El secretari de l'Estat de Medi Rural i Aigua ha destacat la importància del sector hortofructícola a Espanya

09/04/2010

En la inauguració les jornades “Visions estratègiques per al sector fructícola”, organitzades per Asofruit a Lleida


  • Espanya va produir 24,5 milions de tones de fruites i hortalisses el 2009 per valor de 14.700 milions d'euros.
  • Josep Puxeu ha recalcat que el sector va generar exportacions per valor de gairebé 8.500 milions d'euros durant el passat any.

El secretari d'Estat de Medi Rural i Aigua, Josep Puxeu, ha inaugurat aquest divendres a Lleida les jornades “Visions estratègiques per al sector fructícola”, organitzades per l'Associació de Professionals de Fruites i Hortalisses (Asofruit).

Josep Puxeu ha destacat la importància del sector hortofructícola a Espanya, que va produir 24,5 milions de tones el 2009 per valor de 14.700 milions d'euros. A més, el secretari de l'Estat de Medi Rural i Aigua ha subratllat que les fruites i hortalisses han generat exportacions per valor de gairebé 8.500 milions d'euros durant el passat any.

En aquest context, el MARM està donant suport al sector amb plans de reconversió com els de fruita dolça, cítrics i ajudes als fruits secs. Així mateix, Josep Puxeu ha recalcat la importància de les fruites i hortalisses a Catalunya, que representen el 61% de la seva producció vegetal, sent la primera comunitat autònoma productora de fruita dolça.