Abril

Moment de la reunió.
30/04/2010

L’Administració prioritzarà la contractació d’aturats a la campanya de la fruita

Les visites de la Inspecció de Treball seran dutes a terme per inspectors de l’Estat i de la Generalitat.

30/04/2010

Correos estrena les oficines de Sant Joan Despí després de les reformes

La companyia postal pública ha invertit 367.000 euros en la rehabilitació, que ha consistit en millorar l’estat de conservació del local, reordenar els 253 m2 dispo-nibles i l’adequació de les instal·lacions als nous processos logístics i tecnològics, orientats a millorar l’accessibilitat i la qualitat dels serveis postals als ciutadans.

30/04/2010

Foment adjudica per 15 milions d’euros actuacions de conservació en varis trams de carreteres de Lleida

Els contractes de serveis d’assistència tècnica per l’execució d’operacions de conservació i explotació a la Xarxa de Carreteres de l’Estat sorgeixen amb un principal objectiu: millorar el servei que es dóna als usuaris de les carreteres, incrementant la seguretat vial.

29/04/2010

Ja està obert el termini per a sol·licitar les ajudes del Govern per a pal·liar els efectes del temporal en infraestructures municipals

Les sol·licituds es gestionaran de forma electrònica a través de la pàgina web del Ministeri de Política Territorial. El Govern ha disposat 131,5 milions d'euros per a aquestes subvencions, que podran cobrir fins al 50% de l'import dels projectes presentats.

Moment de la reunió.
28/04/2010

El Subdelegat de l'Estat a Girona y el Delegat de la Generalitat es reuneixen per cooperar a la gestió de les subvencions a les entitats locals per les nevades del 8 de març

En la tramitació i concessió d’aquests ajuts hi intervindran la Subdelegació del Govern de l’Estat i la Direcció General de Cooperació Local del Ministeri de Política Territorial, conjuntament amb la Generalitat de Catalunya.

28/04/2010

El Ministeri de Treball celebra a Tarragona unes jornades tècniques de l'Observatori de les Ocupacions

“Assumint nous reptes” és el lema de les Jornades Tècniques de l'Observatori de les Ocupacions que se celebren a Tarragona els dies 29 i 30 d'abril de 2010. En aquestes Jornades, analistes i experts de tot l’Estat es reuneixen per treballar coordinadament en la millora contínua dels seus productes, així com per establir la millor manera de difondre'ls amb eficàcia perquè siguin veritablement útils.

Inauguració de la jornada.
28/04/2010

El Cos Nacional de Policia organitza una Jornada formativa sobre control policial a les fronteres

La Jornada té com a objectius actualitzar els coneixements envers les competències policials en el control i vigilància de fronteres.

27/04/2010

El nombre de pensions a Catalunya es va situar en 1.545.324 l'abril

El nombre de pensions a Catalunya es va situar en 1.545.324 l'abril el que representa un increment de l'1,7% respecte al mateix mes de l'any anterior, segons dades de l'Institut Nacional de la Seguretat Social (INSS) del Ministeri de Treball i Immigració.

Representants d'ambdues institucions amb la Secretaria d'Estat i el Delegat del Govern
26/04/2010

Barcelona acollirà el Centre d'Avaluació i Avisos de Tempestes de Sorra i Pols Atmosfèriques per a Europa, Nord d'África i Orient Mitjà

El centre sorgeix com una proposta d'AEMET a l'Organització Meteorològica Mundial i és el segon node mundial juntament amb el de La xina que proporcionarà aquest tipus de serveis.

signatura conveni
24/04/2010

Beatriz Corredor destaca la importància de la participació veïnal a la rehabilitació dels habitatges i barris de Catalunya

La ministra de Vivenda, Beatriz Corredor, ha destacat avui la importància de la participació de les associacions de veïns per rehabilitar les vivendes i barris de Catalunya, millorar l'entorn urbà, i garantir que les ajudes públiques arriben com més aviat millor als seus destinataris finals, les famílies catalanes.

24/04/2010

Foment destina 18,6 milions d'euros a la remodelació de sis estacions ferroviàries de Barcelona

El Ministeri de Foment, a través de la Societat Estatal d'Infraestructures del Transport Terrestre (SEITT), ha aprovat diversos contractes d'obres per a la remodelació d'estacions de Proximitats de Barcelona. En concret, s'han adjudicat obres en les estacions de Blanes, Pineda de Mar, Malgrat de Mar, Canet de Mar i Calella i s'han licitat les actuacions en la de Martorell.

