La Delegació del Govern a Catalunya coordina la formació dels trabucaires a l'Ajuntament de Solsona

14/02/2019



Està prevista la participació d'uns 100 trabucaires que necessiten certificar la seva formació per poder actuar. El programa, preparat per l'Àrea d'Indústria i Energia de la Delegació, recull tots els aspectes que recull la normativa


La Delegació del Govern a Catalunya, en contacte amb la Federació de Municipis de Catalunya i l'Associació Catalana de Municipis i Comarques (ACM) Associació Catalana de Municipis i Comarques, coordina aquest dissabte una jornada de formació dirigida als trabucaires que estan en actiu, que tindrà lloc a l'Ajuntament de Solsona, des de les 10,00 del matí i fins al migdia.

Sota el títol general “Manifestacions festives amb ús d'armes d'avancarga”, el programa contempla quatre apartats específics i el corresponent torn de preguntes, que abasten les matèries de necessari coneixement exigides per la normativa perquè la formació pugui ser certificada.

La localitat de Solsona, atresora una important tradició de trabucaires i ha col·laborat amb la Delegació del Govern a Catalunya, en l'organització d'aquesta jornada tècnica.

Després de la benvinguda del seu alcalde, David Rodríguez i González, la primera intervenció tècnica, serà a càrrec d'un representant de la Federació Coordinadora de Trabucaires de Catalunya i tractarà sobre les característiques dels elements utilitzats en els actes d'arcabucería.

Á continuació, especialistes de l'àrea d'intervenció d'armes i explosius de la Guàrdia Civil, exposaran als assistents les principals mesures de seguretat que cal seguir en els actes d'arcabucería.

Després del descans, el director de l'Àrea d'Indústria i Energia de la Delegació del Govern a Catalunya, LLuis Terradas, centrarà la seva exposició en els aspectes de seguretat industrial en els actes d'arcabucería i l'adquisició i maneig de la pólvora negra.

La referència als procediments administratius relacionats amb aquesta activitat i el règim sancionador, serà a càrrec de personal del Servei d'autoritzacions administratives de la Delegació del Govern a Catalunya.

Aquesta iniciativa, s'emmarca en la voluntat de la Delegació del Govern a Catalunya de facilitar als Ajuntaments la formació dels trabucaires i la seva posterior certificació, de la manera menys burocràtica possible i ajustada a l'ús real i festiu de les armes que caracteritza aquestes exhibicions, amb gran arrelament en la cultura popular de Catalunya.