El MARM invertirà 3 milions d’euros en benefici dels regadius d’ Oliana, Peramola i Bassella (Lleida)

30/12/2010

Consell de Ministres


  • Llum verda a les obres de protecció i reparació dels treballs de desaiguat intermedi de la presa d’Oliana així com de la canal dels regadius de compensació d’ Oliana, Peramola i Bassella
  • El MARM ja va anunciar el seu compromís d’executar tota l’obra necessària per a la xarxa alta en aquest sistema de rec, que suposarà una inversió total de 15.000.000 de euros a desenvolupar en diferents fases.   
Consell de Ministres ha donat el vistiplau, en la reunió d'avui, a les obres de protecció i reparació dels treballs de desguàs intermedi de la presa d'Oliana i de la canonada d'adducció dels regadius de compensació d'Oliana, Peramola i Bassella (Lleida), per valor de 3.000.000 d'euros.

Aquests regadius s'integren en la restitució territorial per la construcció de l'embassament de Rialb, un pla que inclou accions a realitzar pel Ministeri de Medi Ambient, i Medi Rural i Marí (MARM), com ara la construcció de la canonada que permetrà el desguàs intermedi de la presa d'Oliana.

La conducció partirà de la nova presa que es va concloure a principis de 2010 a l'embassament d'Oliana, una intervenció que ha suposat una inversió per part del MARM de 4.300.000 euros.

La canonada completa, que forma part d'aquesta presa, arribarà fins a Peramola, passant per Oliana i Bassella marge dret i Bassella marge esquerre. A la primera part dels treballs s'executaran els primers tres quilòmetres.

La conducció tindrà un primer tram de 1.100 mm de diàmetres, que després baixarà fins als 800 mm. El cabal de disseny és de 1.600 litres / segon.

Les obres autoritzades avui pel Consell de Ministres s'emmarquen dins del compromís del MARM d'executar totes les actuacions necessàries per a la xarxa en alta d'aquest sistema de reg, que suposarà una inversió total de 15.000.000 d'euros a desenvolupar en diferents fases.