El 93,1% de les llars de Lleida on es produirà el pròxim cessament analògic ja accedeixen als canals de la TDT

El 93,1% de les llars de Lleida on es produirà el pròxim cessament analògic ja accedeixen als canals de la TDT

17/02/2010

Presentació de l’etapa final del Procés de Transició a la TDT


  • El 99,3% de les llars de la província que es beneficiaran del pròxim cessament coneix el nou sistema audiovisual i més del 98% ja ha realitzat l’antenització
  • La Subdelegació del Govern a Lleida, representants tècnics del Ministeri d’Indústria, l’Ajuntament de la Seu d’Urgell i els municipis lleidatans on es produirà el pròxim cessament han mantingut una reunió on s’han presentat les noves accions del Pla de Comunicació de Proximitat en l’última etapa del Procés de Transició a la TDT
  • El Ministeri d’Indústria recomana als ciutadans dels municipis que encara no s’han adaptat a la TDT que antenitzin la seva llar per realitzar la transició de forma eficaç i coordinada
El 93,1% de les llars dels municipis de Lleida on es produirà el pròxim cessament analògic ja accedeixen a canals de la TDT, segons les dades del mes de gener obtingudes del darrer informe que ha elaborat el Ministeri d’Indústria, Turisme i Comerç a través de l’Oficina Nacional de Transició (ONT). Aquest treball revela, a més, que el percentatge de llars antenitzades supera el 98%. Pel que fa al coneixement, s’indica que en el 99,3% de les llars d’aquests municipis ja es coneix el nou sistema d’emissió audiovisual.
 
Aquesta transformació audiovisual beneficiarà a més de 65 municipis de la província on resideix una població que supera els 67.600 ciutadans. Aquestes localitats pertanyen al projecte tècnic de Lleida Nord del Pla Nacional de Transició a la TDT.
 
El Ministeri d’Indústria recomana als ciutadans d’aquests municipis que adaptin la seva antena i la seva llar amb antelació al 10 de març. Aquesta és la data fixada pel Ministeri d’Indústria d’inici dels pròxims cessaments que beneficiaran als projectes tècnics que resten a Espanya per completar la transició de la TDT, El procés de transició a la TDT es completarà sempre abans del 3 d’abril.
 
Pla de Comunicació de Proximitat en l’etapa final del Procés de Transició a la TDT
 
El subdelegat del Govern a Lleida, José Angel Flores Blas; l’alcalde de La Seu d’Urgell, Albert Batalla i Siscart i representants dels ajuntaments dels municipis on es produirà el pròxim cessament s’han reunit aquest matí. En aquesta trobada s’han presentat les noves accions del Pla de Comunicació de Proximitat a la etapa final del Procés de Transició a la TDT.
 
Aquest Pla s’articula a través de diferents accions d’informació i suport dirigides als ciutadans, ajuntaments i agents socials per contribuir en el desenvolupament del procés de transició a la TDT. El Ministeri d’Indústria posarà a disposició dels consistoris diferents suports i eines de divulgació per informar als seus ciutadans sobre aquesta transformació audiovisual.
 
Punts informatius de la TDT
 
Amb l’objectiu d’apropar la TDT i informar del cessament analògic a la ciutadania, el Ministeri d’Indústria ha programat un pla d’acció en el que diferents autobusos itinerants i punts informatius mòbils en funció de la dimensió del municipi – s’instal·laran i recorreran zones rurals i urbanes beneficiades pel pròxim cessament.
 
En aquests punts de contacte directe amb el ciutadà, un equip de tècnics i especialistes atenen personalment qualsevol tipus de consulta sobre el nou sistema d’emissió audiovisual i informa sobre el procés de transició, l’adaptació de les antenes, l’equipament necessari d’instal·lació a la llar, les avantatges de la televisió digital, entre d’altres qüestions. Es distribuiran, també, fulletons divulgatius sobre la TDT als ajuntaments, centres de salut i sucursals bancàries.
 
A més, el Ministeri d’Indústria realitzarà un reforç informatiu amb les persones grans i desenvoluparà diverses accions específiques dirigides a aquest col·lectiu en risc d’exclusió. S’entregarà material divulgatiu i es desenvoluparan actuacions de dinamització en centres i associacions de gent gran, així com jornades de formació a agents socials.
 
Aquest Pla també contempla l’activació d’un sistema de tituladores que consisteix en l’emissió de rètols informatius que alerten de l’inici del cessament de les emissions analògiques i especifica un telèfon de contacte per més informació. El text de aquests rètols és el següent: “A partir del 10 de març s’inicia el cessament d’aquesta emissió. Podrà seguir veient aquest canal a TDT. 901 2010 04”.  
 
A més d’aquests punts de divulgació, els ciutadans poden informar-se i accedir a més informació sobre la TDT i el procés de transició en el telèfon 901 2010 04 i la web www.televisiondigital.es. Els ciutadans també poden informar-se a través del telèfon 012 de la Generalitat de Catalunya
 
Pla Nacional de Transició a la TDT
Aquest Pla estableix un marc d’actuació que garanteix el cessament ordenat i progressiu de les emissions analògiques i el transit complet a la TDT abans del 3 d’abril de 2010, moment en que la totalitat de municipis espanyols veuran la televisió a través de la TDT. En l’actualitat, s’ha realitzat el cessament en 44 Projectes de Transició (PT) i més de 11 milions de ciutadans de 2.568 ja s’han beneficiat pels cessaments de l’emissió analògica