Desembre

30/12/2010

El MARM inverteix més de 2.500.00 euros en obres d’emergència al litoral de Guipúscoa i Tarragona per reparar els danys dels temporals

El Consell de Ministres ha donat el vistiplau a les obres d'emergència que durà a terme el Ministeri de Medi Ambient, i Medi Rural i Marí al litoral de Guipúscoa i Tarragona amb l'objectiu de reparar els danys ocasionats pels temporals. El MARM destinarà a aquestes actuacions més de 2.500.000 euros.

30/12/2010

El Govern aprova l’assignació individual de drets d’emissió a les noves instal·lacions incloses al Pla Nacional d’Assignació 2008-2012

El Consell de Ministres ha aprovat l'assignació individual de drets d'emissió al quart conjunt d'instal·lacions que demanen assignació com a nous entrants del període 2008-2012 i es troben incloses en l'àmbit d'aplicació de la Llei 1 / 2005, de 9 de març, per la qual es regula el règim del comerç de drets d'emissió de gasos d'efecte hivernacle.

30/12/2010

El MARM invertirà 3 milions d’euros en benefici dels regadius d’ Oliana, Peramola i Bassella (Lleida)

Consell de Ministres ha donat el vistiplau, en la reunió d'avui, a les obres de protecció i reparació dels treballs de desguàs intermedi de la presa d'Oliana i de la canonada d'adducció dels regadius de compensació d'Oliana, Peramola i Bassella (Lleida), per valor de 3.000.000 d'euros.

imatge
30/12/2010

Dos vaixells espanyols promocionaran Espanya com a destinació turística a la regata Barcelona World Race

El secretari general de Turisme i Comerç Interior, Joan Mesquida, ha anat avui a la presentació dels dos vaixells de l'equip de Pedro Campos que participaran a la Barcelona World Race i que lluiran en les seves veles l'eslògan "I need Spain", que forma part de l'estratègia de màrqueting de l'Institut de Turisme d'Espanya (Turespaña).

29/12/2010

El Ministeri de Foment posa en marxa la liberalització del servei de control de torre en 13 aeroports de la xarxa d'Aena

El Butlletí Oficial de l'Estat publica avui l'Ordre del Ministeri de Foment que designa els primers 13 aeroports de la xarxa d'Aena en què es liberalitzarà el servei de control de torre. Es tracta d'Alacant, València, Sabadell, Eivissa, Jerez, Sevilla, Melilla, Lanzarote, Fuerteventura, La Palma, la Corunya, Vigo i Quatre Vents.

planol
29/12/2010

AcuaEbro ha iniciat l’execució del tram V, i darrer, del Canal Segarra-Garrigues

Aigües de la Conca de l'Ebre ha iniciat recentment l'execució dels treballs de construcció del Tram 5 del Canal Segarra-Garrigues. El passat 16 de novembre, es van iniciar els primers treballs d'aclarida i desbrossament de terrenys a la boca sud del túnel de Bessosns, al terme municipal de Cervià de les Garrigues, així com els moviments de terra preliminars.

29/12/2010

Acuamed adjudica quatre obres del Pla de Restitució Territorial per a la descontaminació de l'embassament de Flix, a Tarragona, per més de 630.000 euros

L'últim consell d'administració de 2010 de la societat estatal Aigües de les Conques Mediterrànies, Acuamed, ha adjudicat quatre obres a Tarragona, incloses en el Pla de Restitució Territorial de l'Ebre associat a les obres de descontaminació de l'embassament de Flix, per més de 630.000 euros.

27/12/2010

Adjudicada l’obra de continuació del passeig marítim de l’Ampolla a la zona de DEVIMAR

El projecte s'emmarca dins de les iniciatives dutes a terme per part del Ministeri de Medi Ambient, i Medi Rural i Marí per a la recuperació i millora de la franja litoral del municipi de l'Ampolla.

24/12/2010

Desactivat el Pla Nacional de Contingències per Contaminació Marítima Accidental per un vessament de la Plataforma Casablanca

A les 18:00h d’avui, 24 de desembre, el Capità Marítim de Tarragona ha desactivat el Pla Nacional de Contingències per Contaminació Marítima Accidental, a causa de un vessament de cru procedent de la Plataforma Casablanca.

