oli i Olivos Milenarios, motor de Desenvolupament Sostenible del territori del Sénia”, que comptarà amb una subvenció d'1.230.150euros. El projecte proposa diversificar l'economia, modernitzar, millorar la qualitat de vida i la multifuncionalitat del medi rural del territori del La sénia, en el marc del desenvolupament sostenible i posar en valor més de 4.000 oliveres mil·lenaris existents amb la finalitat de que el benefici revertiu en una millor valoració de tots els olis de la zona.

16/02/2010

Elena Espinosa ha destacat l'interès de la Presidència Espanyola de la UE d'impulsar la reforma de la Política Pesquera Comuna

La Ministra de Medi ambient i Medi Rural i Marí, Elena Espinosa, ha posat de manifest l'interès de la Presidència Espanyola de donar un ampli impuls als treballs que serviran de base per dur a terme la futura reforma de la Política Pesquera Comuna. En aquest sentit, el Consell de Ministres de pesca de la UE que es celebrarà l'abril analitzarà, segons ha avançat Elena Espinosa, les principals conclusions sorgides del debat obert per la Comissió el passat any, a través del Llibre Verd de la reforma de la PCP. Tots els agents implicats en el procés de reforma es donaran cita en una Conferència sobre la Política Pesquera Comuna que tindrà lloc a La Corunya els dies 2 i 3 de maig, en què s'aprofundirà, ha afirmat la Ministra, en els principals elements que han d'inspirar la futura reforma de la PCP i en concret; tot el referent a l'accés als recursos, la governança i la pesca costanera i artesanal.

La Comissió Informativa del Fons Estatal per a l’Ocupació i la Sostenibilitat Local (FEOSL) 2010 especifica la tipologia dels projectes presentats pels ajuntaments
15/02/2010

La Comissió Informativa del Fons Estatal per a l’Ocupació i la Sostenibilitat Local (FEOSL) 2010 especifica la tipologia dels projectes presentats pels ajuntaments

El Delegat del Govern a Catalunya, Joan Rangel, ha presidit avui la Comissió Informativa del Fons Estatal per a l’Ocupació i la Sostenibilitat Local (FEOSL) 2010. La Comissió Informativa està formada per representants de PIMEC, Foment del Treball, Comissions Obreres (CCOO), UGT, l’Associació Catalana de Municipis, la Federació de Municipis de Catalunya i els Subdelegats del Govern a Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona.

15/02/2010

Teresa Ribera ha destacat que cal un impuls legislatiu per avançar en el reciclat de bioresidus a Europa

La secretària d'Estat de Canvi Climàtic, Teresa Ribera ha destacat que cal impulsar mesures legislatives per a avançar en una gestió més eficaç del reciclat de bioresidus, de forma similar al ja aconseguit en altres fluxos de residus, en el transcurs de la inauguració de la ‘Conferència sobre Reciclatge de Bioresidus en Europa’ que es celebra a Barcelona.

12/02/2010

El MARM inverteix 15,8 milions d'euros en la restauració ambiental de la ribera del riu Ebre i les obres de l'EDAR de Sant Jaume d´Enveja, Tarragona

El secretari de l'Estat de Medi Rural i Aigua, Josep Puxeu, ha visitat avui les obres de restauració ambiental de la ribera de l'Ebre - termes municipals d'Amposta i Sant Jaume d´Enveja - així com les de l'Estació Depuradora d'Aigües Residuals i col·lectors en alta de Sant Jaume d´Enveja, en què el Ministeri de Medi ambient, i Medi Rural i Marí inverteix un total de 15,8 milions d'euros.

toma posessio
11/02/2010

Joan Rangel presideix l’acte de presentació dels nous comissaris, primer i segon Cap, de la Comissaria de Policia a Tarragona

El Delegat del Govern a Catalunya, Joan Rangel, ha presidit avui la presentació del nous comissaris, primer i segon Cap, de la Comissaria de Policia a Tarragona. L’acte ha comptat amb la presència del Cap Superior del Cos Nacional de Policia a Catalunya, Narciso Ortega, i la Subdelegada del Govern a Tarragona, Teresa Pallarès.

11/02/2010

El Ministeri de Sanitat i Política Social transferirà més de 3 milions d'euros a Catalunya per a plans autonòmics de drogues

La ministra de Sanitat i Política Social, Trinidad Jiménez, ha presidit aquest matí la primera reunió anual de la Conferència Sectorial del Pla Nacional sobre Drogues, que s'ha celebrat en el Ministeri de Sanitat i Política Social. En aquesta Conferència Sectorial estan representades l'Administració central (a través dels ministeris de Presidència, Interior, Treball, Educació, Economia i Hisenda, Afers Estrangers, Política Territorial i Sanitat i Política Social) i les comunitats autònomes. En ella també han participat el secretari general de Política Social, Francisco Moza, i la delegada del Govern per al Pla Nacional sobre Drogues (PNSD), Carmen Moya.