23/04/2010

El Govern autoritza la participació de la Generalitat de Catalunya a l’Agrupació Europea de Cooperació Territorial “Hospital de la Cerdanya”

Aquesta entitat té per objecte la col·laboració transfronterera en l'àmbit sanitari amb la construcció d'aquest centre hospitalari i el desenvolupament del projecte comú de salut territorial en la zona.

23/04/2010

El 29 d’abril s’obre el termini per a sol·licitar les ajudes del Govern per paliar els efectes del temporal en infrastructures municipals

El Govern ha disposat 131,5 milions d’euros per fer front a aquestes subvencions, que podran cobrir fins el 50% de l’import dels projectes presentats.

23/04/2010

Foment destina 3,9 milions d’euros a quatre projectes de recuperació de patrimoni històric a Catalunya

Es duran a terme al Castell de Castelldefels (Barcelona), al Museu Arqueològic de L’Esquerda (Barcelona), al Museu del Vi de Vilafranca del Penedès i al Castell de Pratdip (Tarragona).

23/04/2010

Josep Puxeu ha presentat el llibre "Oliveres Mil·lenàries" dins del projecte pilot de la Xarxa Rural Nacional "Oli i oliveres mil·lenàries del Territori del Sénia"

El secretari d'Estat de Medi Rural i Aigua, Josep Puxeu, ha presentat el llibre “Olivos mil·lenaris”, que recull fotografies, documents i apunts històrics del territori del Sénia i deixa patent la riquesa que suposen els més de 4.000 oliveres mil·lenaris existents en la zona.

23/04/2010

El Govern destina 18'3 M€ a la conservació de carreteres a la província de Lleida

Entre els treballs que hauran de realitzar-se es troben els serveis de comunicacions, serveis de vigilància, atenció a accidents, manteniment dels elements de la carretera, serveis de vialitat hivernal, manteniment sistemàtic de les instal·lacions de subministrament d'energia elèctrica, enllumenat, senyalització variable i semaforització.

22/04/2010

La mitjana d’afiliats estrangers a la Seguretat Social a Catalunya es va situar en 400.861

Al març, la mitjana d’afiliats estrangers a la Seguretat Social a Catalunya va arribar als 400.861, cosa que suposa un decreixement interanual del -3,70%. A tot Espanya, la mitjana d’afiliats estrangers es va situar en 1.828.230.

La tuneladora
21/04/2010

José Blanco assisteix a la posada en marxa de la tuneladora que perforarà el túnel urbà de Girona

El ministre de Foment, José Blanco, ha supervisat avui l’inici dels treballs de perforació del túnel urbà de Girona de la Línia d’Alta Velocitat Madrid-Barcelona-frontera francesa. La tuneladora Gerunda ha començat l’excavació en el pou d’atac, situat en el sector de Mas Xirgu, des d’on recorrerà una distancia de 2,8 km fins el pou d’extracció, emplaçat al barri de Fontajau.

21/04/2010

Adif invertirà més de 3 milions d’euros en la remodelació de l’estació de Canet de Mar (Barcelona)

Adif invertirà 3.232.188,6 euros en la millora d’accessibilitat i la modernització de les instal·lacions de l’estació barcelonina de Canet de Mar, situada en la línia convencional Barcelona-Mataró-Maçanet de la Selva.

21/04/2010

Adif invertirà 4 M€ en la millora de l’accessibilitat de les instal·lacions de l’estació de Pineda de Mar (Barcelona)

S’eliminaran les barreres arquitectòniques amb la construcció d’un nou pas inferior dotat d’ascensors i la creació de recorreguts guiats per a invidents. El projecte inclou actuacions a les andanes, marquesines, edifici de viatgers, tancaments, aparcament i entorns.

16/04/2010

El Govern aprova un crèdit de 90,5 M€ per ajudar a vàries Autoritats Portuàries a fer front als pagamets de tarifes anul·lades

En compliment de sentències judicials que anul·len les liquidacions per tarifes portuàries aplicades per aquests organismes. Aquesta situació ve derivada de les sentèncias del Tribunal Constitucional que el 2009 va declarar inconstitucionales diversos articles de les Lleis de Mesures Fiscals, Administratives i de l'Ordre Social de 1999 i 2000.