23/12/2010

El Govern autoritza el conveni per a la aplicació de les rebaixes de tarifes i peatges a la Generalitat de Catalunya

Es transferirà a la Generalitat 21.040.000 d'euros, corresponents a 2009.

23/12/2010

El Govern recorre davant el Tribunal Constitucional la Llei de consultes populars per referèndum de Catalunya

El Govern considera que la llei vulnera les competències exclusives de l'Estat sobre regulació i convocatòria de referéndums

23/12/2010

El número de pensions a Catalunya es va situar en 1.564.777 al desembre

La pensió mitjana a Catalunya és de 810,93 euros, amb un creixement del 3,4% en relació amb el mes de desembre de 2009.

22/12/2010

El Ministeri de Medi Ambient, i Medi Rural i Marí destina 703.953 euros per a les obres d'estabilització de les platges a ponent de Cambrils (Tarragona)

Els objectius d'aquest projecte consisteixen en la recuperació i protecció d'una zona de platja molt degradada pels temporals així com la seva recuperació mediambiental.

22/12/2010

Activat el Pla Nacional de Contingències per Contaminació Marítima Accidental per un vessament de la Plataforma Casablanca

A les 12:30 h d’avui, 22 de desembre, el Capità Marítim de Tarragona ha activat el Pla Nacional de Contingències per Contaminació Marítima Accidental, a causa de un vessament de cru procedent de la Plataforma Casablanca, situada a 30 milles (54 kilòmetres) davant de la costa de San Carles de la Ràpita.

mans
22/12/2010

El Ministeri d’Indústria, Turisme i Comerç i l’Ajuntament de La Seu d’urgell col•laboren per fomentar el desenvolupament turístic de la zona

El secretari general de Turisme i Comerç Interior, Joan Mesquida, i l'alcalde de la Seu d'Urgell, Albert Batalla, han signat avui un conveni de col·laboració per a la promoció del projecte de dinamització turística i econòmica del "Espai Ermengol", que preveu la posada en marxa d'un museu, que inclourà tres exposicions, dues permanents i una temporal.

signatura
21/12/2010

Foment destina 2,4 milions d’euros a tres projectes de recuperació del patrimoni històric a Barcelona

El ministre de Foment, José Blanco, ha signat avui a Madrid tres convenis de col·laboració per la recuperació del patrimoni històric a la província de Barcelona.

signatura
21/12/2010

Foment destina 900.000 euros a quatre projectes de recuperació del patrimoni històric a Tarragona

El ministre de Foment, José Blanco, ha signat avui quatre projectes per a la recuperació del patrimoni històric a la província de Tarragona amb càrrec als fons de l'1% cultural.

signatura
21/12/2010

José Blanco firma el conveni per a la restauració del Castell de Llers (Girona)

El ministre de Foment, José Blanco, i l'alcalde de Llers, Carles Fortiana, han signat avui a Madrid el conveni de col.laboració de l'1% Cultural per a la restauració del Castell de Llers, a la província de Girona.

Blanco amb l'alcalde de Tornabous
21/12/2010

Foment destina 749.000 euros a dos projectes de recuperació del patrimoni històrico a Lleida

José Blanco ha firmat avui els convenis per a les actuacions al Palau de la Paeria, a Lleida, i en el jaciment arqueològic ibèric Molí Espígol, a Tornabous

taboas
21/12/2010

Entra en servei el primer corredor transfronterer de mercaderies d’ample internacional entre Espanya i França

El Ministeri de Foment ha posat avui en servei el primer corredor transfronterer de mercaderies en ample internacional entre Espanya i França, que connecta la zona portuària de Barcelona amb Perpinyà, que ha representat una inversió aproximada de 337 milions d'euros.

compareixenca
21/12/2010

L'Agència Estatal de Meteorologia ofereix el resum climàtic de la tardor, el balanç hídric i la predicció per a l'hivern

Avui ha tingut lloc a la Delegació del Govern a Catalunya una trobada amb els mitjans de comunicació on Antonio Conesa, Delegat de l'Agència Estatal de Meteorologia a Catalunya, ha informat sobre el resum de la tardor del 2010 a Catalunya i la seva relació amb Espanya, el balanç hídric del trimestre i sobre les dades que estan previstos per als mesos de gener, febrer i març de 2010.