Presentació del segon Comissari del CNP a Lleida
11/02/2010

Presentació del segon Comissari del CNP a Lleida

El Subdelegat del Govern a Lleida, José Ángel Flores, i el Comissari principal del Cos Nacional de Policia (CNP) a Lleida, José Antonio Morales, han presidit aquest matí l’acte protocolari de presentació del Segon Comissari i Cap de la Unitat de Coordinació Operativa Provincial (UCOP) de la Comissaria de Lleida, Juan Manuel Riesco.

11/02/2010

El MARM i l'ACA organitzen una jornada sobre reptes i oportunitats de la Directiva sobreavaluació i gestió dels riscos d'inundació

Durant els propers dies 1 i 2 de març es celebrarà a Barcelona una jornada sobre reptes i oportunitats de la Directiva sobre avaluació i gestió dels riscos d'inundació, organitzada pel Ministeri de Medi ambient, i Medi Rural i Marí i l'Agència Catalana de l’Aigua i amb la col·laboració de la Generalitat de Catalunya.

11/02/2010

Acuamed adjudica tres projectes ambientals a l'Ebre, per un valor total de més de 34 milions d'euros

El primer projecte adjudicat pel consell d'Acuamed correspon a la construcció d'una guarda costanera i aiguamolls de decantació, que ha estat adjudicat a la Unió Temporal d'Empreses (UTE) constituïda per CRC OBRES i SERVEIS, S.L. i IDECONSA, per un Import de 14,6 milions d'euros, IVA no inclòs. El Consell també ha acordat licitar l'assistència a la direcció d'obres d'aquesta actuació. El consell d'administració de la societat estatal Aigües de les Conques Mediterrànies, Acuamed, ha donat llum verda a l'adjudicació de tres projectes ambientals en el Delta de l'Ebre, a la província de Tarragona, per valor global de gairebé 34 milions d'euros.

parlaments
11/02/2010

La Fundació Aena i la Fundació Parc Aeronàutic de Catalunya celebren el centenari de l’aeronàutica amb una exposició a la T1

A la mostra s’exposarà una rèplica a escala real d’un Blériot XI, el primer aeroplà que va aixecar el vol a Espanya fa 100 anys. La Fundació Aena i la Fundació Parc Aeronàutic de Catalunya (PAC) commemoren el centenari de l’aeronàutica amb una exposició a la T1 de l’Aeroport de Barcelona, per retre homenatge als primers passos que es van donar al món de l’aviació a Espanya.

11/02/2010

Foment sotmet a Informació Pública el projecte de la Variant de Gandesa en la N-420 (Tarragona)

El Ministeri de Foment, segons publica avui el Butlletí Oficial de l'Estat, ha sotmès a Informació Pública el projecte de traçat de la Variant de Gandesa (Tarragona) en la carretera N-420.

11/02/2010

L'Agència Tributària i la Guàrdia Civil capturen 4.680 quilograms d'haixix a Sant Carles de la Ràpita a Tarragona

L'Agència Tributària, amb l'ajuda de la Guàrdia Civil, va capturar dilluns passat 8 de febrer 4.680 quilograms d'haixix a Sant Carles de la Ràpita, a Tarragona, en el decurs de l'operativa de control “Mediterrani Nord”.

10/02/2010

El MARM promou el desenvolupament de territoris enoturístics sostenibles per potenciar la diversificació econòmica i la qualitat de vida del medi rural

El Ministeri de Medi ambient i Medi Rural i Marí, a través de la Direcció General de Desenvolupament Rural, ha aprovat un projecte pilot presentat per l'Associació espanyola de petites i mitjanes ciutats vitivinícoles, per al “desenvolupament d'un model de competitivitat, sostenibilitat i governança en el medi rural a través de territoris enoturísticos responsables”, que comptarà amb una subvenció d'529.443 euros.

El Delegat del Govern a Catalunya fa balanç de la presentació de projectes al Fons Estatal per a l’Ocupació i la Sostenibilitat Local
09/02/2010

El Delegat del Govern a Catalunya fa balanç de la presentació de projectes al Fons Estatal per a l’Ocupació i la Sostenibilitat Local

El Delegat del Govern a Catalunya, Joan Rangel, ha explicat avui el balanç dels projectes que els ajuntaments catalans han presentat al Fons Estatal per a l’Ocupació i la Sostenibiltat Local (FEOSL), el termini del qual va finalitzar el passat 4 de febrer.

