El MARM estableix les bases reguladores de la concessió d’ajuts a les agrupacions de productors de plantes vives i productes de la floricultura

26/02/2010

Mitjançant un Reial Decret aprovat avui al Consell de Ministres


  • Es contemplen ajuts a les inversions en explotacions i per millorar la comercialització, així com per fomenta la producció de productes de qualitat, la formació i la promoció.
  • El Reial Decret estableix que el límit conjunt per als ajuts establerts serà de 250.000 euros per agrupació de productors per actualitzacions realitzades en un període màxim de 3 anys.
El Consell de Ministres ha aprovat avui un Reial Decret pel que s’estableixen les bases reguladores dels ajuts a les agrupacions de productors de plantes vives i productes de la floricultura, en les que s’hi inclouen tres tipus de subvencions: a les inversions en explotacions i per millorar la comercialització, per fomentar la producció de productes de qualitat i a la formació i a la promoció.
 
Per la inversió en explotacions i per millorar la comercialització, les actuacions subvencionables seran, entre d’altres, les destinades a les millores als sistemes de rec, emmagatzematge, conducció i tractament d’aigua, millora d’hivernacles, construccions auxiliars com magatzems al camp i maquinària de producció i per a la comercialització; així com la construcció o adquisició de naus i centrals destinades a la producció i a la comercialització.
 
Quant a la línia d’ajuts per fomentar la producció de productes de qualitat, el Reial Decret indica que podran ser objecte de subvencions les activitats d’estudi de mercat, de creació i concepció de productes; d’implantació de mètodes de garantia de qualitat que mitjançant mecanismes de control encomanats a entitats independents s’aporti la màxima garantia de traçabilitat, la qualitat i informació al consumidor i la certificació inicial dels sistemes establerts.
 
Per a la formació i la promoció, les actuacions subvencionables seran aquelles que tinguin per objecte l’educació i la formació del personal i dels socis de les agrupacions de productors i l’organització i participació en fòrums d’intercanvi de coneixements, concursos, exhibicions i firis específiques del sector de plantes vives i productes de la floricultura de l’ús ornamental.
 
També se subvencionarà la realització de catàlegs i llocs web que presentin informació sobre un producte determinat o sobre una agrupació de productors determinada; així com qualsevol altra activitat de promoció.
 
D’altra banda, i quant a les quantitats, el Reial Decret estableix que el límit conjunt per als ajuts establerts serà de 250.000 euros per agrupació de productors per actuacions realitzades en un període màxim de 3 anys. La sol·licitud correspondrà a l’ajut de les actuacions a executar en aquell mateix any en que es realitza la petició.
 
Quant als terminis, seran les comunitats autònomes les que comunicaran al MARM, el 15 de març de cada any, les sol·licituds acceptades, amb indicació de l’import de l’ajut. Tot i així, per al 2010, s’amplia el termini de presentació de sol·licituds fins al 31 de maig inclòs.