L'Agència Tributària i la Guàrdia Civil capturen 4.680 quilograms d'haixix a Sant Carles de la Ràpita a Tarragona

11/02/2010

Lluita contra el narcotràfic


  • En el transcurs de l'operació han estat detingudes tres persones

L'Agència Tributària, amb l'ajuda de la Guàrdia Civil, va capturar dilluns passat 8 de febrer 4.680 quilograms d'haixix a Sant Carles de la Ràpita, a Tarragona, en el decurs de l'operativa de control “Mediterrani Nord”. Com a resultat d'aquesta intervenció, es van detenir tres persones i es van confiscar un remolcador i una furgoneta.

L'operació es va iniciar en la nit de dilluns quan un helicòpter de l'Agència Tributària va detectar a unes 4 milles de la costa de Sant Carles de la Ràpita un remolcador que estava embarcant una gran quantitat de droga des d'una llanxa semirígida. Una vegada carregat, el remolcador es va adreçar a la costa, mentre anaven a la zona les embarcacions de l'Agència Tributària ‘Fulmar’ i ‘Paíño’. La intercepció es va realitzar al voltant de les 22.30 hores per part dels funcionaris de l'helicòpter, quan el remolcador baixava la droga en la costa. Posteriorment, l'helicòpter va ser auxiliat per la Guàrdia Civil i per les embarcacions de l'Agència Tributària, procedint-se a les detencions i confiscacions.

L'operatiu de vigilància “Mediterrani Nord” està establert per controlar aquesta zona de la conca mediterrània i en el mateix participen mitjans aeronavals del Servei de Vigilància Duanera de l'Agència Tributària de Catalunya, València i Les balears.

La droga, els detinguts, el vehicle i l'embarcació confiscada han estat llocs a disposició judicial. L'operació segueix oberta.