15/04/2010

El Ministeri de Cultura licita la contractació de les obres de restauració per l’obertura del vitrall nord de la Catedral de Girona

El B.O.E. d’avui publica l’anunci del Ministeri de Cultura de licitació de les obres de restauració per l’obertura del vitrall nord de la Catedral de Girona.

visita
14/04/2010

Posada en servei de les noves dependències de la Policia i la Guàrdia Civil a l’Aeroport de Reus

El Delegat del Govern a Catalunya, Joan Rangel, ha presidit avui l’acte de posada en servei de les noves dependències del Cos Nacional de Policia i de la Guàrdia Civil a l’Aeroport de Reus.

13/04/2010

Mesures urgents per pal·liar els danys produïts pels incendis forestals i altres catàstrofes naturals

Els damnificats per les nevades que van tenir lloc a Catalunya el passat 8 de març es poden veure beneficiades per uns ajuts que ha previst el Govern d'Espanya i que en aquesta plana es detallen. El termini per presentar sol·licituds finalitza el proper 12 de maig de 2010.

13/04/2010

Elena Espinosa aposta per la gestió sostenible dels recursos hídrics en la regió Euro-Mediterránea

La Ministra de Medi ambient, i Mitjà Rural i Marí, Elena Espinosa, ha copresidit avui la inauguració de la IV Conferència Ministerial Euro-Mediterrània sobre l'Aigua en la qual els Ministres i Caps de Delegació de la Unión pel mediterrani debaten les bases per a la protecció i gestió dels recursos hídrics.

12/04/2010

La Directora General de l'Aigua del MARM reitera el compromís d'Espanya en l'impuls d'una Estratègia de l'Aigua comú per als països Mediterranis

La directora general de l'Aigua del Ministeri de Medi ambient, i Medi Rural i Marí (MARM), Marta Morén, ha inaugurat a Barcelona, al costat del director de l'Agència Catalana de l'Aigua de la Generalitat de Catalunya, Manuel Hernández i Carreres, el Taller Tècnic “L'aigua als països Mediterranis: problemes i solucions”. En la trobada, també ha participat, entre altres, el president de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer, Juan José Moragues.

reunio
12/04/2010

Maravillas Rojo es reuneix amb tots els directors de les Oficines de Prestacions de Lleida

La Secretaria General d’Ocupació del Ministeri de Treball i Immigració, Maravillas Rojo, s’ha reunit aquest matí a Lleida amb tots els directors/es provincials de les Oficines de Prestacions de la provincia de Lleida amb qui ha mantingut una reunió de treball sobre diverses qüestions relacionades amb el Servei Públic d’Ocupació Estatal (SPEE).

12/04/2010

El MARM avalua favorablement el projecte de modificació del traçat del Canal Segarra-Garrigues

Després del procediment d'avaluació preliminar, el Ministeri de Medi ambient, i Medi Rural i Marí ha avaluat favorablement el projecte “Modificació de traçat en Tram III del Canal Segarra-Garrigues (Lleida)” en no observar-se impactes adversos significatius. D'acord amb l'anàlisi i les consultes realitzades, ha adoptat la decisió de no sotmetre-ho al procediment complet d'avaluació de l'impacte ambiental.

12/04/2010

Política Territorial adjudica 8.908.067 euros del Fons Especial de Finançament a 489 municipis catalans de menys de 20.000 habitants

El Ministeri de Política Territorial ha adjudicat a 2.470 ajuntaments 50 milions d'euros corresponents al Fons Especial de finançament a favor dels municipis amb població no superior a 20.000 habitants, inclòs en els pressupostos generals de l’Estat per a 2010.

inauguracio
11/04/2010

La Subdelegada del Govern a Barcelona i l’Alcalde de Castelldefels han inaugurat el nou parc de la Corredora

La Subdelegada del Govern a Barcelona, Montserrat García Llovera, i l’Alcalde de Castelldefels, Joan Sau, han inaugurat avui el parc de la Corredora que és una obra finançada amb el Fons Estatal d’Inversió Local (FEIL).

