El Secretari d'Estat de Medi Rural i Aigua destaca la importància del Projecte Pilot "Oli i oliveres mil.lenàries" per a la modernització i millora de la qualitat de vida del territori del Sénia

17/12/2010

Josep Puxeu ha visitat l'Agrupació de Cooperatives del Montsià (Acomont)


El Ministeri de Medi Ambient, i Medi Rural i Marí aporta 1.230.150 euros al Projecte Pilot "Oli i oliveres mil.lenàries, motor de desenvolupament sostenible del Territori del Sénia ".

El Secretari d'Estat de Medi Rural i Aigua, Josep Puxeu, ha visitat aquest divendres a Ulldecona (Tarragona) l'Agrupació de Cooperatives del Montsià (Acomont), una de les set cooperatives de la Mancomunitat de la Taula del Sénia que comercialitzen un oli verge extra únic al món procedent d'oliveres mil.lenàries.

El Secretari d'Estat de Medi Rural i Aigua ha destacat la importància del
Projecte Pilot "Oli i oliveres mil.lenàries, motor de desenvolupament sostenible del Territori del Sénia ", dotat amb 1.230.150 euros aportats pel Ministeri de Medi Ambient, i Medi Rural i Marí (MARM), que té per objectiu diversificar l'economia, modernitzar i millorar la qualitat de vida i dotar de multifuncionalitat al medi rural del territori del Sénia.

D'aquesta manera, el Pla posa en valor més de 4.000 oliveres mil.lenàries existents en municipis pertanyents a les comunitats autònomes de Catalunya, Aragó i València. El projecte busca la millora dels processos de producció, collita, mòlta, envasat i promoció dels olis d'oliva de la zona que, després del maridatge apropiat, serveixin per millorar altres productes gastronòmics, turístics, culturals i de salut.

Josep Puxeu, que ha recalcat que la collita 2010 de Oli d'oliveres mil.lenaris del Territori del Sénia és de 12.500 litres, ha incidit en què gràcies a aquest projecte pilot s'ha passat de tenir un molí per l'oli en aprofitament el 2008 a comptar amb set aquest any. Així, compten ara amb el Molí de la Creu, Acomont, Alboredes, Montebre, Cervol, Godall i Càlig.