21/12/2010

La mitjana d’afiliats estrangers a la Seguretat Social a Catalunya es va situar en 405.391

Al novembre, el nombre mitjà d'afiliats estrangers a la Seguretat Social a Catalunya va arribar als 405.391, el que suposa un decreixement interanual del -1,43%. A tot Espanya, la mitjana d'afiliats estrangers es va situar en 1.827.754.

20/12/2010

El Ministeri de Cultura adquireix nou taules del retaule de Sant Miquel i Sant Pere

El Ministeri de Cultura, després d'anys de negociacions, ha comprat les nou taules que faltaven del Retaule de Sant Miquel i Sant Pere, procedents de l'altar major de l'església de Sant Miquel de la Seu d'Urgell (Fins al S. XIV dedicada a Sant Pere) que formaran part de la col.lecció del Museu Nacional d'Art de Catalunya.

reunio
20/12/2010

La Subdelegada del Govern a Tarragona presideix una reunió del PENTA

S’han fet 8 reunions de coordinació de tasques dels diferents grups i un exercici de seguiment d’un simulacre de PEI (Vandellòs II, 30 de setembre). S’han incorporat als Plans de Grup les activitats i esmenes que han sorgit de les reunions esmentades.

20/12/2010

Vuit municipis de la província de Barcelona, reconeguts amb el distintiu "Ciutat de la Ciència i la Innovació"

Amb aquest guardó Ciència i Innovació reconeix l'important esforç i compromís amb la R + D + i de Vilanova del camí, Cerdanyola del Vallès, Manresa, Sant Boi de Llobregat, Viladecans, Barcelona, Mataró i Terrassa

19/12/2010

Renfe i SNCF inicien la nova connexió Barcelona-París a través del túnel del Pertús

Renfe i SNCF inicien el nou servei que a partir d’avui es presta entre Barcelona i París, que combina tren d’ample convencional i ample internacional fent transbordament a l’estació de Figueres-Vilafant. Aquesta explotació de la línia es realitza així de manera transitòria, fins a la inauguració del tram d’Alta Velocitat Barcelona-Frontera francesa, prevista pel 2012.

17/12/2010

El Secretari d'Estat de Medi Rural i Aigua destaca la importància del Projecte Pilot "Oli i oliveres mil.lenàries" per a la modernització i millora de la qualitat de vida del territori del Sénia

El Ministeri de Medi Ambient, i Medi Rural i Marí aporta 1.230.150 euros al Projecte Pilot "Oli i oliveres mil.lenàries, motor de desenvolupament sostenible del Territori del Sénia ".

17/12/2010

Projecte de sender de vianants entre el carrer Colom i el cap de Salou (TM de Salou, Tarragona) FASE I

Aquest projecte té el propòsit de definir les actuacions que permetin la construcció d'aquest sender, així com l'ordenació dels usos que es desenvolupen en el front de costa que delimita.

17/12/2010

Puja el número d’estrangers comunitaris i baixa el de Règim General

El nombre total de residents estrangers és de 4.754.502 persones, segons l'informe trimestral de certificats de registre o targetes de residència en vigor el 30 de setembre de 2010, elaborat per l'Observatori Permanent de la Immigració (OPI) de la Secretaria d'Estat d'Immigració i Emigració, el que suposa un 0,22% més que el trimestre anterior (10.333 persones).

17/12/2010

El Govern autoritza la concessió de 28 milions d’euros per al finançament de la Llei de Dependència a Andalusia i Catalunya

El Govern ha aprovat avui a proposta de la ministra de Sanitat, Política Social i Igualtat, Leire Pajín, un acord pel qual destinen gairebé 28 milions d'euros (27.679.836 €) per finançar el nivell acordat de dependència a Andalusia i Catalunya.

17/12/2010

El Govern destina més de 42 milions d’euros per a la implantació de la LOE a Andalusia i Catalunya

El Consell de Ministres ha autoritzat avui la subscripció de dos convenis de col·laboració entre el Ministeri d'Educació i les comunitats autònomes d'Andalusia i Catalunya, respectivament, per destinar més de 42 milions d'euros a l'aplicació del pla de suport a la implantació de la Llei Orgànica d'Educació (LOE).