08/02/2010

Manuel Chaves presenta el balanç dels projectes municipals rebuts amb càrrec al Fons Estatal per al Treball i la Sostenibilitat Local

El vicepresident tercer del Govern i ministre de Política Territorial, Manuel Chaves, ha informat del balanç de gestió del Fons per al Lloc de treball i la Sostenibilitat Local, dotat amb 5.000 milions d'euros, després de tancar-se dijous passat el termini de tres mesos de què han disposat els ajuntaments per presentar les seves sol·licituds.

07/02/2010

El Delegat del Govern a Catalunya inaugura el parc de Can Mulà a Mollet del Vallès

El Delegat del Govern a Catalunya, Joan Rangel, acompanyat per la Subdelegada del Govern a Barcelona, Montserrat Garcia Llovera, i per l’Alcalde de Mollet del Vallès, Josep Monràs, ha inaugurat avui el Parc de Can Mulà de Mollet del Vallès, que s’ha remodelat amb finançament del Fons Estatal d’Inversió Local (FEIL).

05/02/2010

El Govern cedeix a la Generalitat de Catalunya un tram de la N-ll en la zona del Maresme

Per a la creació d'una nova infraestructura, a desenvolupar per la Generalitat, consistent en l'adequació de l'actual N-ll i que té per objectiu evitar la congestió al trànsit comarcal i facilitar la connexió amb l'autopista C-32.

visita
04/02/2010

El Delegat del Govern a Catalunya visita les obres de Llinars del Vallès finançades amb el FEIL

El Delegat del Govern a Catalunya, Joan Rangel, acompanyat per l’alcalde de Llinars del Vallès, Martí Pujol, ha visitat avui els projectes que s’han fet al municipi en el marc del Fons Estatal d’Inversió Local (FEIL).

03/02/2010

L’Aeroport de Girona – Costa Brava amplia la zona d’embarcament

L’Aeroport de Girona - Costa Brava va posar ahir, 2 de febrer, en servei sis noves portes d’embarcament que, junt amb nou que ja estaven en funcionament, sumen un total de quinze. Les noves portes, situades a l’extrem sud de la primera planta de la terminal de passatgers, permeten una major agilitat i fluïdesa en l’embarcament de passatgers a les aeronaus.

inauguracio
02/02/2010

El Delegat del Govern a Catalunya inaugura la rotonda d’entrada a l’Ametlla del Vallès

El Delegat del Govern a Catalunya, Joan Rangel i la Subdelegada del Govern a Barcelona, Montserrat Garcia Llovera, acompanyat per l’Alcalde de l’Ametlla del Vallès, Jordi Pousa, han inaugurat avui la rotonda d’entrada al municipi que ha estat finançada pel Fons Estatal d’Inversió Local (FEIL). A la comarca del Vallès Oriental, el FEIL ha finançat ja 281 projectes de 43 poblacions, per un import de 55.859.166 euros, i han ocupat a un total de 3.687 persones, xifra que supera en un 74% el nombre estimat inicialment, que era de 2.746.

02/02/2010

Foment inicia les obres de remodelació de l’estació de Sabadell-Nord

El Ministeri de Foment, a través d'Adif, ha començat a executar els treballs de topografia i auscultació amb motiu de les obres de millora de l'estació de Sabadell Nord, situada en la línia Barcelona-Manresa-Lleida. De forma simultània s'està procedint al desviament d'un col·lector i d'una línia de telecomunicacions que afectaran a la zona de les noves sortides d'emergència.

02/02/2010

El nombre mig d'afiliats a la Seguretat Social a Catalunya es va situar en 3.080.239

La taxa interanual de l'afiliació mitjana a la Comunitat de Catalunya va registrar el passat mes un - 4,48% el que suposa una variació d'-144.353 afiliats.

roda de premsa
01/02/2010

La Seguretat Social de Lleida va recaptar l’any 2009 un 10,45 % més que l’any 2008 per actuacions de control i seguiment d’impagats

La Seguretat Social de Lleida va recaptar per actuacions executives un total de 17.238.853,29 € durant l’any 2009, un 10,45% més que l’any anterior. És tracta de la xifra més elevada des de la creació de las Unitats de Recaptació Executiva (URE) a l’any 1988. Aquestes unitats tenen com a missió el seguiment dels incompliments en matèria de cotització i la regularització i control del deute.