Foment destina 18,6 milions d'euros a la remodelació de sis estacions ferroviàries de Barcelona

24/04/2010

Les obres s'emmarquen dins del Pla de Rodalies de Barcelona


Les estacions objecte de les sobres són Blanes, Pineda de Mar, Malgrat de Mar, Canet de Mar, Calella i Martorell

 

El Ministeri de Foment, a través de la Societat Estatal d'Infraestructures del Transport Terrestre (SEITT), ha aprovat diversos contractes d'obres per a la remodelació d'estacions de Proximitats de Barcelona. En concret, s'han adjudicat obres en les estacions de Blanes, Pineda de Mar, Malgrat de Mar, Canet de Mar i Calella i s'han licitat les actuacions en la de Martorell.

El pressupost total d'aquests contractes ascendeix a 18,6 milions d'euros (IVA incloeu) i el termini d'execució d'oscil·la entre 7 i 12 mesos.

Aquestes actuacions s'emmarquen dins el Pla de Rodalies de Barcelona 2008-2015, segons l'Acord entre el Ministeri de Foment i el Departament de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat de Catalunya per a la realització d'actuacions per a la millora de la xarxa ferroviària de proximitats a Catalunya.

Estació de Blanes
Les obres, cuyo pressupost ascendeix a 3.681.753, 90 euros, consisteixen en la introducció dels elements d'accessibilitat i reducció de barreres arquitectòniques per a persones amb mobilitat reduïda mitjançant la construcció d'un pas inferior amb ascensors i l'anivellat de l'edifici de viatgers amb l'andana. Així mateix s'aconsegueix amb aquesta obra la supressió del pas de viatgers a nivell per les vies, dotant a l'estació de més seguretat i confortabilitat per als seus usuaris. El termini d'execució és de 10 mesos.


Pineda de Mar

Les obres consisteixen en la remodelació integral de l'estació i el pressupost de les mateixes ascendeix a 2.913.939,42 euros i el termini d'execució és de 7 mesos.

Malgrat de Mar
Amb un pressupost de 2.589.524,40 euros, s'emprendran obres d'adequació de l'accessibilitat i la reducció de les barreres arquitectòniques per a persones amb mobilitat reduïda mitjançant la construcció d'un pas inferior i uns ascensors que permetin l'ús de cadires de rodes. Així mateix, s'aconsegueix amb aquest projecte la supressió del pas de viatgers a nivell per les vies, dotant a l'estació de més seguretat i confortabilitat per als usuaris. El termini d'execució és de 7 mesos.

Canet de Mar
Les obres, cuyo pressupost ascendeix a 2.531.198,18 euros, consisteixen en la remodelació integral de l'estació en un termini de 8 mesos.

Calella
Les obres consisteixen en la remodelació integral de l'estació i el pressupost de les mateixes ascendeix a 2.387.997, 41 euros i el termini d'execució és de 9 mesos.

Martorell
Amb un pressupost de 4.596.393, 81 euros i un termini d'execució de 12 mesos es durà a terme la instal·lació d'un nou enclavamiento electrònic a l'estació de Martorell per millorar la fiabilitat de les instal·lacions relatives a les vies d'amplada convencional dins la línia Tarragona a Barcelona i França.