Visita institucional de la delegada del Govern al Principat d'Andorra

08/02/2019


Comparteix assumptes d'interès comú en una trobada amb el Cap de Govern, Antoni Martí i també es reuneix amb el Copríncep d'Andorra i arquebisbe de la Seu d'Urgell, Joan Enric Vives.


La delegada del Govern a Catalunya, Teresa Cunillera, ha realitzat aquest divendres una visita institucional al Principat d'Andorra, on ha constatat la fortalesa de les relacions amb Espanya i els llaços d'unió entre les seves institucions i ciutadans.

Teresa Cunillera s'ha reunit amb el Cap de Govern, Antoni Martí, amb qui ha constatat els llaços existents entre Espanya i el Principat d'Andorra, i ha abordat temes d'interès comú. En la trobada també han participat el ministre de Finances, Jordi Cinca; la d'Afers exteriors, Maria Ubach, i el d'Economia, Competitivitat i Innovació, Gilbert Savoia. La trobada ha servit per estrènyer llaços entre tots dos governs i per abordar les necessitats dels espanyols residents a Andorra.

La delegada del Govern ha signat el Llibre d'Or del Principat d'Andorra, rubricant el seu “afecte pel país dels Pirineus i apel·lant a reforçar els estrets llaços que ja uneixen a les societats espanyola i andorrana”. També ha mostrat el seu suport a la celebració a Andorra del Cim Iberoamericà en 2020.

Teresa Cunillera ha tingut també agraïdes paraules per al Principat en relació al destacat paper de “solidari acolliment” que va demostrar Andorra amb molts ciutadans espanyols que fugien del franquisme als complicats moments finals de la Guerra Civil, ara que es compleixen 80 anys d'aquella retirada.

25.000 espanyols residents a Andorra

Andorra manté amb Espanya una relació de caràcter molt especial a causa dels evidents vincles geogràfics, històrics, culturals, socials i econòmics existents entre tots dos països. Aquestes relacions, que el seu XXV aniversari s'han celebrat aquest any 2018, tenen especial importància pels 25.000 espanyols residents al Principat, així com pels prop de 3.000 treballadors transfronterers, principalment procedents de la Seu d'Urgell, on precisament la delegada del Govern va dur a terme una visita institucional aquest mateix dijous, 7 de febrer.

De fet, abans de desplaçar-se a la seu del Govern andorrà, Teresa Cunillera s'ha reunit a la Seu d'Urgell amb el copríncep d'Andorra i arquebisbe de la Seu d'Urgell, Joan Enric Vives. En la trobada també ha participat el subdelegat del Govern a Lleida, José Crespín, i l'ambaixador d'Espanya a Andorra, Àngel Ros.