Quatre persones reben la Medalla d’Or al Mèrit en el Treball

guardonats

26/02/2010

Avui, a Barcelona


  • Pertanyen a diversos sectors d’activitat, i ha rebut el guardó per la seva conducta “socialment útil i exemplar en el desenvolupament dels deures que imposa l’exercici de qualsevol feina, professió o servei”
El ministre de Treball i Immigració, Celestino Corbacho, ha presidit avui l’acte de lliurament de les medalles d’or al Mèrit en el Treball,concedides pel Consell de Ministres el mes de desembre passat a diverses persones.

 

Aquestes medalles, d’acord amb allò que disposa el Reglament de concessió, “premien i destaquen el mèrit d’una conducta socialment útil i exemplar en el desenvolupament dels deures que imposa l’exercici de qualsevol feina, professió o servei.
 
Les persones que han rebut avui la medalla a Barcelona son:
 
Ángel Montesinos Vicente és el director general del Grup El Corte Inglés a Catalunya, grup de distribució en el qual ha desenvolupat la seva carrera professional durant 46 dels seus 52 anys d'activitat laboral. Va néixer el 21 de febrer de 1943, està casat i té dues filles i quatre néts. 
 
Els seus inicis laborals van ser el 1957 a l'àrea d'administració de diverses empreses catalanes del sector de l'alimentació i el transport. El 15 de juny de 1964 es va incorporar a El Corte Inglés. Després d'un recorregut per diversos llocs de responsabilitat en l'empresa, el juliol de 1981 va ser nomenat subdirector d'El Corte Inglés de Diagonal i el març de 1992, director del centre de la Plaça de Catalunya i simultàniament director general del Grup El Corte Inglés a Catalunya. 
 
En aquest període, sota la seva direcció el Grup El Corte Inglés ha tingut una forta expansió a Catalunya i ha col·laborat en nombroses accions de responsabilitat social corporativa i també en l'àmbit econòmic, esportiu o cultural. 
 
És posseïdor entre d'altres distincions de la Creu de Plata de l'Ordre del Mèrit del Cos de la Guàrdia Civil, de la Creu al Mèrit Policial amb distintiu blanc, de la Medalla de Plata Honor al Mèrit Guàrdia Urbana de Barcelona, de la Medalla de Bronze al Mèrit Policial amb distintiu blau Mossos d'Esquadra i de la Creu de l'Ordre del Mèrit del Cos de la Guàrdia Civil amb distintiu blanc; així com del Diploma de Reconeixement de l'Estat Major de l'Exèrcit.
 
Lluís Casas Farrán, és el màxim cotitzant a la Seguretat Social de l’any 2009, amb 64 anys cotitzats.
 
Advocat i Graduat Social, treballador en diverses empreses desde 1944. Fundador del Gabinet Casas, S.L. i del Bufet Betriu, Casas, Sárraga, en el qual manté una activitat diària, així com a professor emèrit de l’ Escola Universitària de Graduats Socials.
Es Delegat Provincial del Col·legi de Graduats Socials a Lleida i vocal al Col•legi de Barcelona, i autor de nombrosos articles sobre política laboral i assumptes jurídics. Col·laborador de la Universitat Notarial Argentina.
 
És membre de la Muy Ilustre Academia de Ciencias, Tecnología, Educación y Humanidades, que li ha atorgat la Creu al Mèrit Acadèmic.
 
Ricard Fornesa Ribó és llicenciat en Dret, intendent mercantil i advocat de l'Estat en excedència. Actualment, és president de SegurCaixa Holding i de Vidacaixa, conseller d’Abertis, i patró i vicepresident primer de la Fundació "la Caixa". A més, és president d’honor de “la Caixa”, de Criteria CaixaCorp i d’Agbar.
 
Ricard Fornesa va iniciar la seva brillant trajectòria a Aigües de Barcelona, a on va protagonitzar com a president una de les transformacions empresarials més importants de les últimes dècades, convertint aquesta societat en una multinacional líder. En l’any 1977, es va incorporar a “la Caixa” com a secretari general i, després de ser director general adjunt executiu i secretari del Consell, va ser nomenat president en el 2003. En els seus quatre anys com a president de la primera caixa d’estalvis espanyola, Ricard Fornesa va impulsar un retorn als orígens de l’Obra Social de “la Caixa” i va aconseguir un fort i sòlid creixement del seu negoci financer.
 
Com a president de CaixaHolding va idear i culminar amb èxit la sortida a borsa més gran d’una companyia fins llavors, Criteria CaixaCorp, en una conjuntura econòmica difícil. En el mes de maig de l’any passat va presentar la seva renúncia com a president d’aquesta societat.
 
Ricard Fornesa és president de la Fundació Arte y Mecenazgo, acadèmic de la Reial Acadèmia de Ciències Econòmiques i Financeres, Doctor Honoris Causa i membre del Patronat de la Universitat Ramon Llull. També és membre de la Junta Directiva del Capítulo Español del Club de Roma, de la Societat Econòmica Barcelonesa d’Amics del País, del Consell de Mecenatge de la Fundació del Gran Teatre del Liceu, del Círculo de Economía, del Cercle del Liceu, del Círculo Ecuestre i del Patronat de la Fundació Poblet.
A més, Ricard Fornesa té nombroses condecoracions, entre les quals destaquen la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya; la Creu al Mèrit de la Guàrdia Civil, amb distintiu de plata; la Creu al Mèrit Policial, amb distintiu blanc; la Medalla d'Or de la Universitat Ramon Llull; la Medalla d’Or de la Cambra de Barcelona; la Medalla de l'Ordre del Mèrit de França i la Medalla Bernardo O'Higgins de Xile.
 
Víctor Grifols Lucas, va iniciar la seva vida professional en la seva primera joventut, en col·laboració amb el seu pare, eminent analista i hematòleg, en els inicis d'un laboratori d'anàlisis clíniques. 
 
La fundació del que avui és el Grup Grifols, el 1940, va contribuir a fer possible l'obtenció de la primera penicil·lina espanyola. El primer banc de sang privat del país va ser creat el 1945 pel doctor Grifols. La seva activitat va portar a la fabricació de les primeres solucions parenterals espanyoles, és a dir, les solucions administrades per mitjà d'injecció.
 
El desenvolupament i la introducció de la tècnica de la plasmafèresi el 1951, representa una aportació de transcendència mundial, ja que encara avui és el sistema que s'utilitza en els bancs de plasma d’arreu del món. 
 
Avui, el grup d'empreses Grifols és una sòlida realitat. Hi treballen més de cinc mil persones, amb activitat industrial a Espanya i els Estats Units i presència en noranta països de tot el món. Destina el 6% del seu volum de negoci a Recerca i Desenvolupament. 
 
El 1998 es va constituir una Fundació, presidida per Victòria Camps, que té com a principal objectiu treballar i desenvolupar activitats al voltant de la Bioètica.
Avui, als 90 anys, Víctor Grifols segueix en plena activitat, transmetent el seu coneixement a les noves generacions de tècnics del grup.

> Fotos