El Govern destina 18'3 M€ a la conservació de carreteres a la província de Lleida

23/04/2010

Aquesta actuació té per objectiu incrementar la seguretat vial


S'actua a prop de 222 quilòmetres de la Xarxa General de Carreteres de l'Estat

El Consell de Ministres ha autoritzat avui al Ministeri de Foment a licitar el contarcte per a l'execució de diverses operacions de conservació i explotació en varis trams de la Xarxa de Carreteres de l'Estat, a la província de Lleida. El pressupost del contracte puja a 18.259.482,14 euros.

Els contractes de sevreis d'assistència tècnica per a l'execució d'operacions de conservació i explotació a la Xarxa de Carreteres de l'Estat tenen per objectiu millorar el servei que es presta al usuaris de les carreteres, incrementant la seguretat vial.

Aquesta actuació s'emmarca en la política de transports desenvolupada pel Ministeri de Foment i que, en matèria de carreteres, contempla un increment dels recursos destinats a la conservació i la seguretat vial. En aquest sentit, en els últims anys el Govern ha realitzat un gran esforç que li ha permés arribar l'any passat a l'objectiu marcat pel Pla Estratègic d'Infraestructures i Transport de destinar el 2% del valor patrimonial de la xarxa a la conservació i a la seguretat vial, enfront de l'1% que es destinava el 2004.

Características tècniques

Entre els treballs que hauran de realitzar-se es troben els serveis de comunicacions, serveis de vigilància, atenció a accidents, manteniment dels elements de la carretera, serveis de vialitat hivernal, manteniment sistemàtic de les instal·lacions de subministrament d'energia elèctrica, enllumenat, senyalització variable i semaforització.

A més, s'inclouen les tasques d'establiment d'inventaris i reconeixements d'estat, agenda d'informació d'estat i funcionament de la carretera, programació, coordinació, seguiment i informació de l'execució dels treballs, actuacions de recolzament a l'explotació, estudis d'accidentalitat i informes de seguretat vial.

Així mateix, es realitzaran els treballs de desbrossament, fressats i reposació del ferm, neteja de cunetes, i en general, totes les tasques de conservació ordinària de les vies al seu càrrec.

Són objecte del present contracte tots els trams de la Xarxa de Carreteres de l'Estat compresos senyalats a continuació i que conformen el senominat sector L-4 a la província de Lleida:

- Autovia A-2, del punt quilomètric p.k. 443,758 al p.k. 530,722. Tram: límit provincial d'Osca-L.P. de Barcelona

- Autovia urbana LL-11, del p.k. 0 al 8. Trma: de l'autovia A-2 tram cedit per la província de Lleida

- Carretera convencional  N-II, varis trams: del p.k. 443,6 al 448,1. Tram: L.P. Osca a tram cedit per la Generalitat de Catalunya, i, del p.k. 503 al 504,75. Tram: calçades laterals de l'Autovia  A-2 a tram cedit pel Ajuntament de Tàrrega

- Carretera convencional E-22. Tram: connexió d'enllaç de Sidamon a l'A-2 amb la N-II

- Carretera convencional E-23. Tram: connexió d'enllaç de Mollerussa a l'A-2 amb la N-II

- Carretera convencional E-25. Tram: connexió de semi-enllaç d'Els Alamús a l'A-2 amb la LL-11

A més, estaran inclosos tots els trams residuals utilitzats com a camins, vies de servei i altres vials de titularitat estatal.

A més, dels trams anteriors, denominats trams principals, s'inclou als efectes de l'ús del servei de comunicacions i, en el seu cas, de serveis de vigilància específica i d'atenció d'emergències, urgències i actuacions excepcionals, restes de la xarxa depenent de la Unitat, i que es denominen trams no principals.