17/12/2010

El Govern autoritza un conveni entre el Ministeri d'Educació i la Generalitat de Catalunya per subvencionar projectes Campus de Excelencia Internacional

El conveni permetrà concedir un préstec de 19,1 milions d'euros a les universitats catalanes coordinadores dels projectes seleccionats en la convocatòria Campus d'Excel·lència Internacional 2010.

17/12/2010

El Govern aprova la subscripció d’un conveni de col•laboració entre l’Estat i la Generalitat de Catalunya

El Consell de Ministres ha autoritzat la subscripció d’un conveni de col·laboració entre l’Administració General de l’Estat i la Generalitat de Catalunya per a la liquidació del saldo corresponent a l’exercici de 2007 d’acord a la metodologia d’aplicació de la Disposició Addicional Tercera prevista a la Llei Orgànica de Reforma de l’Estatut d’Autonomia de Catalunya.

17/12/2010

Anna Terrón: “Treballem per tal que tots els migrants tinguin igualtat en drets i deures”

La secretària d'Estat d'Immigració i Emigració, Anna Terrón, ha presidit avui els actes commemoratius del Dia Internacional del Migrant. En la seva intervenció, Anna Terrón ha destacat que "des del Govern d'Espanya, treballem perquè tant els immigrants que viuen a Espanya, com els espanyols que resideixen a l'exterior, tinguin igualtat de drets i deures".

16/12/2010

Adif construeix el pas inferior de l’estació de Garraf

La col·locació dels calaixos prefabricats que formaran l’estructura provocarà modificacions de servei puntuals els dies 18 de desembre i el 17 de gener

16/12/2010

El Ministeri de Cultura adjudica les obres de construcció de la nova seu de la Biblioteca Pública de l’Estat a Girona

El Ministeri de Cultura, a través de la Gerència d’Infraestructures i Equipaments, ha adjudicat les obres de construcció de la nova seu de la Biblioteca Pública de l’Estat a Girona. S’ha adjudicat a l’empresa Concisa, S.A. per un import de 11.581.214,55€ i un termini d’execució de les obres de 30 mesos.

tren
15/12/2010

Es dóna llum verda al pas dels trens pel túnel de Perthus

La signatura del Pla de Socors Binacional del Túnel de Perthus per part del Delegat del Govern a Catalunya i del Prefecte dels Pirineus Orientals garanteix la seguretat a l’interior del túnel

El Camí Natural del riu Segre permet en els seus dos ramals l'observació d'aus aquàtiques i recorreguts pel riu i pantans
15/12/2010

El Camí Natural del riu Segre permet en els seus dos ramals l'observació d'aus aquàtiques i recorreguts pel riu i pantans

El Ministeri de Medi Ambient i Medi Rural i Marí ha publicat el pla explicatiu del Camí Natural del riu Segre i pantà d'Utxesa, a la província de Lleida, amb la cartografia necessària per a realitzar el seu recorregut i les recomanacions per a aprofitar aquesta experiència.

visita
14/12/2010

El vicepresident primer i la ministra de Ciència i Innovació visiten l’Institut de Ciències Fotòniques (ICFO)

El vicepresident primer del Govern i ministre de l'Interior, Alfredo Pérez Rubalcaba, i la ministra de Ciència i Innovació, Cristina Garmendia, han visitat avui l'Institut de Ciències Fotòniques (ICFO) a Castelldefels (Barcelona). L'ICFO és un centre de recerca d'excel·lència on treballen un total de 250 investigadors de 41 nacionalitats diferents.

14/12/2010

El MARM resol l'avaluació d'impacte ambiental del projecte de modernització del reg de la Comunitat de Regants de Bolós (Lleida)

D'acord amb l'anàlisi i les consultes realitzades, el Ministeri de Medi Ambient, i Medi Rural i Marí, ha formulat l'avaluació d'impacte ambiental del projecte "Modernització del reg de la Comunitat de Regants de Bolós, del Canal d'Aragó i Catalunya (Lleida)", concloent que sempre que es compleixin les condicions fixades en aquesta resolució quedarà adequadament protegit el medi ambient i els recursos naturals.

14/12/2010

El MARM resol l'avaluació d'impacte ambiental de la modernització de reg de la Comunitat de Regants de Sucs (Lleida)

D'acord amb l'anàlisi i les consultes realitzades, el Ministeri de Medi Ambient, i Medi Rural i Marí, ha formulat l'avaluació d'impacte ambiental del projecte "Modernització de reg de la Comunitat de Regants de Sucs (Lleida)", concloent que sempre que es compleixin les condicions fixades en aquesta resolució quedarà adequadament protegit el medi ambient i els recursos naturals.