El Delegat del Govern a Catalunya ha inaugurat la reforma del Mercat Municipal del Centre de Gavà
09/04/2010

El Delegat del Govern a Catalunya ha inaugurat la reforma del Mercat Municipal del Centre de Gavà

El Delegat del Govern a Catalunya, Joan Rangel, acompanyat per la Subdelegada del Govern a Barcelona, Montserrat Garcia Llovera, i per l’Alcalde de Gavà, Joaquim Balsera, ha inaugurat aquesta tarda la reforma del Mercat Municipal del Centre de Gavà, que s’ha finançat a càrrec del Fons Estatal d’Inversió Local (FEIL).

09/04/2010

El secretari de l'Estat de Medi Rural i Aigua anuncia una inversió de 15 milions d'euros per als regadius de Peramola, Basella i Oliana

El secretari d'Estat de Medi Rural i Aigua, Josep Puxeu, ha avançat aquest matí, en el transcurs d'una roda de premsa en la Subdelegació de Govern de Lleida, importants inversions per al sistema Oliana i Rialb en el riu Segre. Josep Puxeu ha confirmat la inversió de 15.000.000 d'euros per part del MARM per executar les obres de la xarxa en alta de la futura transformació en regadiu dels municipis de Peramola, Basella i Oliana. Per reafirmar aquest compromís el secretari d'Estat visitarà aquesta tarda l'embassament d'Oliana per constatar el final de l'obra principal de la instal·lació de la nova presa intermèdia des d'on es serviran els cabals per als nous regadius.

09/04/2010

Foment adjudica la construcció de dues rotondes en el tram Olérdola i San Cugat Sesgarrigues de la N-340 (Barcelona)

El Ministeri de Foment ha adjudicat a l'empresa Obres, Camins i Xarxes, S.A., les obres per a la construcció de dues glorietes en el tram Olérdola i San Cugat Sesgarrigues de la carretera N-340, a la província de Barcelona.

09/04/2010

El Govern distribueix més de 14.5 milions d’euros per a programes socials a Catalunya

El Govern ha aprovat avui, a proposta de la ministra de Sanitat i Política Social, Trinidad Jiménez, la distribució dels crèdits destinats al cofinançament de plans o programes socials, aprovats per la Conferència Sectorial d’Afers Socials que es va celebrar el 2 de març.

roda premsa
09/04/2010

El Secretari d’Estat de Medi Rural i Aigua ha reiterat el seu recolzament de millora del Camí Natural del Riu Segre

El secretari d'Estat de Medi Rural i Aigua, Josep Puxeu, ha assistit a Lleida a la presentació de l'estudi “Camí Natural del Riu Segre”.

09/04/2010

El secretari de l'Estat de Medi Rural i Aigua ha destacat la importància del sector hortofructícola a Espanya

El secretari d'Estat de Medi Rural i Aigua, Josep Puxeu, ha inaugurat aquest divendres a Lleida les jornades “Visions estratègiques per al sector fructícola”, organitzades per l'Associació de Professionals de Fruites i Hortalisses (Asofruit).

07/04/2010

Pla Extraordinari d'Infraestructures mobilitzarà 17.000 milions d'euros en inversió per als propers dos anys

El President del Govern, José Luis Rodríguez Zapatero, i el Ministre de Foment, José Blanco, han presentat avui el Pla Extraordinari d'Infraestructures (PEI) que té per objectiu reactivar l'economia i el lloc de treball a través de la inversió en infraestructures del transport.

06/04/2010

Barcelona acull la Conferència europea sobre “Noves capacitats i nous treballs per una Europa més competitiva”

El ministre de Treball i Immigració del Govern d'Espanya, Celestino Corbacho, presidirà, dijous vinent, 8 d'abril, a Barcelona, la inauguració de la Conferència europea sobre “Noves capacitats i nous llocs de treball per a una Europa més competitiva. Celestino Corbacho estarà acompanyat del Comissari de Lloc de treball, Afers Socials i Inclusió de la Unió Europea, László Andor, la Comissària Europea d'Educació, Cultura i Joventut, Androulla Vassiliou i la Consellera de Treball de Catalunya, Mar Serna. La Conferència es celebrarà a Barcelona els dies 8 i 9 d'abril en el marc de la Presidència espanyola de la Unió Europea.

06/04/2010

El número mig d'afiliats a la Seguretat Social a Catalunya es va situar en 3.093.710

La taxa interanual de l'afiliació mitjana a la Comunitat de Catalunya va registrar el passat mes un - 3,28% el que suposa una variació d'-104.890afiliats.