L'alt comissionat contra la Pobresa Infantil presenta l'Aliança País Pobresa Infantil Zero en la Delegació del Govern a Catalunya

L'alt comissionat contra la Pobresa Infantil presenta l'Aliança País Pobresa Infantil Zero en la Delegació del Govern a Catalunya

03/03/2021

 

  • Teresa Cunillera crida a unir forces des de totes les institucions per acabar amb la pobresa, que  “s'hereta i té especialment rostre de dona”
  • L'Aliança explica ja amb 75 membres adherits i pivota sobre dos eixos: garantir una educació inclusiva i de qualitat i generar entorns saludables, positius i assegurances.

 

Barcelona, 3 de març. L'alt comissionat contra la Pobresa Infantil, Ernesto *Gasco, ha exposat aquest dimecres per primera vegada a Catalunya l'Aliança País Pobresa Infantil Zero. Ho ha fet en la Delegació del Govern a Catalunya, en un acte presidit per la delegada del Govern a Catalunya, Teresa Cunillera. Va ser el president del Govern, Pedro Sánchez, l'encarregat de presentar el passat 3 de febrer l'Aliança, que té per objectiu canviar la senda de la pobresa infantil mitjançant el foment de la participació conjunta i la consecució d'acords entre un ampli conjunt d'actors clau.

L'Alt Comissionat contra la Pobresa Infantil va néixer precisament per iniciativa del president del Govern per impulsar polítiques i aliances socials que converteixin l'erradicació de la pobresa infantil en un objectiu d'Estat. A més, aquesta iniciativa s'emmarca de forma transversal amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible i l'Agenda 2030, una prioritat del Govern per acabar amb les desigualtats estructurals.

La delegada del Govern a Catalunya ha recordat que la pobresa s'hereta i que “des de les institucions hem de seguir treballant per erradicar-la, ja que el 27,4% dels nens i nenes del nostre país està en risc de pobresa, la qual cosa suposa 2,3 milions de menors”.

Teresa Cunillera ha volgut posar l'accent en el fet que la pobresa té especialment cara de dona i que aquest factor influeix també en l'herència de la pobresa dels nens i les nenes. En aquest sentit, ha recordat que la Delegació del Govern a Catalunya està celebrant la ‘Setmana Lila 2.0', una setmana d'actes i iniciatives entorn de/entorn de la igualtat per commemorar el 8M.

Per la seva banda, l'Alt Comissionat ha destacat que “és una prioritat per al Govern trencar el cercle de la pobresa infantil, ja que no solament llastra els somnis de nens i nenes sinó que a més arrabassa al nostre país el nostre futur i el nostre talent potencial”. També ha recordat que “és molt important que destacats agents de la societat catalana participin en l'aliança. La suma de tots és la millor forma per trencar el cercle de la pobresa infantil al nostre país.”

Algunes entitats i administracions a Catalunya ja estan desenvolupant projectes molt interessants per combatre la pobresa infantil com per exemple Fundació La Caixa, Gasol *Foundation, *Pimec, Cisco, l'Ajuntament o la Diputació de Barcelona.

 

Sobre l'aliança

L'Aliança País Pobresa Infantil Zero compte ja amb més de 75 membres adherits, entre els quals es troben empreses, fundacions, entitats del tercer sector i administracions públiques.

Aquesta iniciativa té com a propòsit fomentar la participació i la creació d'aliances del conjunt d'actors socials per treballar per una visió comuna: una Espanya en la qual tots els nens, nenes i adolescents tinguin les mateixes oportunitats de futur sense importar les condicions del seu naixement. La participació en l'Aliança s'organitza en metes, reptes i programes i aboca sobre dos eixos principals: garantir una educació inclusiva i de qualitat i generar entorns saludables, positius i assegurances.