10/12/2010

El Consell de Ministres autoritza una inversió de 19,8 M € per a obres addicionals al túnel Sants-la Sagrera

Les obres contemplen la construcció de pantalles i la utilització d'una tuneladora vertical per garantir la seguretat del túnel, el terreny i les estructures adjacents

10/12/2010

El Govern autoritza obres addicionals i de millora en el tram Mollet del Vallès-Montornès del Vallès (Barcelona)

Amb una inversió de 21,3 M € s'adapta el nou túnel urbà de Montmeló per a la seva explotació en ample mixt.

10/12/2010

El Govern reforça amb prop de 6 milions d’euros al programa Escuela 2.0

El Programa Escola 2.0 va entrar en funcionament l'any 2009, i des de llavors s'han distribuït entre els alumnes 500.000 ordinadors portàtils, prop de 100.000 professors han rebut formació específica en noves tecnologies, i ja s'han condicionat al voltant de 20.000 aules digitals.

10/12/2010

El Govern aprova la distribució de més de 8 milions d’euros per a disminuir les desigualtats educatives

L'objectiu és reforçar els centres docents perquè puguin desenvolupar accions destinades a fomentar l'equitat.

Adif suprimeix dos passos a nivell a Les Borges Blanques (Lleida)
10/12/2010

Adif suprimeix dos passos a nivell a Les Borges Blanques (Lleida)

Aquesta actuació ha suposat una inversió aproximada de 2,7 milions d'euros en la construcció d'un pas superior per a vehicles, dos passos per a vianants i dos vials d'enllaç.

La Seguretat Social elimina el paper i les empreses tramitaran les cotitzacions per Internet
10/12/2010

La Seguretat Social elimina el paper i les empreses tramitaran les cotitzacions per Internet

La Tresoreria General de la Seguretat Social remetrà totes les seves notificacions per mitjans informàtics o telemàtics. La Secretaria d’Estat preveu un estalvi de 28 milions d’euros amb la nova mesura.

03/12/2010

Aprovada la distribució de més de 85.000 euros per al sector de fruits de closca i les garrofes a Catalunya

El Consell de Ministres ha aprovat avui l'Acord pel qual es formalitzen els criteris de distribució i els compromisos financers resultants de la Conferència Sectorial d'Agricultura i Desenvolupament Rural del 20 d'octubre de 2010, per un total de 2.188.839 euros. D'aquesta quantitat, es destinaran 1.300.000 euros per a programes agrícoles i 888.839 euros per a programes de desenvolupament rural.

03/12/2010

7.512.381 persones empadronades a Catalunya el 1 de gener de 2010

El Consell de Ministres ha declarat oficials, mitjançant un Reial Decret, les xifres de població dels municipis espanyols resultants de la revisió del padró municipal a 1 de gener de 2010, que suposen un total de 47.021.031 persones empadronades a Espanya, amb un creixement del 0,6% respecte a l’any anterior.

constitucion 2010
03/12/2010

Acte de commemoració del Dia de la Constitució

El Delegat del Govern a Catalunya, Joan Rangel, ha commemorat avui el Dia de la Constitució amb els representants de l'Administració General de l'Estat a Catalunya, amb els cossos i forces de seguretat de l'Estat, els cossos consulars i amb els agents econòmics i socials.

El Ministre de Foment amb Antoni Fogué
02/12/2010

José Blanco signa tres convenis del 1% Cultural per a la recuperació del patrimoni històric a Catalunya

En virtut d'aquests acords, el Ministeri de Foment aportarà en total 4,6 milions d'euros a actuacions a les Drassanes Reials de Barcelona, al Museu del Vi de Vilafranca del Penedès i a l'antic monestir de Sant Francesc de Montblanc (Tarragona).

02/12/2010

El nombre mitjà d'afiliats a la Seguretat Social a Catalunya es va situar en 3.105.315

La taxa interanual de l'afiliació mitjana a la Comunitat de Catalunya va registrar el passat mes un -0,75%, xifra que suposa una variació de -23.461 afiliats .