Beatriz Corredor destaca la importància de la participació veïnal a la rehabilitació dels habitatges i barris de Catalunya

signatura conveni

24/04/2010

A la inauguració de l’exposició ‘Viu els barris’


El Ministeri de Vivenda invertirà 134 milions d’euros a la rehabilitació d’habitatges i barris de Catalunya ens els propers anys

La ministra compromet 1,6 milions d’euros per finançar allotjaments al Centre d’Alt Rendiment Esportiu de Sant Cugat del Vallés

La ministra de Vivenda, Beatriz Corredor, ha destacat avui la importància de la participació de les associacions de veïns per rehabilitar les vivendes i barris de Catalunya, millorar l'entorn urbà, i garantir que les ajudes públiques arriben com més aviat millor als seus destinataris finals, les famílies catalanes.

La ministra ha inaugurat avui l'exposició Viu els barris, organitzada per la Federació d'Associacions de Veïns i Barris de Catalunya. Beatriz Corredor ha subratllat la implicació del moviment veïnal català en la millora de les condicions de vida dels barris des dels moviments migratoris dels anys 50 i 60 fins a la situació actual passant per les primeres vivendes socials que es van construir amb materials d'escassa qualitat i que ara cal rehabilitar.

La ministra ha recordat que la rehabilitació és un dels eixos prioritaris de la política de vivenda i assenyalat que “ara volem donar un pas més en el consens polític assolit al voltant de les mesures aprovades pel Govern i ampliar-ho a tots els agents econòmics, socials i veïnals perquè tots col•laborem, a través d'una gran plataforma social que impulsarà el Ministeri, en el foment de la rehabilitació, l'accessibilitat i l'eficiència energètica d'edificis i vivendes”.

 


El Ministeri de Vivenda invertirà en els propers tres anys 134 milions d'euros en ajudes per millorar les vivendes de les famílies catalanes, una inversió que es sumarà als més de 152 milions que ja ha destinat a aquesta comunitat des de la seva creació, el 2004, i a través dels plans d'habitatge, els convenis específics de barris i el fons especial de rehabilitació del Pla E.

Allotjaments protegits a Sant Cugat del Vallès
La ministra de Vivenda ha signat amb la Generalitat de Catalunya, l'Ajuntament de Sant Cugat del Vallès i el Centre d'Alt Rendiment Esportiu (CAR) de Sant Cugat un acord per a la promoció de 128 allotjaments protegits en aquest centre esportiu.

A través d'aquest conveni, el Ministeri de Vivenda aportarà 1,63 milions d'euros i la Generalitat de Catalunya compromet 921.600 euros.

Beatriz Corredor ha destacat que “amb aquest acord revalidem una vegada més el compromís del Ministeri amb els joves i les famílies catalanes plasmat, entre altres mesures, en el Pla Estatal de Vivenda i Rehabilitació (PEVR) 2009-2012 que preveu ajudes per a 100.000 llars d'aquesta comunitat amb una inversió de 1.265 milions d'euros”.

Els allotjaments protegits en lloguer inclouen espais comuns per a totes les persones que s'allotgin en ells. Es tracta d'una figura de nova creació en el PEVR i estan destinats a col•lectius especialment vulnerables i altres col•lectius específics. En el cas del CAR “donarem suport el treball, l'entrenament i la preparació que realitzen els nostres joves esportistes”, ha dit la ministra ja que estaran destinats a estudiants, esportistes i altres membres de la comunitat. Abans de la firma, el gestor de l'actuació ha acreditat la disponibilitat de sòl apte per a la construcció dels mateixos.

Aquest acord la seva suma als quatre protocols que ja va signar Beatriz Corredor el passat mes de novembre pel qual el Ministeri per facilitar la promoció d'uns altres 123 allotjaments protegits en les localitats catalanes de Barcelona, Lleida, Vic i Moià.

Corredor ha subratllat que el foment del lloguer, juntament amb la vivenda protegida i la rehabilitació són els eixos de la política del Ministeri per facilitar l'accés dels ciutadans a una vivenda i ajudar la necessària reconversió del sector immobiliari.

La ministra ha anunciat que les ajudes estatals per a llogaters van arribar l'any passat a 9.222 famílies catalanes, cinc vegades més dels objectius convinguts amb la Generalitat i que es sumen als joves d'aquesta comunitat que ja han rebut la Renda Bàsica d'Emancipació.

Pel que fa a la vivenda protegida, entre 2009 i el que portem de 2010, el Ministeri ha abonat més de 43 milions d'euros a les famílies catalanes per ajudar-los que cal pagar l'entrada i la hipoteca d'una vivenda protegida.