Joan Rangel presideix l’acte de presentació dels nous comissaris, primer i segon Cap, de la Comissaria de Policia a Tarragona

toma posessio

11/02/2010

El Delegat del Govern a Catalunya, Joan Rangel, ha presidit avui la presentació del nous comissaris, primer i segon Cap, de la Comissaria de Policia a Tarragona. L’acte ha comptat amb la presència del Cap Superior del Cos Nacional de Policia a Catalunya, Narciso Ortega, i la Subdelegada del Govern a Tarragona, Teresa Pallarès.

El comissari Víctor Manuel Fernández González és el nou cap principal de la Comissaria tarragonina i el comissari Francisco Samblás Mañas desenvoluparà tasques de segon cap i dirigirà la Unitat de Coordinació Operativa Provincial de la Policia.
 
Víctor Fernández va nàixer a Pola de Lena (Oviedo), l’any 1946 i va ingressar al Cos General de Policia l’any 1970. Va desenvolupar diverses tasques a les Comissaries Provincials de Ceuta i Les Palmes de Gran Canària així com a la Local del Cos Nacional de Policia a Sabadell (Barcelona), fins l’any 1990 que ascendeix a Comissari. El seu primer destí com a tal és Cap de la Comissaria de Terrassa (Barcelona). L’any 1999 passa a ocupar la Prefectura del Districte Policial de Casa Antúnez-Zona Franca (Barcelona). Lany 2001 es destinat a la Comissaria Provincial de Tarragona com a segon cap. Durant l’any 2003, i en comissió de servei, dirigeix la Brigada Regional de Policia Judicial a la Prefectura Superior de Policia d’Astúries. Després es reintegra de nou a la Comissaria de Tarragona on ha estat al càrrec, durant els darrers cinc anys, de la Unitat de Coordinació Operativa Provincial. L’any 2007 ascendeix a Comissari Principal. És Llicenciat en Dret per la Universitat Autònoma de Barcelona. Cal destacar també que disposa de nombroses felicitacions públiques i privades, així com mencions d’institucions ciutadanes en reconeixement a la seva tasca policial. 
 
Nascut a Génave (Jaén) l’any 1951, Francisco Samblás va ingressar al Cos General de Policia l’any 1972. La seva primera destinació és la Prefectura Superior de Barcelona, Comissaries de Districte i Brigada de Seguretat Ciutadana fins l’any 1985. Els anys 1978 i 1979 està destinat a la Comissaria de Dénia (Alacant). L’any 1985 passa a desenvolupar tasques de cap de Policia Judicial a Cerdanyola del Vallès i de 1987 fins 2009, dirigeix la Comissaria Local del Cos Nacional de Policia a Cerdanyola del Vallès. El mes de desembre de 2009 ascendeix a Comissari del Cos Nacional de Policia. Entre els mèrits, cal destacar la creu al Mèrit Policial amb distintiu blanc. També és Policia Local d’honor de l’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès.  

> Fotos