L’Administració prioritzarà la contractació d’aturats a la campanya de la fruita

Moment de la reunió.

30/04/2010

Les visites de la Inspecció de Treball seran dutes a terme per inspectors de l’Estat i de la Generalitat.

Les administracions estatal, autonòmica i local prioritzaran la contractació d’aturats de les llistes del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) per garantir les necessitats de mà d’obra que genera la campanya de la fruita a la demarcació de Lleida que són d’entre 9.000 i 10.000 persones. Aquesta és una de les conclusions de la reunió de treball que han mantingut aquest matí a la seu de la delegació territorial del Govern de la Generalitat representants de les diferents administracions implicades en la coordinació i gestió de la campanya.

Tant el Subdelegat del Govern de l’Estat, José Àngel Flores, com el Delegat territorial del Govern, Miquel Pueyo, han insistit que el SOC remetrà als aturats catalans unes 17.000 cartes, tal com ja es va fer durant la campanya anterior, amb l’objectiu d’oferir la possibilitat de treballar en la recollida de la fruita i garantir al pagès que disposarà de mà d’obra durant la campanya.

D’altra banda, la campanya específica d’inspeccions per controlar el compliment de les normatives laborals la duran a terme per primera vegada inspectors de treball tant de l’Estat com de la Generalitat ja que aquest proper dia 1 de maig es fa efectiu el traspàs d’una part de les competències de la Inspecció de Treball a la Generalitat en aplicació del desenvolupament de l’Estatut de Catalunya. Les previsions són fer entre 250 i 300 visites d’inspecció.

 

 

 


Els representants de l’Estat i la Generalitat han coincidit també en destacar que el fet que les previsions de producció agrària de fruita (unes 688.000 tones de préssec, nectarina, poma i pera) siguin similars a les de l’any passat i que totes les administracions, entitats i serveis públics treballin de forma coordinada i amb l’experiència de les campanyes anteriors fa que la campanya s’afronti amb normalitat.

Per part de l’Administració de l’Estat han participat a la reunió el Subdelegat del Govern, la Inspecció de Treball, Treball i Immigració i els responsables de la de la Guàrdia Civil i de la Policia Nacional.

Per part de la Generalitat hi ha participat el delegat territorial del Govern, directors/es dels Serveis territorials d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural, Treball, Medi Ambient, Salut i Acció Social i Ciutadania i representants dels Mossos d’Esquadra. Per primera vegada participaven representants del cos d’agents rurals.

Per part de l’administració local hi eren el president del Consell Comarcal del Segrià i representants dels ajuntaments d’Alcarràs, La Granja d’Escarp, Seròs, Soses, Torres de Segre, Aitona, Massalcoreig i Lleida.